Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Mau - tradus din pisica egiptean este. Ea este un descendent al pisica țipătoare african sălbatice, care a ajuns la zilele noastre din cele mai vechi timpuri. Foarte frumos și impetuos. Salvați imaginea pisica în urmă cu 3.000 de ani.Egiptul este o țară în care a domesticit mai întâi o pisică sălbatică. Conform religiei lor inițial se credea că zeul soarelui Ra ia masca de o pisica, atunci când vine noaptea jos pe pământ și de luptă zeul haosului. Luptele dintre ei au ajuns invariabil cu victoria lui Ra, care apoi sa înălțat la cer în forma sa obișnuită.

Pe frescele antice imaginea de pisici țipătoare conservate cu o pasăre în gură. Acesta oferă dreptul la existența presupunerea că pisica este folosit de egipteni pentru vânătoare de păsări.

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Mau Pisicile sunt eroii de legende orientale antice și diverse povești mistice. Deja în al doilea mileniu BC pisicile trăiesc împreună cu oamenii în rolul unui animal de companie. Ei au păzit locuințele umane de la invazia de rozătoare este bine protejat de șerpi.

Există dovezi că un 945 ani Mau pisica a devenit personificarea zeita a lunii, casa, fertilitatea și iubirea - Bastet. Venerarea oameni au venit la punctul de absurditate. O persoană care a cauzat prejudiciul sau de a preveni pierderea unei pisici, ar putea fi omorât cu pietre. În caz de incendiu, salvarea unei pisici, în primul rând, și numai atunci, salvează oameni.

pisici moarte mumificat și îngropat într-un cimitir special - corpul ei a fost plasat într-un sarcofag bogat, făcut din aur sau argint. Proprietarii în doliu ras sprâncenele.

Arheologii au descoperit cimitirul pisica din orașul egiptean Beni Hasan, în cazul în care îngropat mai mult de 180.000 de mumii pisică. După publicarea acestui fapt, localnicii au început să distrugă mumii, arde sau îngropa.

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Dealerii în antichități găsite beneficiul lor. Ei au început să vândă o mumie pentru turisti sau pelerini. Se credea că pisicile moarte pot trece cererea persoanei în viața de apoi. Distrugerea finală a cimitirului pisica a promovat ideea unui om de afaceri, care a decis să profite de acest lucru și a sugerat utilizarea unei mumii ca îngrășământ. Tone de mumii au fost expediate în Anglia și vândute la licitație. Până în prezent există sunt dispuși să cumpere corpurile mumificate de pisici pentru bani mari, și sursele de aprovizionare nu se usuce.

În sălbăticie, numărul lor a scăzut - un fel de pisici rare, amenințate cu dispariția. Conservarea rasei și dezvoltarea în continuare sunt necesare Mau printesa rus Natalia Troubetzkoy. Ea a emigrat din România în Italia, unde sa întâlnit cu ambasadorul Egiptului. Văzând Mau pisica care a aparținut ambasadorului, Natalie a fost fascinat de frumusețea și grația ei. Prințesa a vorbit cu ambasadorul, că el a vândut câteva pisoi. Acest lucru sa întâmplat în 1952.

Prințesa a fost determinată să facă selecția și afișa pisicile din rasa prezentate în fresce antice. Ceva timp mai târziu, ea a schimbat locul ei de reședință, pentru a merge în America și luând viața de pisici. Acolo, ea a continuat să lucreze la selecție și a participat cu regularitate la expoziții.

Comunitatea Europeană Mau a fost recunoscută imediat. Troubetzkoy a trebuit să exercite o mulțime de efort înainte de statutul oficial al rasei a primit. Primul titlu de campion Egiptean a primit în 1968, și deja în 1977, a fost recunoscută oficial de către CFA.

Caracteristici distinctive Mau rase de pisici și fotografii

Forma actuală a egiptean pisica Mau este înfățișări ușor diferite de la rudele lor sălbatice, care a devenit începutul acestei rase magnifice. Breeders au făcut o treabă foarte bună de a face cât mai mult posibil similar cu strămoșii lor.

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Egiptean Mau atrage atentia cu model superba strat pestriț:

  • păr scurt, extrem de plăcut la atingere, moale si matasoasa. De-a lungul întregii zone acoperite pete ovale de culoare contrastantă;
  • pe abdomen petelor aranjate în două benzi paralele;
  • pe fata, în fruntea la fața locului există o literă „M“. Partea din spate a capului este prezentă la nivelul urechii model asemănător cu litera «W», care se numește scarabeu;
  • gât ca și coliere ornamentate cu mai multe pete de culoare contrastantă. Între un colier în jurul gâtului nu sunt unite;
  • sub ochi și pe obraji sunt linii care accentuează conturul ochilor - acestea sunt numite make-up;
  • labe pe toată înălțimea modelului de fâșii paralele de pete;
  • vârful cozii este întotdeauna estompat.

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

structura corpului

Aceste creaturi uimitoare au o formă alungită a corpului flexibil subțire. Mușchii și scheletul sunt bine dezvoltate. Aspectul este elegant. Picioare înalt și puternic. In abdomenul inferior sunt două pliuri moi (pungi) care se conectează la picioarele din spate. Acest lucru se spune că a atinge un leagăn mare în timp ce rulează și pentru a dezvolta o viteză mare.

