Entorse - Cauze si simptome ale unei entorsa

Cauze si simptome de intindere de ligamente

Ce este o entorsa?

Luxație - un prejudiciu care este o lacrima din fibre liant din cauza tensiunii excesive ea. Continuitatea totala anatomică a țesuturilor conservate. Deteriorat poate fi fie una sau mai multe corduri simultan. Cele mai frecvente site-uri de entorse - gleznei, genunchiului sau încheietura mâinii articulațiilor. Se poate întâmpla o ruptură completă a ligamentelor sau chiar separarea acestora de la locul unde acestea sunt atașate la os.Cauzele entorse

Cauza principală a entorse sunt mișcări ascuțite în comun, care depășesc caracteristicile sale fizice. O astfel de traumă pot fi obținute la locul de muncă și acasă, pe stradă sau acasă, în stadion și în sala de gimnastică. Acesta poate fi o mișcare bruscă ciudat corp, alunecarea, dislocarea, eșecul de a ateriza corespunzător după un salt, care se încadrează în mâinile sau pe piciorul extins. În astfel de cazuri, articulația își pierde poziția sa normală și ligamentul care susține poate întinde sau rupere.

De multe ori entorsa are loc în timpul sporturi active, în special diferite tipuri de luptă, un joc de tenis, baschet, fotbal.

Numărul victimelor crește în timpul iernii, din cauza gheții.

Simptomele unei entorsa

entorsa poate fi recunoscută prin apariția de durere și roșeață la locul leziunii. Când atingeți sau apăsând crește durere.

Zona de întindere se produce umflarea. Se poate agrava si se transforma in umflarea. De la sângerarea din vasele mici de sange sub piele, uneori, apare vânătăi. Din cauza distrugerii ligamentelor articulare, un obiect ascuțit și vizibil pentru a limita mobilitatea acestuia. Pericolul unei astfel de prejudiciu este faptul că simptomele se agravează cu timpul. Dacă odată ce un prejudiciu a părut ușor, apoi, după câteva ore, devine mult mai dificil să se miște.

Sunt împărțite în trei grupe entorsele în funcție de severitate.

grad moderat de durere este caracterizat printr-un mic decalaj, ca urmare a mai multor fascicule de fibre. Cu un grad mediu de deteriorare observat umflare și durere la site-ul vatamate, precum si handicap comun. Al treilea grad - pauză completă, urmată de instabilitate în comun, care manifesta durere severă.S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

ligamente de tratament se întinde

Dacă suspectați o entorsa ligament, se recomandă să ia măsuri la fața locului. Pentru a face acest lucru, să limiteze mișcarea articulației afectate, de protecție de la punctul final posibile daune mai grave. În acest scop, putem folosi diverse mijloace - cum ar fi, de exemplu, o anvelopă sau cârje. Fix zona afectată va ajuta, de asemenea, un bandaj elastic sau un bandaj. cel mai eficient, un bandaj de compresie sau un bandaj de compresie tubulară.

Imediat după prejudiciu, încercați să se răcească zona afectata. Pentru a reduce umflarea si durerea, pentru a atașa compresa rece în comun sau pe scurt scufundați un membru într-o baie de gheață. Frigul va ajuta să ingusteaza vasele de sânge și pentru a reduce edemul subcutanat sau hemoragie.

Zona deteriorate trebuie să fie păstrate într-o stare bună, plasarea o pernă, pernă sau pătură.

Câteva zile după leziunea ar trebui să înceapă masaj, terapie fizică și procedee termice (ozocherită, parafină). Căldură va accelera procesul de resorbție a edemului, crește fluxul de sânge în zona afectată, și țesutul pentru a recupera rapid.

Tratamentul eficient pentru entorse - terapie medicamente locale anti-inflamatorii (geluri nesteroidieni și unguente). În plus, este important să se mențină circulația sângelui în țesuturile afectate. Pentru a face acest lucru, electroforeză sau speciale, medicamente care se potrivesc pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

Pentru a nu repeta entorsa în același loc, de preferință, cel puțin să adere la regimul intern al săptămânii.

Cu acest prejudiciu nu este necesar să se renunțe la activitatea fizică, lucrul cel mai important - urmați sarcina membrului lezat.

Acesta va fi exercițiu foarte util în piscină. Înot offloads coloanei vertebrale și a accelera consolidarea corset musculare. Dacă se adaugă apă cu saramură (agentul de tratare, care este un produs de microorganisme care populează depozitele de noroi Unele lacuri), efectul este mai puternic. Rapa are efect analgezic și antiinflamator asupra țesutului comun deteriorat.

Fii atent! Dacă în termen de câteva zile durerea persistă, articulația este deformată, iar presiunea sensibilă apare durere ascuțită (de exemplu, atunci când victima vine la piciorul vătămate și se sprijină pe un braț îndreptată), există posibilitatea de dislocare, fractură sau rupere de ligament. În acest caz, necesită intervenție medicală. chirurg traumatolog pentru a clarifica diagnosticul, evaluează gradul de deteriorare și prescrie un tratament adecvat. Examinarea cu raze X poate fi necesară și impunerea ulterioară a unui ghips pentru o fixare îmbinare sigură.

Atunci când o intervenție chirurgicală de rupere de ligament necesare pentru tratamentul rănilor și se amestecă ligamente sau tendoane rupte. În plus, veți primi informații detaliate despre regulile de expansiune a modului motorului, vor fi atribuite analgezice sigure și unguente, fizioterapie tratament, dacă este necesar. Respectarea strictă a recomandărilor medicale vor ajunge rapid înapoi la locul de muncă, pentru a menține activitatea motorie normală.