Encefalopatia - cauze, simptome și tratament

Pagina 1 din 5

Encefalopatia (encephalopathia, Anat encefal creier + suferință patos greacă, boala, Sinonim: .. Psevdoentsefalit, cerebropathia, entsefaloz) - un sindrom de leziuni cerebrale difuze, care se bazează pe mecanismul de ischemie (afectarea fluxului sanguin), hipoxie (lipsa de oxigen) tesutului cerebral și, ca rezultat, fenomenul morții celulelor neuronale cauzate de diferite boli și stări patologice.Distinge encefalopatia congenitale și dobândite. Encefalopatiile congenitale pot rezulta din defecte genetice ale metabolismului, dezvoltarea anormală a creierului, sau sunt legate de influența factorilor perturbatori în perioada perinatală, în principal, cum ar fi hipoxia cerebrală și leziuni la intracraniene generic.

encefalopatii dobândite sunt cauzate de expunerea la factorii daunatoare ale creierului in perioada post-natală. În funcție de etiologia și patogeneza mai multor tipuri de encefalopatii dobândite. Post-traumatic encefalopatie - o efecte pe termen lung recente sau de leziuni cerebrale traumatice. Encefalopatia Toxic - o consecință a efectelor sistematice ale agenților neurotrope: etanol, cloroform, barbiturice, plumb, etc (vezi Intoxicație Encefalopatia alcoolică.), și toxine bacteriene .. (vezi botulism, difterie, rujeolă, tetanos.) encefalopatia radiatii este cauzata de expunerea la radiații ionizante a creierului (a se vedea. iradierii, vătămarea cauzată de radiații). Alocați encefalopatie cauzate de tulburări metabolice în boli ale organelor interne. In diferite boli hepatice insotite de necroza celulelor hepatice, modificări în sistemul vascular al ficatului, substanțele toxice nu sunt neutralizate de către ficat și intră în circulația sistemică, exercitând un efect toxic asupra creierului și cauzând encefalopatie hepatică (vezi. Insuficiență hepatică). Pentru encefalopatiile metabolice includ encefalopatie asociate cu boli renale, uremie (uremic encefalopatie), demența și sindromul postdializnuyu dezechilibru de dializă (vezi. Insuficiență renală). Cu pancreas patologie pancreatică encefalopatie care apare frecvent ca o complicație a pancreatitei acute și encefalopatie hipoglicemiant, hiperosmolară, hiperglicemic (vezi. Diabet diabet).

Encefalopatia poate dezvolta dacă retenția apei în organism, reducând presiunea osmotică și hiponatremia datorită eliberării crescută a hormonului antidiuretic in diverse boli tumorale, hemoragii, traumatisme, boli pulmonare. Atunci când encefalopatie cauzată de hipertermie, marcată disfuncție a hipotalamusului, cu modificările metabolice ulterioare.

Un grup separat constă din așa-numita etiologie encefalopatia vasculară asociată cu tulburări cronice ale circulației cerebrale. Encefalopatia poate dezvolta in ateroscleroza (arteriosclerotic encefalopatie), hipertensiune (encefalopatie hipertensivă), tulburări cerebrale fluxului venos (venos encefalopatie). encefalopatie hipertensivă acută observată cu hipertensiune malignă desigur, hipertensiunii secundare care apar la diferite boli și nefropatie renala gravidă. Dezvoltarea acută a encefalopatiei metabolice observate în tulburările de ventilație pulmonară indusă de hipoxie a circulației sângelui, metabolismul tisular, cum ar fi reducerea pe termen lung a tensiunii arteriale în timpul intervențiilor chirurgicale cardiace, vasele de sange majore. Un exemplu de encefalopatie hipoxic este postresuscitation encefalopatie.

Baza mecanismului de orice encefalopatie fel se află cel mai adesea hipoxie cerebrală, care este o consecință a deteriorării ofertei sale de sange, pletora venos, edem, precum și mikrogemorragii, efectele asupra creierului de toxine endogene si exogene, care agravează tulburări ale metabolismului cerebral. Prezența comună (împreună cu specifice) Mecanismele patogenice encefalopatie determină modificări morfologice similare în grade diferite. Aceasta atrofie a creierului difuze, cu mai puține neuroni și modificări degenerative în ele, mici focare de necroză și demielinizarea materiei albe în proliferarea celulelor gliale, edem cerebral, mikrogemorragii creier în materie, uneori cu semne de sânge stază, edem și hiperemia meningele. Caracteristicile diferitelor tipuri de encefalopatie este o expresie și localizare preferențială a leziunilor, marea pierdere a materiei albe și gri a creierului, gradul fluxului sanguin cerebral.

