Exercitii pentru flexibilitate, înapoi acasă, video pentru incepatori

Exerciții pentru flexibilitate în partea din spate va ajuta pentru a forma o postură frumoasă și obținerea succesului sportiv. În plus, flexibilitatea exerciții pentru a vă consolida în ansamblu. Starea corpului este puternic legat de starea de sănătate a coloanei vertebrale. muncă sedentară, un loc permanent la calculator duce la faptul că își pierde din spate fosta sa flexibilitate și spinării veni vremuri grele. Deteriorarea postura, coordonarea mișcărilor, mobilitate totală. Începe să dezvolte patologii ireversibile, cum ar fi dureri de spate. Deci, cum ai face un spate flexibil?Exercitii pentru flexibilitate, înapoi acasă, video pentru incepatori

Ce determină flexibilitatea

spate - este în primul rând un sănătos, elastic discuri intervertebrale. Este aceste izvoare unice ne dau posibilitatea de a înclina și transforma. Ca regulă generală, cea mai tânără persoană este, cu atât mai flexibil este. Acest lucru se datorează faptului că tinerii discurile intervertebrale sunt în stare foarte bună, precum și cu creșterea și sarcină constantă, ele devin mai subtiri.

Pentru a afla cât de mult ai nevoie de o clasă de flexibilitate, testați-vă. Stand up, picătură capul în jos, bărbia atinge corpul. Dacă auzi foșnet sau dificultate cu experiență efectuarea acestui exercițiu, este timpul pentru a reflecta.

Exercitii pentru flexibilitate, înapoi acasă, video pentru incepatori

Cum de a menține flexibilitatea

Oamenii care sunt în mod constant în mișcare, un pic stau la calculator sau interesați de sport, nu pune întrebarea cum de a îmbunătăți flexibilitatea. Următoarele măsuri preventive vă pot ajuta:

 • exercițiu constant. Se pot angaja în înot și sala de fitness. Costum și lecții la domiciliu;
 • Periodic antrenament mici, în timp ce lucrează la calculator. Va fi de ajuns chiar să te ridici și să arate un pic ca;
 • Nu supraîncărcați corpul tau. Încercați mai puțin pentru a ridica greutăți și nu alerga înregistrările sportive. Dacă aveți nevoie pentru a ridica podeaua de ceva greu in casa, stai jos, și apoi ridicați lucru îndreptat spatele ei și ținând-o această poziție;
 • Nu purta haine grele de iarnă. haine civile, în același timp, de asemenea, nu ar trebui să trageți lăsați libertatea propriilor mișcări;
 • Mănâncă dreapta, mananca mai mult calciu si vitamina B. Mananca mai putina sare.

Cum de a îmbunătăți flexibilitatea

Este dificil să mă forțeze să fac sport, dacă sunteți o lungă perioadă de timp nu corpul încărcat. Cu toate acestea, în timp muschii mai moale, cresc discuri intervertebrale decrepit și omul pune problema modului de a dezvolta flexibilitatea spate.Exercitii pentru flexibilitate, înapoi acasă, video pentru incepatori

Primul lucru pe care îl poți face - pur și simplu atârnă pe bara transversală. Cartilajul discurilor intervertebrale elibera de sarcină, și va fi mai ușor să se întoarcă la rezistența ei. Asigurați-vă că organismul nu tensiona în timpul Vis și mușchii sunt relaxate. Stai puțin până când degetele nu sunt deschise. Dacă efectuați în mod constant față, cu timpul vei simți cât de bine este întins coloanei vertebrale.

mersul normal va face, de asemenea, mai puternic muschi care va elimina presiunea de pe discurile. Înot - un mod natural bun pentru a trage vertebrelor și scuti sarcina de a mușchilor spatelui. O astfel de tehnologie popular ca yoga sau Pilates pot fi de asemenea folosite pentru a restabili cartilaj ton.

Cum să faci exercițiile

Muta lin, în orice caz, nu brusc. Nu depasiti, nu funcționează pentru uzura. În caz contrar, puteți doar agrava starea de discuri și vertebre. Ascultați următoarele recomandări pentru spate flexibile:

 • Înainte de clase întotdeauna bine să se încălzească, astfel încât mușchii încălzit și de comunicare;
 • Purtați în clasă astfel de haine, care nu va restricționa mobilitatea și conferă pielii o șansă de a respira;
 • În cazul în care exercitarea implică o poziție orizontală, pune pe podea un covor;
 • Nu te mișca brusc, nu lasa disconfortul în timpul exercițiilor;
 • Încercați să vă simțiți corpul tau si sa se concentreze pe zona care este în curs de elaborare. Deci, dacă efectuați lombare complexe, partea inferioara a spatelui și să încerce să se simtă;
 • „Heavy“ timp de repetiție cade întotdeauna pe expiratie, relaxați-vă corpul în respirație;
 • Inițial, fiecare mișcare este realizată de șapte repetiții și apoi crește încet la cincisprezece;
 • O astfel de creștere a sarcinii înseamnă că lecție, veți fi efectuate în mod regulat.

Amintiți-vă că este necesar să se consulte un medic în cazul în care există o problemă următoarea:

 • traumatisme sau intervenții chirurgicale cu experiență;
 • Există boli ale articulațiilor și ligamentelor;
 • boli cardiace observate.

Nu este recomandabil să se facă exerciții pentru flexibilitatea coloanei vertebrale în dimineața. In acest moment muschii sunt mai relaxat, ceea ce poate crește riscul de rănire. Timpul ideal pentru sala de sport - câteva ore după o masă ușoară de seară. Deci, să vă relaxați, nu numai discurile intervertebrale, dar, de asemenea, nervii.

Un set de exerciții

În primul rând, un pic de amestec. Asigurați-vă că mușchii, articulațiile și ligamentele incalzit si sustine sarcina. Acum spune ce exerciții fac parte din complex și în ce ordine să le facă.

Primiți ondulații speciale. Asigurați-un număr confortabil de repetiții. De-a lungul timpului puteți crește amplitudinea undelor - expirati, încercați să meargă în jos la maximum, și inhalarea, ajunge la spate și îndoiți spate, ceea ce face-ți mâinile pe podea.

Bună barcă vechi pentru a coloanei vertebrale. Întinde-te pe stomac, a pus mâinile înainte, concentrându-se în antebraț. Inhaleaza, trageți la partea de sus a capului. Picioare și zona coccisului trageți în direcția opusă. Expiri, îndreptați brațele, speologie, ridicați piept și șold, mențineți în această poziție, după cum puteți.

Exercitii pentru flexibilitate, înapoi acasă, video pentru incepatori

Stai pe saltea, îndreptați membrele inferioare. trageți-le înainte, strângând călcâiele. Îndreptați coloanei vertebrale, apuca mâinile „castel“ și întinde-le. Expirand la maxim se aplecă în față, concentrându-se pe faptul că partea din spate rămâne dreaptă. Prinde de picior și să încerce modul în care organismul poate fi mai redus. Spin la asta, din nou, trebuie să fie plat - sau punctul într-o sală de gimnastică acolo. Relaxează-te și du-te, de respirație.

alte exerciții

Următoarele mișcări oferă, de asemenea, un răspuns la întrebarea cum de a dezvolta flexibilitatea coloanei vertebrale. Urmați-le și îmbunătățirea stării nu va dura mult timp: