Esența metodelor de extrapolare - studopediya

Extrapolarea - o metodă de cercetare, care se bazează pe diseminarea trecute și prezente tendințe, legi, conexiuni pentru dezvoltarea viitoare a obiectului de predicție. Metodele de extrapolare sunt cele mai frecvente în grupul formal. Scopul metodelor de extrapolare - pentru a arăta la o parte din viitor ar putea ajunge la obiect, în cazul în care dezvoltarea acesteia va fi efectuată la aceeași viteză sau accelerație, ca și în trecut. Metodele de extrapolare sunt suficient utilizate pe scară largă în practică, pentru că acestea sunt simple, ieftine, și nu trebuie să calculeze o bază statistică mare. Folosind extrapolare sugerează două ipoteze: a) principalii factori ai trecut tendințele continuă să se manifeste în viitor; b) au studiat fenomenul se dezvoltă într-o cale netedă, care poate fi exprimat, descris matematic. Ipotezele de mai sus sunt, în majoritatea cazurilor, caracteristice proceselor economice.Ce se poate face, în cazul în care condițiile de formare a tendinței (tendință - o tendință care definește direcția generală a) sa schimbat? În acest caz, se presupune utilizarea unui astfel de primire artificială ca tendință de corecție. Taiati o serie de indicatori care au fost formate factori învechite, dar ar trebui să fie atent (puteți utiliza revizuirea inter pares) pentru separarea tendințelor vechi și noi.

Prognoza ar trebui să aibă o mai mare precizie a erorii prognoza este mai mică, cu atât mai mic perioada (de timp) preempțiune și cu atât mai mare prognoza de bază.

Perioada (termen) preempțiune - este perioada pentru care prognoza este în curs de elaborare. Prognoza de bază - aceste informații statistice pentru un anumit număr de ani, pe care ne bazăm în construcția de așezări. Termenul feedforward trebuie să fie de cel puțin 1/3 din baza prognoză.

Construit folosind previziuni metode de extrapolare nu pot fi considerate ca fiind etapa finală de predicție, deoarece cifra rezultată ar trebui să fie evaluată cu ajutorul experților și, dacă este necesar, se ajustează, în cazul în care condițiile economice, politice și de altă natură în țară (oraș) variază.

Procedura de extrapolare - acest lucru este pur și simplu o tehnică mecanică, prin urmare, de o mare importanță aici este calcularea intervalului de încredere, adică interval de deviere obținut evaluarea de prognostic. Intervalul de încredere este calculat în două moduri: formale și informale. Formală bazată pe utilizarea unor formule matematice speciale și informale - cu privire la utilizarea de evaluări de experți, concluzii.Metoda medie mobilă face posibilă alinierea seriilor de timp pe baza caracteristicilor sale medii. Prin extrapolare folosind nivelul mediu al unui număr utilizând principiul în care nivelul prognozat considerat ca fiind egal cu valoarea medie a unui număr de niveluri în trecut.

Această metodă dă estimarea punctuală predictivă și folosite mai eficient pentru predicția pe termen scurt. Avantajul acestei metode este faptul că este simplu de utilizat și nu necesită o bază de date vastă de informații.

Metoda de netezire exponențială face posibilă identificarea tendințelor existente la momentul ultimei follow-up, și vă permite să estimați parametrii modelului care descrie tendința care a apărut la sfârșitul perioadei de referință. Această metodă se adaptează la schimbarea condițiilor de-a lungul timpului, mai degrabă decât pur și simplu extrapolează dependența actuală în viitor.

Metoda de netezire exponențială este cel mai eficient în dezvoltarea de previziuni pe termen scurt și pe termen mediu. Principalul avantaj este simplitatea de calcul și ținând seama de amploarea informațiilor inițiale, adică. E., date noi sau date pentru perioadele anterioare au o pondere mai mare decât datele din perioade mai îndepărtate.

Când se folosește această metodă pentru a prezice ridică următoarele dificultăți: a) selectarea unei valori a parametrului de netezire; b) determinarea valorii inițiale a mediei ponderate exponențial.

Metoda celor mai mici pătrate bazate pe identificarea parametrilor modelului care să minimizeze cantitatea de deviație standard între valorile observate și calculate. Modelul care descrie tendința în fiecare caz, este selectat în conformitate cu o varietate de criterii statistice. În practică, a utilizat cel mai larg funcții cum ar fi liniară, pătratică, exponențială, exponențială, exponențială.

Avantajele metodei celor mai mici pătrate se află în faptul că este ușor de utilizat și este implementat pe un computer. Dezavantajele metodei includ o fixare rigidă a modelului trend, o scurtă perioadă de preempțiune, complexitatea selecției ecuației de regresie, care se realizează prin utilizarea unor programe de calculator standard cum ar fi Excel.

1. Ce metode se referă la metoda de extrapolare?

2. Definiți următoarele concepte: „extrapolare“, „tendință“, „perioadă de anticipare“, „prognoza de bază“, „interval de încredere de prognoza.“

3. Extindeți esența metodei de mișcare medie

4. Evidențiați punctele forte și punctele slabe ale metodei de netezire exponențială

5. Care este baza metodei celor mai mici pătrate?

6. Care sunt avantajele metodelor de extrapolare?

7. Ce ipoteză implică metode de extrapolare?