encefalopatii clasificare

Simptomele de encefalopatie

Manifestările clinice sunt encefalopatie diverse. Semnele timpurii de encefalopatie sunt scăderea performanțelor mentale, memoria (în special evenimentele recente), dificultăți în activitățile de schimbare, tulburări de somn, somnolenta in timpul zilei, oboseala generala. plângeri frecvente dureri de cap sau difuze, tinitus, slăbiciune generală, starea de spirit instabilă, iritabilitate. Examenul neurologic poate dezvălui nistagmus, scăderea acuității vizuale și auzul, creșterea tonusului muscular și reflexele tendinoase, prezența piramidali și orale reflexe patologice, tulburări de coordonare, tulburări vegetative. Aceste tulburări pot progresa cu dezvoltarea bolii de bază care însoțește encefalopatie. In astfel de cazuri, în etapele ulterioare relevat neurologice distincte sindroame parkinsoniene, pseudobulbara (vezi pseudobulbara paralizie, dementa.). Unii pacienți pot prezenta o tulburare mintală.In leziuni cerebrale severe generalizate, încălcări semnificative ale microcirculatiei, edem cerebral pot dezvolta encefalopatie acută clinică; anxietate generală, dureri de cap severe, de multe ori în regiunea occipitală, greață, vărsături, tulburări de vedere, amețeli, zguduitoare, uneori amorți vârfurile degetelor, nasului, buzelor, limbii. Apoi, anxietatea dă drumul la apatie, și, uneori, amețeli. Tulburări de conștiință, și, uneori, convulsii pot să apară în renală acută, hepatice, pancreatice encefalopatie. encefalopatia acuta cu o durere de cap intensa, greață, vărsături, nistagmus, pareze, boli psihice, convulsii rar observate în tromboembolism pulmonar, pneumonie infarct, în unele cazuri, o exacerbare a pneumoniei cronice.

Diagnosticul de encefalopatie

Pentru diagnosticul de encefalopatie, precum și definirea formei sale sunt de mare anamneze date importanta: patologia perinatală, intoxicație, leziuni traumatice cerebrale, tulburări metabolice ereditare sau dobândite, exprimat ateroscleroza, hipertensiune, boli renale, ficat, pancreas, plămân, expunerea la radiații ionizante.

Când electroencefalograf (EEG) se înregistrează ritmuri de bază dezorganizare, apariția de unde lente semne patologice ale activității epileptice.

Când tomografie computerizata (CT) si RMN semne de atrofie a creierului difuze: extinderea ventriculilor, spațiul subarahnoidian, degajarea santurilor cerebrale. Semnele melkoochagovogo leziunile difuze pot fi detectate prin imagistica prin rezonanta magnetica nucleara (RMN).

Analiza biochimică a sângelui, urină, lichid cefalorahidian, detectarea substanțelor toxice permit să se clarifice etiologia și patogeneza encefalopatiei.

tratamentul encefalopatia

Cuprinzătoare encefalopatia tratamentul destinat atât la boala de bază, encefalopatii provocate, precum și elementele comune ale patogenezei și a simptomelor. În encefalopatia acută folosesc diferite sisteme de suport: hemodializa, ventilație mecanică (AV), hemoperfuzia, nutriție parenterală prelungită. Adesea, măsurile necesare pentru reducerea presiunii intracraniene, eliminarea convulsii. Ulterior prescrie medicamente imbunatatirea metabolismului cerebral: core nootropă (piriditol, piracetam), aminoacizi (Cerebrolysin, alvezin, metionină, acid glutamic), compus lipotropic (Essentiale®, lecitină), vitaminele A, E, grupa B, ascorbic si acid folic: pe mărturia - angioprotectors (cinarizinei, ksantinola nicotinat, parmidin, cavinton, Sermion), agenți antiplachetari (pentoxifilină), biostimulants (extract de aloe, corp vitros). Medicamentele administrate în asociere, repetate cursuri cu o durată de 1-3 luni.

Ca tratament adjuvant folosind fizioterapie și reflexoterapie (acupunctura), drumeții, exerciții de ocupație respiratorii (Qi Gong, respirație Strelnikova, Butejko), meditație și multe altele. Numai fără supraîncărcare. Totul este foarte individuale. De la un tratament de droguri, în același timp, nu poate refuza.

Predicție determinate de dinamica bolii subiacente, gradul de leziuni ale creierului, posibilitatea terapiei specifice; în unele cazuri, este posibil să se asigure doar o stabilizare a pacienților.

consecințe de encefalopatie

Consecințele Encefalopatia este în esență aceeași ca și simptomele sale și sunt specifice fiecărui tip de encefalopatie. consecințe deosebit de grave sunt observate în encefalopatia rezultând leziuni cerebrale permanente severe, cum ar fi encefalopatie toxică.

