Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele

Pentru a lua o decizie pentru mine - un mit, un divorț pentru câștig financiar sau un dispozitiv real de lucru?

 • Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele

  cazane de uz casnic și de încălzire gaze industriale câștigă popularitate cu fiecare zi ce trece, proiectarea și specificațiilor dispozitivelor permit menținerea temperaturii optime și de a crea un microclimat .. • Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele

  După cum deja cunoscuți din cursul școlar de chimie, rezervor de oxigen si petrol - sunt incompatibile și chiar periculoase. Există mai multe cazuri de incidente neplăcute și chiar explozii, în mijlocul cărora sunt butelii de oxigen.

  Exploziile de butelii de gaz - o stare de urgență, iar atunci când se întâmplă acest lucru cu mai multe rezervoare cu gaz, efectele sunt crescute de multe ori. Explozia cauzează cilindrilor cu gaz de aprindere și explozie cilindri dispuși unul lângă altul, ceea ce duce la mari pierderi de vieți omenești și distrugeri. Stiri din astfel de incidente sunt din ce în ce apar în mass-media.

  Motivul pentru explozia buteliei de gaz

  Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele
  Principalul motiv - depozitarea sau funcționarea necorespunzătoare. scurgere de gaz prin supapa produce gazul umple progresiv camera. Un rătăcit scânteie, explozie, incendiu. Sau capacitatea de a aduce gazul de pe stradă, de frig în cameră și setați aproape de sursa de căldură. Datorită schimbării bruscă a expansiunii temperaturii gazului are loc, presiunea internă sparge vasul. Decalajul apare din cauza coroziunii și microfisuri, care sunt formate în interior și în exterior nu sunt vizibile. Condensul din rezervor cu gaz, ca orice umiditate care duce la rugina, și la ceea ce - presiunea timpului izbucnește. În țările europene, am abandonat mult timp rezervoarele de gaz din metal.

  Cauzele exploziei buteliei de gaz în diferite anotimpuri

  Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele
  Originile accidentului, care a avut loc în timpul iernii, sunt acoperite în nerespectarea regulilor de manipulare rezervorul de gaz. Într-unul dintre orașele în acest accident nu au existat victime cu privire la accident. Muncitorii, care au venit de frig, pentru instalarea de tavane suspendate, adus cu butelia de gaz și a lăsat-o în hol. După un timp, a existat o explozie teribilă a explodat ferestre și uși. Stând în hol cu ​​rezervor de gaz lichefiat, din diferența de temperatură, a existat o tranziție de la gazul lichid în stare gazoasă, presiunea a crescut brusc, rezultând într-o explozie. După ce gazul are aceeași forță distructivă ca și TNT.


  Ca rezultat, ruperea vasului cu gaz, în prezența unei flăcări deschise sau scântei aleatorii apar incendii. focurilor -Acest care au avut loc ca urmare a unor containere de depresurizare spontane de combustibil de hidrocarburi lichefiate afectează nu numai autorii incidentului, ci și vecinii, trecători. Recipientele de metal nu poate monitoriza vizual nivelul de gaz, în cazul în care umple în mod corespunzător, „globul ocular“ pe stradă, în frig și să aducă într-o cameră caldă, nici un loc pentru a extinde gazul, și el sparge vasul. Explozia poate să apară atunci când raportul de gaze propan - butan în vas nu corespunde sezonului (iarna - 9: 1, în timpul verii - 1: 1). Dacă utilizarea de iarnă de gaz cu un raport de 1: 1, butanul, care nu lucrează în frig, într-o cameră încălzită și sparge vasul. Când gazul ajunge la final, după ce condensul este evacuat la stațiile speciale. Unii turnat lui, ceea ce duce la consecințe periculoase. Gazul este mai greu decât aerul și scurgere (valvă închisă slabă sau transmite) se acumulează în spațiul sub nivelul podelei, ceea ce conduce, de asemenea, ceea ce a dus sub expunere.

  Statistici butelii explozii

  Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele
  fix anual aproximativ 300 de accidente care implică rezervoare de gaz. Conform statisticilor, cele mai multe explozii au loc în timpul sezonului rece, datorită diferenței mari de temperatură între realimentare și întreținere. Cu toate acestea, temperatura în sine picătură duce la o explozie nu poate, pentru că aceste produse au o gamă de temperaturi de funcționare de la -40 la 50 grade Celsius, iar cauza principală a - o încălcare a regulilor de funcționare cu nave de gaz care funcționează sub presiune. Cum ar fi:

  • lipsa de inspecție în timp util,
  • umplere la stația de umplere, în care gradul de umplere nu este evaluată în greutate și presiune,
  • plasarea containerelor cu gaze naturale în timpul depozitării și utilizării în zonele comune.

  Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele
  Compozit - vas de polimer pentru foc se comportă foarte interesant: cu creșterea temperaturii, pereții balonului sunt gaz permeabile, permițând evacuarea gazelor foarte lent, iar un astfel de container devine similar cu mingea luminoasă. Temperatura de foc convențională este de obicei suficientă pentru a topi sticla și gâtul pentru valva este flanșă oțel ținut este forțat de presiunea din interior. Prin urmare, aceste produse nu cresc statisticile privind accidentele.

  Consecințele exploziei buteliei de gaz

  Explozia unui cilindru de gaz, statistici, cauzele și consecințele
  Numărul mare de victime și pagube semnificative într-o astfel de explozie din cauza faptului că incendiile se caracterizează prin apariția unității bliț în vrac (explozie), în timpul căreia o presiune excesivă, rezultând vătămări corporale și distrugerea structurilor de construcție. Explozia este distrugerea ferestrelor și a ușilor de deschidere, ajutând pentru a netezi propagarea flăcării, iar frontul flăcării duce la inflamarea obiecte ușor inflamabile, formând un foc secundar.