Etica medicală și deontologie - studopediya

Etica medicala - un set de standarde etice ale activității profesionale a lucrătorilor medicali.

Deontologia - un set de standarde etice în performanța furnizorilor de servicii medicale în activitățile lor profesionale. Astfel, normele deontologiei prevede relația cu pacienții și etica medicală - aspecte mai largi: relații cu pacienții, cadrele medicale între ei, rudele pacienților, oameni sănătoși.Aceste două direcții Dialectici legate.

Principala preocupare a medicului - imbunatatirea pacient a sănătății umane. tactici de medic la pacient, de regulă, strict individualizat. Ar trebui să fie construit, în funcție de gradul de severitate al pacientului, ținând seama de natura sa, cultura și educația.

In toate cazurile, pacienții trebuie să fie mângâiat, cu toate acestea, medicul trebuie să informeze pacientul conștient de gravitatea situației sale, dezvoltarea de complicații. O excepție se face numai pentru pacienții care suferă de cancer disperate. Medicul trebuie să respecte chiar și cele mai mici schimbări pozitive în starea pacientului, care este de mare importanță morală.

Trebuie subliniat faptul că toate procedurile invazive necesită acordul scris al pacientului, care este înregistrată în istorie. În absența pacientului pictura istoricul medical în posibile proceduri judiciare în instanța de judecată de către rudele pacientului.

Medicul și rudele pacientului.

Cele mai apropiate rude ale pacienților (rude prima linie), medicul este obligat să raporteze informații detaliate cu privire la natura bolii, forma operațiunii, eventualele complicații, riscul operațional. Cele mai apropiate rude sunt soția, copiii și părinții pacientului. Toate celelalte rude și prieteni sunt la cererea acestora, informațiile cele mai generale despre starea pacientului.

Este necesar să se respecte cu strictețe regula consimțământului pentru o intervenție chirurgicală, cu caracter obligatoriu din punct de vedere, dar dă pacientului. Numai atunci când incapacitatea inconștientă ca urmare a unei boli mintale, precum și pentru copiii care nu au împlinit vârsta majoratului, consimțământul pentru o intervenție chirurgicală, având în vedere o rudă. Chirurgul trebuie să aibă întotdeauna contact cu rudele apropiate ale pacientului, în caz de deces, pentru a evita plângerile și neînțelegerile inutile.

Un chirurg din primele minute ale dialogului cu pacientii cu cancer trebuie să convingă pacientul să vindece posibilitățile. În prezent, în discuție este necesitatea de a informa pacientul că acesta suferă de cancer. Din punct de vedere legal, pacientul are dreptul la informații complete despre boala lor. În Europa de Vest și America, pacientul este obligat să raporteze că el are cancer. Cu toate acestea, majoritatea pacientilor cu cancer sufera psihologic de la înțelegerea posibilității de progresie a bolii.Prin urmare, mulți chirurgi au tendința de a practica pe termen lung vechi, dovedit, poziția de necesitatea de a ascunde adevărata natură a bolii.

Diagnosticul unui certificat medical scris în limba latină, pentru pacienții spitalizați chimioterapie în general House.

În zakoneRumyniya „furnizarea de ajutor medical pentru populatie“, a declarat ca medicii si alti furnizori de asistenta medicala nu poate divulga, care au devenit cunoscute pentru a le în exercitarea funcțiilor lor profesionale, informații despre părțile intime ale vieții pacientului bolii, familia și. Nu poți menționa numele pacientului în lucrări științifice, pentru a arăta fotografii ale pacientului, fara a masca fata lui.

În același timp, medicul este obligat să comunice imediat autorităților de sănătate cu privire la cazul bolilor infecțioase și cu transmitere sexuală, intoxicații; autoritățile de investigare cu privire la omoruri și leziuni, și răni prin împușcare neognestrelnyh. Medicul este obligat să informeze conducătorii instituțiilor de personal boli, în care bolnavi nu trebuie să lucreze în industria (tuberculoza și bolile cu transmitere sexuală în rândul personalului de catering, epilepsie, șofer, etc.).

Relațiile muncitori într-o instituție medicală.

Relația dintre angajații instituțiilor medicale trebuie să respecte următoarele principii: universale (creștine) moralitate:. Onestitate, prietenie, respect reciproc, subordonarea coleg mai experimentat si senior, iar altele Spitalele trebuie să fie o astfel de situație, care este cel mai cruțați psihicului pacientului și a creat o atmosferă de încredere în doctor.

Clinica chirurgicală ar trebui să fie întotdeauna un proces creativ de introducere a realizărilor științifice moderne în practică. Tu trebuie să respecte principiul de mentorat: mai mult chirurg experimentat educă tineri profesioniști. Următorul principiu fundamental - o responsabilitate rezonabilă în procesul de luare a deciziilor: în cazul în care diagnosticul este neclar, apoi a invitat mai profesionist cu experiență. În același timp, în cazul în care chirurgul nu ia decizii independente, el nu va rămâne pacient. Relația dintre mai mare, mijloc și personal medical trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă și respect unul de altul. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie cea mai mică familiaritate, dar controlul strict asupra punerii în aplicare a soluțiilor verticale.

Dificil este problema furnizorilor de protecție și de asistență medicală în caz de deces al pacienților. Nu este un secret că, dacă o persoană moare la o vârstă fragedă sau mijlocie, membrii familiei sunt de multe ori au tendința de a da vina pe chirurg. Mass-media, de multe ori fără a verifica faptele, să publice scrisori furioase de la cititori. Acestea din urmă sunt adesea tratate într-o instanță juridică. Rezolvați problema vinovăției doctorului poate doar instanța de judecată.

Pentru a proteja medicii sunt stabilite de către asociații industriale (chirurgi, internisti, ginecologi, etc). Fiecare medic - un membru al Asociației se pot aștepta, nu numai pentru suport profesional al medicilor, dar, de asemenea, la asistență juridică calificată. Trebuie amintit despre etica corporative ale lucrătorilor medicali, că spitalul opereaza o echipa de medici de toate specialitățile și numele bun al instituției medicale este alcătuită din nume bune ale tuturor angajaților săi.