Escoriații, tratament, cauze, simptome, prevenirea

 • Ce este Abraziunile
 • Patogenie (ce se întâmplă?) În timpul Abraziune
 • simptome abraziune
 • tratamentul abraziune
 • Prevenirea abraziune
 • Care medicii ar trebui să contactați dacă aveți Abraziunile

Ce este Abraziunile

Abraziunea - o deteriorare mecanică a suprafeței pielii cu o porțiune obiect bont. leziuni superficiale ale pielii, atunci când este afectat, doar straturile superioare ale pielii, numite excoriații (din excorio latină -. «Flay"). Cele mai frecvente excoriații apar la putere mică pentru deteriorări mecanice, zgarieturi. Există zgârieturi în mediul intern, la locul de muncă, în incidente penale.Patogenie (ce se întâmplă?) În timpul Abraziune

Forma, escoriații locație, aspectul lor poate indica natura prejudiciului, metoda prejudiciului. Această descriere poate ajuta în continuare examinatorul medical pentru a investiga circumstanțele prejudiciului. De exemplu, localizarea abraziuni pe mâini indică faptul că a existat un fapt de luptă, auto-apărare; localizarea vânătăile în formă de semilună pe gât - o comprimare a brațelor gâtului, încercând să strangularea; pe coapse - de tentativă de viol; escoriații pe corp de formă alungită - faptul de desen, mișcarea corpului pe teren accidentat.

În viața de zi cu zi, cel mai adesea localizate escoriații (e) pe mana (încheieturi, mâini, degete) în cot și genunchi articulațiilor.

simptome abraziune

Atunci când vânătăile pot apărea astfel de simptome. ca durere, senzație de arsură și cruditate, sângerare (intensitate depinde de adâncimea de abraziune). Pentru mici zgarieturi posibile de auto-tratament, dar există o serie de factori, a căror prezență este obligatorie pentru a solicita ajutor medical de la un medic. Printre acestea se numără:

 • are o durată puternică și (sau) hemoragiei nu se oprește;
 • în jurul abraziune are roseata, umflarea, creșterea temperaturii cutanate locale și (sau) temperatura generală a corpului, durere pulsatoare aspect (poate indica prezența supurație);
 • a avut loc contaminarea grazes pământul, gunoi de grajd, etc. Contaminarea escoriații chiar și mici plină cu consecințe foarte grave - .. dezvoltarea infecțiilor anaerobe, inclusiv tetanosului. tetanosul bacillus este foarte stabil în mediu, deoarece există sub formă de spori.


tratamentul abraziune

Tratamentul constă în următoarele:

 • suprafața pielii deteriorate pentru a spăla curat cu apă și săpun, soluție 0,1-0,5% de permanganat de potasiu (permanganat de potasiu);
 • tratament abraziune cu o soluție antiseptică (soluție de apă oxigenată 3%, o soluție alcoolică de iod, soluție verde strălucitor, soluție de alcool etilic de 2% acid boric). Trebuie remarcat faptul că rana se ocupa orice alcool sau soluție de alcool (iod, verde strălucitor) este imposibilă, acest lucru poate duce la arde de tesuturi si mai departe vindecarea lor slabă. prelucrate numai abraziune margine sau tăiate.
 • escoriații lungi aplicate cu banda de bumbac-Mar-stânga steril, care este fixat pe partea superioară a benzilor de benzi adezive pe abraziuni mici aplicat tencuială bactericidă; adeziune inacceptabilă la abraziune plasture simplu sau ungere sale orice unguent, acest lucru duce la o perturbare a vindecării abraziuni și faptului că se formează crusta;
 • ipsos bactericidă se aplică pentru nu mai mult de o zi, a doua zi, este necesar să se înlocuiască un nou unul sau păstrați abraziunea deschis, sub un bandaj mare o zgârietură poate deveni umed, ceea ce afectează vindecarea și creează condiții favorabile pentru creșterea microorganismelor.

Prevenirea abraziune

Bacteriile patogene sunt rezistente la antiseptice și dezinfectante. În cazul în care condițiile sunt favorabile, formele de spori germina în vegetativă. Formele vegetative pot produce tetanospazmin și hemolizinei. Poarta de intrare pentru dezvoltarea tetanosului sunt răni, arsuri, înțepături, abraziuni, și așa mai departe. D. Mortalitatea la tetanus în cazurile în care nici un tratament este 70-90%. Chiar si cu tratament adecvat pentru mortalitate mai mare de 10%. Prin urmare, este foarte important să se efectueze prevenirea acestei boli grave.

Schema de vaccinare pentru copii se efectuează de trei ori de vaccinare cu un interval de 5 ani. Vaccinarea anatoxina tetanică utilizat sau vaccin DTP. Pentru utilizarea de urgență profilaxia heterogen de toxoid tetanic (3000 ME) sau de imunoglobulină tetanică umană (300 ME). Este, de asemenea, introducerea necesară a toxoid tetanic (10-20 ME) subcutanat. In prealabil individ vaccinat se administrează 0,5-1,0 toxoid ml tetanică (CA). În cazul în care o persoană vaccinat sau vaccinat ultima în urmă cu mai mult de 5 ani înainte, apoi se administrează 0,5 ml de toxoid tetanic, subcutanată și 3000 UI de toxoid tetanic (MSS). Serul este introdus conform procedurii Alexandre Besredka - primul injectat intradermic cu 0,1 ml diluat MSS (1/10), apoi timp de 30 minute a fost observată pentru starea pacientului, fără simptome patologice sunt administrate, o alta de 0,1 ml de ser diluat după 30 min 0,1 ml de PSS nediluată și după alte 30 de minute, restul de MSS injectat.

Care medicii ar trebui să contactați dacă aveți Abraziunile

Escoriații, tratament, cauze, simptome, prevenirea
Escoriații, tratament, cauze, simptome, prevenirea