De ce ești așa atacat Ruslan,
în loc de sprijin, cine suntem noi să judecăm fiecare dintre noi păcatele noastre și scheletele din dulap, dar este un subiect înfricoșător și neplăcut, dar de ce ar fi un judecător om și îl acuză, și deci nu este ușor de clarificat toate.
Am dat seama că ar trebui să ne recunoaștem greșelile, să ceară iertare și să nu se angajeze mai multe dintre ele,
Și îi cere lui Dumnezeu să dea oamenilor care doresc și într-adevăr POATE AJUTA ȘI crede.

NAME, argumentând că „minunea nu sa întâmplat, nu te aștepta“, luați prea mult pe tine. O mulțime de oameni nu sunt numai vindecați de boli incurabile, dar au fost înviați, la multe exemple în Scriptură. „În conformitate cu credința ta te va fi la“. O corectă dependența psihică - nu va livră de stafide. Încearcă să-i corecteze! Acest lucru infernal. Este altceva. Dumnezeu îl conduce pe om la viață este, uneori, în așa fel, este o răsplată, și știință. Noi toți suntem muritori, și dacă el a dat omului șansa de a rămâne în dependența lor (slavă Domnului!), Și-a dat o șansă să se îmbunătățească. Vindecat oameni sau nu, este o altă întrebare, dar că mutarea accentului de la exterior la interior, se va schimba acest lucru. Și este imposibil să se facă fără Dumnezeu. Ajută-mă, Doamne, Ruslan și ne instruiesc păcătoși!

De ce toate aceste palavrageala, despre Dumnezeu. Dumnezeu nu este obligat să accepte Kroc, Alco, nicotina, mânca fără discriminare, și crezi că a mers pocăit și toate mare. Dar nu - cephalgia va intensifica, senzații napuhaniya cap de creștere, ficat și pancreas vă va mulțumesc pentru ultima dieta, rinichiul va refuza, encefalopatia va câștiga impuls ca un bulgăre de zăpadă, și care au „păcătuit“ - se simt Iadul pe Pamant, esti doar sufletul dependența poate îndrepta - să învețe să controleze dorința lui de prost, dar sănătatea fizică nu se va întoarce, niciodată. Miracolul nu sa întâmplat. Nici măcar nu se așteaptă.

Dmitri 40 de ani. inginer radio timp de 25 de ani. (De exemplu, sarcini permanent ridicate ale creierului + de lucru constant pe calculator), dependența de alcool, de aproximativ 20 de ani, cu 15 ani pereryvami.Kuri l. \\\ 12 ani suferă de tinitus permanent, iar ultimii 5 ani, cu scăderea rapidă pamyati.Nevropat olog numește comprimate Toko în complex, dar nici un tip de examinare sau CT REG nu numește, întrebarea este dacă un picurător efektivnost mult cu nootropă decât tabletele . Recent, chiar și a câștigat chondrosis de col uterin, cel mai interesant, masaj bine elimină capul de zgomot și durere.

Dupa operatie, apendicita, fiica mea este acum spasme de respirație a început într-un vis ea a avut deja oprit, și nu într-un vis, atacurile constante pe zi greață 5-6raz. În general, este tratată.

Ruslan să nu mai vorbim spune-mi același lucru numai în consecință alkagolya chiar acum, nu bea doar de mers pe jos ca un balamale dacă poate fi numit nascut plimbare nu pot obține mărfurile pentru a muta chiar mai multe vânzări de sac doar pentru a ridica nu mai mult de bine, în cazul în care lumina este ridicol zonă în aer liber deja proprie, si lumina, chiar copiii și sentimentului ajunge din urmă în vârstă foarte dezgustător și eu încă nu am 30 de câteva luni, doar delot nu `stiu el a fost obosit nu a folosit droguri deloc pur ucide alkagolem dacă există cineva cu această problemă de scriere pentru a răspunde la orice și toate

Pocăința este necesar să se realizeze că ați păcătuit și pocăit este primul pas către e istseleniyu.Dalsh trebuie să fie examinate de către un specialist în cazul în care ați adresat deja, și nu funcționează, atunci trebuie să curețe actul lor și mis deystvovat.Zay hatha yoga este cure yogaterapiya-medicale orice boala trebuie doar să urmeze în mod clar predpisaniyami.P ochitay Miracolul postului Pavel S.Bregga! în Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri, dar toate în munca ta și toate rukah.Uporstvo peretrut.Bud sănătos.

Ce voi toți aici credincioși buni!))) O reflectare fidelă a tatălui său! Cerul sau oriunde ai acolo sidit.Ne asculta Ruslan nimeni, ai făcut alegerea ta! Și va avea loc, trebuie doar să crezi în tine, și toate celelalte Urătorii de bine ( t ruslivye gnoynichki.dobro deteli), o risipă de vremeni.Vpered ta știi ce să faci în continuare, prislusha ysya la el și totul este în regulă!