Encefalita la animale - tratament, cauza si pentru animalele de companie encefalită

Encefalita - inflamatie a creierului.

Cel mai frecvent apare la animalele tinere și în vârstă. Distinge encefalita primare și secundare.

Primary apar boli distincte, cum ar fi etapa răpciugă (rapciuga canin), listerioza, toxoplasmoza, pisici, etc.Secundar însoțesc o serie de boli: sepsis, inflamația urechii purulentă (otita medie), traumatisme craniene.

Cel mai adesea sufera de encefalita - câini, pisici, șobolani manual.

inflamație a creierului și poate afecta cochilia. Aceasta boala se numeste meningoencefalită. Boala poate afecta măduva spinării: o astfel de boala numita encefalomielita. În cazul în care inflamația afectează creierul și măduva spinării, împreună cu scoici, boala meningoentsefalomielit numit.

Encefalita la animale - tratament, cauza si pentru animalele de companie encefalită
În primul rând suferă coordonarea mișcărilor. dificultate de animale de mers pe jos, picioarele agățându-se unul pe altul.

Encefalita - boală foarte gravă. În cazul în care animalele de companie deranjat de coordonare a mișcărilor, există musculare tremurând picioare și maxilarul inferior, contactați imediat medicul veterinar. Animal are nevoie de ajutor.

Principalele semne de encefalita

În primele etape ale coordonării mișcărilor depreciate, există un mușchi tremurând picioare și maxilarului inferior. De-a lungul timpului, simptomele de encefalita sunt completate în funcție de diferitele părți ale leziuni cerebrale

Pot exista orbire, surditate. Animalele puțin muta fără tragere de inimă. Uneori, ei stau sau mint, clătinând din cap. Poate apărea pleoape, spasme musculare faciale sau picioarelor.

In stadiile finale ale bolii paralizie parțială sau completă, insuficiență respiratorie. Uneori, există crize care seamănă cu epilepsie. În unele cazuri, schimbări în sensibilitatea zone ale corpului. Crește sau descrește caracteristica forței de reacție a expune reflexe.

Encefalita la animale - tratament, cauza si pentru animalele de companie encefalită

Motivele și encefalita

 • otita medie supurativă;
 • traumatismelor craniene;
 • Unii viermi;
 • boli infecțioase;
 • factori ereditari;
 • tulburări autoimune;

Bolile infecțioase cauzează encefalita când agentul patogen pătrunde în creier prin sânge, limfă, sau alte mijloace. Deci, virusul ciumei carnivoră (rapciuga canin) este stocat în creier cu sânge. Un agent patogen rabie este capabil să se deplaseze de-a lungul fibrelor nervoase. Agenții cauzatori de boli infectioase, o data in creier, celulele nervoase si distrugerea furajelor destinate acestor substanțe.

Unii viermi produc larve, care pot depune în creier (atât animale și umane). În sistemul nervos, viermi paraziți și naștere multiceps Coenurus. Ei se hrănesc cu țesut nervos și celulele din jur.

otita medie supurativă într-un număr de cazuri, duce la distrugerea structurilor urechii si a craniului. Puroi pătrunde direct în creier. Microbii încep substanțe pentru celulele nervoase de hrănire și de a le distruge.În aceste cazuri, sistemul imunitar nu poate distruge agenții patogeni, fără a distruge structurile creierului. Prin protejarea celulelor sistemului imunitar de actiunea microorganismelor imune se multiplica rapid în creier și, uneori, măduva spinării.

tulburări autoimune sunt caracterizate prin încălcarea gravă: apărare al organismului distruge celulele bodys proprii, în acest caz, creierul. Aceste tulburări cauzează infecții virale, boli cronice, utilizarea unui număr de medicamente fără prescripția unui medic veterinar.

