electrod sudura aluminiu la domiciliu

Proprietăți de sudură din aluminiu provoca unele dificultăți în compusul metalului. Tehnologia elaborată într-o anumită măsură, permite să se ocupe de ea și pentru a obține rezultate pozitive. invertor de calitate sudura de aluminiu nu poate fi comparat cu sudarea cu arc argon sau alte tehnologii de compuși Al.electrod sudura aluminiu la domiciliu

Cu toate acestea, echipamentul potrivit este puțin probabil să fie găsit în condiții casnice. La dispoziția comandantului poate fi un maxim de mașină de sudură acasă, fie că este vorba de un invertor de curent continuu sau transformator.
Există întrebări rezonabile: Este posibil să se sudeze invertor de aluminiu la domiciliu, cum să o facă în mod corect și ce acest lucru va necesita materiale?

Ce trebuie să știți sudor

Conform declarațiilor de sudori cu experienta, sudura electrica a „aripi“, nici un metal argon, nu poate fi mai rău decât argon. Acei maeștri care vorbesc de sudură de calitate slabă și sudabilitate slabă această metodă, fie nu fierte deloc electrod din aluminiu sau o abordare greșită a acestei metode.
Să acorde o atenție la următoarele recomandări:

  1. Butt comun este cea mai adecvată. Îmbinări si teuri tipuri de îmbinări sudate încearcă să evite din cauza probabilității ridicate de zgură care curge în interstițiul, care provoacă coroziune.
  2. După sudare, cusătura se spală cu apă pentru a îndepărta zgura;
  3. Pregătirea este necesară înainte de sudarea aluminiului. După îndepărtarea peliculei de oxid, protejându-l de la re-formarea;
  4. Sudarea piese masive cu o grosime mai mare de 3 mm, este însoțită de bunching marginile la un unghi de 60 ° cu formă în formă de V.
  5. Al preîncălzire, înainte de sudare la 150-250 ° C.

Nu uitați că, tehnic aluminiu pur sudate mai bine decât aliajele care conțin magneziu și mangan (silumin dyuralyumily).

electrod sudura aluminiu la domiciliu

Încălzirea înainte de sudare

De aceea, ar trebui să se abțină să se apropie de selecție de electrozi de sudură, în funcție de compoziția chimică a aliajului.

Electrozi pentru aluminiu

Cele mai frecvente electrozi de grad pentru sudarea aliajelor de aluminiu ÖAD-1, 2-ÖAD, Ozan-1, 2-Ozan, OK96.20. tije de electrod este realizat dintr-un strat de depunere a firului de sudură dintr-un amestec de săruri de clorură și fluorură. Grosimea acoperirii de 0,3 ... 0,5 mm, pe fiecare parte.electrod sudura aluminiu la domiciliu

Electrozi pentru aluminiu Ozan-2

Să ne gândim mai detaliat scopul fiecărui electrod.

  • OAD-1 - pentru elementele și construcțiile realizate din punct de vedere comercial A0 aluminiu pur, A1, A2, A3. Sudarea cu preaîncălzirea marginilor goale.
  • -OAD 2 - căsătoria injecție infuser și suprapunând a aliajelor de aluminiu-siliciu Al-4, AL-9 AL-11.
  • Ozan-1- suduri comercial pur grosime produs din aluminiu de peste 10 mm. Preîncălzirea temperatură de 250 ... 400 ° C
  • Ozan-2 - AL-4, pentru aliajele AL-9, AL-11, la suprafață și căsătorie injecție de sudură. Acesta poate fi folosit ca material și articole din siluminului duraluminiu de conectare.
  • OK96.20 - aluminiu-mangan aliaje Amts; aliaje de aluminiu-magneziu AMg2; AMg3; AMg5; AMg6; Aliaje aluminiu-siliciu AL-4; AL-9; AL-11. Potrivit pentru duraluminiu

Mai scumpe decât electrozii din aluminiu convenționale și foarte higroscopic, adică. E. Câștig umezeala din aerul înconjurător.

aluminiu Electrozi acoperite Echipament de sudare

Sudarea aluminiului produs prin inversor polaritate inversă de curent continuu. de preferință, în poziția inferioară. Nu este nici măcar din aluminiu cu randament ridicat, și viteza de sudare a ceea ce crește în 2-3 ori în comparație cu oțelul.

electrod sudura aluminiu la domiciliu

Electrodul se topeste foarte repede si pur si simplu nu se poate realiza cusătură verticală. și chiar și cu atât mai mult în poziția de deasupra capului.

Important! Inainte de electrozii de sudură trebuie aprins.

Țineți electrodul trebuie să fie, de preferință într-o poziție verticală sau ușor înclinată. Electrod End deplasat în direcția cusăturii. Sudarea se realizează într-o singură trecere pe un arc scurt, fără mișcări transversale.

electrod sudura aluminiu la domiciliu

Elemente chimice de spălare a crescut de sudură creează rezistență electrică, atunci când astfel încât să creeze obstacole re-aprinderi. Cusaturile încearcă să facă nu este lung.

electrod sudura aluminiu la domiciliu

Porii cordonului de sudură

În cazul spargerii arcului, crusta de zgură din crater și vârful electrodului trebuie îndepărtat, iar blocul anterior de cel puțin 1 cm, pentru a evita formarea de pori la sudarea crater.

La finalizarea sudurii sudurii necesare pentru a curăța și se clătește cu apă pentru a evita coroziunea.

electrod sudura aluminiu la domiciliu

Moduri electrozi din aluminiu sudura

concluzie

fum otrăvitor eliberat în timpul de sudare, precum și costul ridicat al electrozilor și moodiness lor în depozit nu va face această metodă mai populare MIG sau TIG. Aplica-l, de regulă, în cazurile în care este imposibilă sau utilizarea necorespunzătoare a utilizării echipamentelor de gaz.