Epitelială coccigiană muta - cauze, simptome, diagnostic și tratament

curs coccigiană epitelială

Epitelială coccigiană muta - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Desigur coccigiană epitelială reprezintă un defect congenital (cavitatea tubulară îngustă) în țesuturile regiunii sacrococcygeal. ECx numit uneori un chist dermoid de coccis, sinus pilonidal, fistula coccisul. Primar curs coccigiană epiteliale se deschide pe pielea fese (în cută mezhyagodichnoy), una sau mai multe găuri mici, celălalt capăt se termină în țesutul subcutanat și nu are nici o comunicare cu sacrul sau coccisul.Periodic, prin ieșirile punctului de coccigiană fistula ies deseuri mucoasei epiteliului sale. In plus, prin aceste deschideri infecție pot pătrunde în țesutul. Desigur coccigiană epitelială o lungă perioadă de timp nu a manifestat punct de vedere clinic. Pacienții merg la proctolog, de obicei, cu inflamație a ECX.

Atunci când se produce înfundarea primar accident vascular cerebral găuri stagnare a conținutului său, ceea ce duce la proliferarea microorganismelor și a inflamației purulentă. mutare epitelială va extinde zidurile sale sunt expuse la fuziune purulente, iar infecția merge în grăsimea subcutanată din jur. ulcer mare, deschis, de obicei, prin piele și formează o deschidere secundară ECx.

Cauzele coccigiană epiteliale

Epiteliale coccigiană curs format în perioada embrionară. În timpul dezvoltării fetale eșuează, iar cursul ramane sub piele, în zona pliului fesier, căptușită în interiorul epiteliului. Acest defect de nastere este destul de comună. În străinătate, este adesea numit chist de păr, pentru că există o presupunere că motivul pentru formarea ECx este o creștere anormală a părului și creșterea lor în piele.

Clasificarea coccigiană epiteliale

Clasificarea clinică a coccigiană epiteliale distinge (curs existente, fără simptome inflamatorii și reclamații) sub formă necomplicate, inflamația acută și inflamație cronică a ECX.

Inflamatia coccigiană distinge prin etapele: infiltrativ (și în inflamația acută și cronică stadiu precoce al bolii, înainte de formarea de abces) și abscessed (în cazul inflamației cronice - pas abces recurent). În inflamația cronică de presă, de asemenea, etapa purulentă fistulă.

Simptomele coccigiană epiteliale

În primii ani de viață a epiteliale coccigiană desigur, nu se manifestă. În timpul pubertății începe în timpul creșterii părului, izolarea produselor metabolice ale mucoasei epiteliale (sebacee, glande sudoripare). Și poate provoca mâncărimi. Umiditatea în urma descărcării de ECX. Ieșire Amplasarea coccigiană epitelial aproape de zona anusului, umiditate ridicată în mezhyagodichnoy cutelor activismul contribuie la colmatarea glandelor pielii de funcționare și de conținut stagnante contribuie la dezvoltarea infecției. Factorii care contribuie la procesul inflamator in curs coccigiană sunt: ​​creșterea zonei pilozității diafragme primare, eșecul normelor de igienă, traumatisme, zgârieturi.

ECx Inflamația este caracterizată prin dureri în regiunea sacrală, uneori sukrovichnym sau secreție purulentă. Deseori, pacienții sugerează că simptomele este o consecință a prejudiciului.

Inițial dezvoltat inflamația acută, se formează infiltrare, și apoi - abcesul purulentă. Dacă în acest moment pacientul merge la un medic, efectuat măsurile de remediere necesare pentru a elimina ECx, are loc recuperarea. În cazul în care accesul la un medic a fost nici un moment, de multe ori există o deschidere spontană a unui abces pe piele. Dupa aceea are loc, de obicei, ameliorarea durerii, dar de multe ori se concentreze infectioase se menține, ceea ce duce la inflamație cronică. Formată fistula purulentă care leagă cavitatea abcesului cu pielea, boala se execută în valuri, supurau recidiva. Cronic inflamația existentă acoperă treptat toată suprafața mare, intoxicare în creștere.Diagnosticul de coccigiană epiteliale

Epitelială nu coccigiană curs complicat în diagnosticarea, identificarea pentru aceasta este de obicei suficient pentru a detecta gauri primare cutelor mezhyagodichnoy. Dacă inflamația existente, abces, secreție purulentă este diagnosticat cu „curs coccigiană epiteliale complicate.“ În identificarea acestei boli arată cercetarea mai mult ca o excludere a altor patologii posibile măsuri.

