Eticheta și etică - studopediya

Conceptul de „etichetă“ este definit ca un set de reguli de conduită care reglementează manifestările externe ale relațiilor umane (de exemplu, tratamentul cu alte persoane, forme de adresare și felicitări, comportament în locuri publice, la masă, departe, interacțiunea de vorbire, maniere și haine). La prima vedere, funcția estetică este reprezentată de funcția principală a comportamentului etichetei, pentru că principiile și regulile etichetei guvernează comportamentul extern al oamenilor. Atenție la formele exterioare de tratament politicos de femei, de prezentare și de bun venit, să negocieze, comportament la masă, de procesare a imaginii, etc. în diferite circumstanțe, deoarece ele întruchipează idei generale despre frumusețea în comportamentul și forma umană externă, reflectă nevoia urgentă de a vedea frumusețea, să-l creeze în sine și în jurul lui. În acest caz, latura estetică și comportamentul etic legat. Orice acțiune umană are atât valoare etică și estetică și pot fi legate, pe de o parte, cu o amendă sau urât și pe de altă parte, bune sau rele. Această percepție caracteristică ancorată în eticheta.

Normele Etiquette oferă menținerea existente într-o anumită societate (comunitate) noțiunile de demnitate umană, bunătate și curtoazie. În esența sa morală a eticheta - un fel de „etică mici“.

Cuvântul „eticheta“ si „etica“ sunt similare în sunet, dar sunt diferite de origine și semnificație. Cuvântul „etică“ este o origine greacă veche (de la «ethos» - natura, obiceiul) și se referă la sfera morală. Etiquette - conceptul de comportament. În același timp, ca un fenomen de etică de cultură și eticheta se completează reciproc și se influențează reciproc în societate. Normele de etichetă, în contrast cu normele morale, relative, ele au caracterul unui acord cu privire la modul de a participa la celălalt ca să nu faci de râs partenerului de comunicare. Baza de eticheta modernă a pus principiul moral antic cunoscut în multe țări ca „regula de aur“ Vel pentru a face față cu alte persoane, după cum doriți oamenii să facă pentru tine. Trăsăturile caracteristice ale etichetei moderne de comunicare sunt politețe, demnitate, sinceritate, incredere, promptitudine, comoditate, frumusete, succes. Aceste relații interpersonale valori sunt codificate în întregul sistem de semne verbale și non-verbale, care apare eticheta.