Factorii ereditari nu sunt pe deplin înțelese. Cu toate acestea, există unele rase de boli ereditare caracterizate prin inflamarea creierului și, uneori, cojile, de exemplu:

 • Beagle meningoarteriit;
 • meningoencefalita pug;
 • Sindromul de mic frisoanelor câine alb;
 • necrozante encefalitei lapdogs malteză;
 • meningoarteriit (inflamație a meningelor și a navelor) Berne Bouvier;
 • necrozante (e pe moarte off celulelor nervoase) encefalitei Yorkshire Terrier.

În plus, tendința de a encefalită gasite in caine rasa Golden Retriever.

craniană trauma cauza fluxului sanguin la locul leziunii. Sângele provine atât de piele și de la creier. Există edem, comprimarea celulelor nervoase si deteriorarea lor.

Aceste motive duce la inflamarea creierului. Neuronii și celulele din jur sunt deteriorate. Eliberat un lichid gros. La locul inflamației creșterea fluxului sanguin.

Creșterea cantității de lichid într-un spațiu foarte limitat al craniului duce la comprimarea celulelor nervoase. neuroni. perturbata Modificări în reacția nervoasă a proceselor din organism. Inclusiv normală.

În primul rând suferă coordonarea mișcărilor. dificultate de animale de mers pe jos, picioarele agățându-se unul pe altul. Squeezing daune celulelor nervoase mai puternic, cauzele bolii continuă să funcționeze. Schimbarea sensibilității la diferite părți ale corpului. Schimbarea acțiuni reflex.

Edemul creste si se micsoreaza capilare. aprovizionare Perturbat a celulelor nervoase. Neuronii încep să moară. În acest stadiu al bolii apar paralizie parțială sau totală.

Ca urmare a tulburărilor corpului celulei nervoase încetează să simtă unele organe și chiar părți ale corpului; dispariția lor se dezvoltă în timp. Există boli legate.

Rezultatul Lethal apare ca rezultat al tulburărilor de respirație de control, inima sau leziuni ireversibile ale creierului. Chiar și atunci când furnizarea de asistență în timp util de mortalitate encefalita ajunge la 50%.

Encefalita la animale - tratament, cauza si pentru animalele de companie encefalită
Encefalita este o inflamatie a creierului. Neuronii și celulele din jur sunt deteriorate. Eliberat un lichid gros. La locul inflamației creșterea fluxului sanguin.

tratamentul encefalitei

Encefalita Tratamentul depinde de cauza bolii și starea animalului. Manipularea vizează:

 • abordarea cauzelor bolii;
 • îndepărtarea bolilor concomitente;
 • de recuperare a sistemului nervos;
 • eliminarea sau reducerea edemului cerebral (și dacă este afectat de boala, spinarii) cordonul.

Restaurarea sistemului nervos se realizează printr-un complex de măsuri. Tratamentul precoce poate fi folosit stimularea droguri (metilsulfat neostigmina și altele asemenea), acupunctura si laserpuncture varianta sa. În etapele finale ale tratamentului, sau în caz de boală gravă darsonvalizare se aplică, electroforeză, masaj.

Abordarea cauzelor bolii de invidie pe natura encefalita. Și purulentă leziuni infecțioase ale sistemului nervos cu ajutorul antibioticelor. Utilizate pe scară largă aztreonam, ampicilina, ciprofloxacina. Scopul principal al utilizării antibioticelor în bolile virale - descurajând produse hrănire perturbării celulei microbiene. După ce virusul distruge o mulțime de celule ale organismului.

Eliminarea sau reducerea edemului cerebral (și dacă este atins boala, măduva spinării), măduva se realizează prin utilizarea de diuretice. Utilizate pe scară largă 40% soluție de glucoză Diacarbum, manitol. O soluție de sulfat de magneziu pentru tratamentul encefalitei la animale nu sunt de obicei utilizate: medicamentul poate provoca stop cardiac. În cazuri rare, utilizați Lasix sau veroshpiron.

In plus, pentru terminarea proceselor și reacțiilor inflamatorii pot fi utilizate hormoni medicamente (prednisolon, dexametazon it.d.)