Aceste măsuri includ examinarea digitală obligatorie a anusului cu palparea coccisului și sacrală. De la tehnicile instrumentale prescrise sigmoidoscopia pentru excluderea bolilor colorectal, iar în cazul simptomatologiei neclare - colonoscopie. Cu toate acestea, cel mai adesea din cauza tinerilor din majoritatea pacienților să recurgă la măsuri de diagnostic extinse nu sunt necesare. În cazuri rare, nevoia de diferențiere a coccigiană epiteliale dintr-o altă boală, produc Fistulografie.

diagnostic diferențial

Diagnosticul diferențial al epiteliale produse fistulei coccigiană din rect în timpul paraproctită. coccis chist, posterior meningocel, osteomielita sacrul și coccisul, presacrale teratom. Datele pentru diferențierea obținute prin falduri de inspecție mezhyagodichnoy, examinarea digitala a rectului, fistule palpare si Fistulografie.

Fistulei rect cu sondare nu este în direcția coccis, și la rect și Fistulografie sărbători a doua excursie în una din cripte morganievyh. chistul epidermoid uleiului este de obicei nedureroase și palpabil ca sigiliul mobil sub piele, dar poate simula purulent accident vascular cerebral clinica epiteliale. Cu toate acestea, atunci când este privit din găurile primare nu sunt găsite.

meningocel spate palpat ca aproape nemișcat sub formarea pielii de consistență elastică oval strâns, fără durere. De asemenea, are găuri primare. Ea are o istorie de boli funcționale ale organelor pelviene, de multe ori - enurezisul. meningocel suspectată este o indicație pentru radiografie a sacrum și consultarea unui neurochirurg.

Desigur fetale, deschidere in piele aproape de anus, poate fi un semn presacrale teratom. Uneori, gaura este foarte similar cu cursul coccigiană epiteliale, în toamele de adiție poate provoca inflamație purulentă în zona sacrococcigian. Teratom este detectat pe studiul rectal digital între peretele posterior și sacrum, tumora este consistență solidă palpabil. Alte metode de diferențiere pot fi ultrasunete si Fistulografie.

Detectarea osteomielita sacrum și coccis produc, de asemenea, prin palparea vertebrelor prin peretele posterior al rectului. În acest caz, poate exista o mobilitate patologică a proeminenței osoase, consistență testovatoy. Suspiciune de a avea osteomielită este o indicație pentru radiografie pelviene.

Tratamentul coccigiană epiteliale

Desigur coccigiană epitelială pot fi vindecate numai prin intervenție chirurgicală. Intervenția chirurgicală implică canal patologic de îndepărtare radicală cu găurile primare. În cazul modificărilor de accident vascular cerebral epiteliale complicate excizate și patologice ale țesuturilor înconjurătoare, fistule purulente. Tratamentul Postoperator cuprinde un curs de terapie cu antibiotice (antibiotice cu spectru larg de 5-7 zile) și metode fizioterapeutice promovează vindecarea rapidă a rănilor. Ca măsură preventivă recurență postoperatorie a produce îndepărtarea părului în jurul rănii. și apoi în jurul valorii de cicatrice.

recurență postoperatorie a inflamației poate indica îndepărtarea inadecvată completă a focarelor infecțioase, puroi vizuini, găurile primare, fistula. În ciuda simpla metoda de operare, rețineți procentul mai mare de recurență postoperatorie a tratamentului în departamentele chirurgicale ale profilului larg în contrast cu departamentele de specialitate ale Proctologie. Pacienții care au fost supuse unui tratament în adresa non-ramură cu riscul de recurență a bolii cu mai mult de zece ori mai frecvent.

Având în vedere experiența practică mare, cunoașterea nuanțele zonei adrectal structura anatomica, experții coloproctological ramuri sunt preferate pentru tratament pentru complicatii ale coccigiană epiteliale.

Posibile complicații de respingere a tratamentului radical

Chirurgie pentru a elimina chistul pilonidal epiteliale nu este o situație de urgență, iar pacientul poate amâna sau chiar să renunțe la tratament curativ, limitată de drenare a cariilor purulente. Cu toate acestea, pentru o inflamație purulentă lung promovează în țesutul înconjurător, formarea de noi abcese, sinus tracturi structură complexă, cu acces la pielea perineului, pliurile inghinale. De multe ori se dezvolta piodermite. se alătură actinomicoză. înrăutățirea semnificativă a stării pacientului. Tratamentul în acest caz, este mult mai dificilă și necesită mai mult timp, o intervenție chirurgicală se face la un nivel mai înalt, perioada post-operatorie mai severă, și o probabilitate mare de recurență.

Prognosticul desigur coccigiană epiteliale

Cu rezecția completă a cursului epiteliale și toate țesuturile afectate este prognostic favorabil, are loc de recuperare. După intervenția chirurgicală, pacienții sub supraveghere profesională, până la vindecarea completă a plăgii.

Ca măsuri preventive, parul de pe marginile shave rana ca recreșterea, lenjeria de pat sunt libere de țesături respiră naturale. Trebuie să urmați cu atenție recomandările de igienă, efectuarea toaletă regulate zona perianala spațiu mezhyagodichnoy.

Epitelială coccigiană muta - tratament de la Moscova