Mau pisica are un cap triunghiular, cu o bărbie masivă, și podul nazal larg. Ochii sunt departate, mari, ușor înclinată. Semnul distinctiv al rasei - ochi verzi. În acest caz, culoarea adevărată a tinerei coacăze care ajung la vârsta de un an și jumătate. Tinerii Sigiliile la un șapte luni de vârstă ochi sunt de culoare galbenă.

Urechile sunt medii sau mari dimensiuni, deoarece continuă să formeze capul. Baza urechile unei largi și un vârf îngust ușor rotunjit. Uneori are tinitus perii.

Culoarea mau egiptean

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

In aceasta rasa sunt trei culori de argint, bronz, fum

Certificarea permite trei tipuri de pictura rocă Mau:

  1. -cele de argint cele mai comune. Pe fundalul principal al tonurilor de gri ale varierea model de contrast de intensitate de pete de culoare gri închis, aproape negru. Chin, gât și zona ochilor vopsite în culoarea albă, iar conturul gurii, nasului și a ochilor - negru. De culoare gri-roz urechi, sfaturi - negru.
  2. Bronz. Fundalul principal al culorii maro inchis pe spate pentru a fildeșului pe stomacul ei, cu o tranziție lină. Petele sunt negre groase, maro închis. Chin și gât, precum și zona din jurul ochilor și nările sunt de culoare crem. Urechile sunt de culoare maro și roz.
  3. Smoky. rasa foarte rare. Principala culoare de fundal de la gri închis la negru cu subparul argintiu. pete negre, trebuie să fie un contrast cu fondul de bază și vizibile.


Există pisoi Mau negru si marmura, dar acestea nu sunt utilizate pentru reproducere și nu sunt admise la expoziție. Cei care doresc să aibă la pisica egiptean doar pentru casa - o opțiune mare. Costul lor este incomparabil mai mic decât expoziția de roci, precum și frumusețea și natura frați de elită identice.

Egiptean Mau sunt specii de dimensiuni medii. Greutatea lor a variat de la 4 până la 6 kg.

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Mau pisica rasa este destul de jucaus, deci trebuie să aibă grijă de un număr suficient de jucării

Se poate găsi cu greu o pisica mai prietenos și vesel decât egiptean. Pentru proprietarii norocoase ale acestei pisici rasa va fi un prieten loial.

Foarte activ, ei nu stau încă. Se pare afectat de spiritul de vânătoare strămoșii sălbatici. proprietarului, pisica egiptean ar trebui să aibă grijă de un număr destul de mare de jucării. Jucăriile ar trebui să fie diverse - bile pe un șir de caractere, animale artificiale mici mici, ambalaje de dulciuri, șireturi. Când Mau nu sunt jucării, orice lucru poate transforma într-o astfel - și o parte cu ea, ea nu va dori să. Puteți ascunde acest subiect în colțul cel mai retras - pisica îl va găsi cu siguranță, și nu se va odihni până când el are la dispoziție iubit de lucru mic.

La strada Egiptean se comportă ca un vânător adevărat. Ea are incredibil de captură agilitate o pasăre, un mouse sau o șopârlă. Uita-te la ea în natură - un adevărat deliciu.

Din păcate, pentru a-l proteja de contactul nedorit, mersul pe jos nu este necesar să se lase să plece liber. Cu toate acestea, favoritul tau va fi fericit să meargă în lesă.

Foarte inteligent și atent ele nu sunt o bătaie de cap pentru proprietar cu un miau tare. acestea sunt, de obicei tăcut. Voce a servit doar atunci când doresc să realizeze ceva de la tine. Și acest lucru va fi nici o miau ordinare, toarce si sunete speciale.

caracterul prietenos le permite să obține cu ușurință, împreună cu alte pisici și chiar câini. Ca și copii - deoarece acestea pot fi distractiv pentru o lungă perioadă de timp și să se distreze. Dar, dacă aveți apartamentul are un hamster sau perus, atunci trebuie să vă asigurați că Mau nu a putut ajunge la ele. Vânătoare natura aici mai presus de toate.

Mau Pisicile sunt foarte curate si iubesc apa. Ei au o caracteristică de amuzant tactil apă picior, turnat într-o ceașcă de băut.

Foarte mult ca să fie în centrul atenției, le place să se așeze pe genunchi sau umerii proprietarului dumneavoastră.

Cum pentru a numi animalele de companie

Nu cumpăra întotdeauna un pisoi pe nume. Întrebarea este cum numelui tău copil cu patru picioare, griji multe. Nume speciale pentru pisici Mau nu există, puteți alege să gust. Este necesar doar să ia în considerare faptul că numele este ușor de pronunțat și iubit pentru animale de companie.

Principalele recomandări pentru utilizarea și întreținerea

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Rasa nu are nevoie de scăldat frecvente

Frumusețea extraordinară de haine de blana Mau nu are nevoie de o mulțime de efort pentru ao menține în stare perfectă. Numai în timpul năpârlire trebuie să fie atent și ușor pieptene parul in exces. Puteți folosi un pieptene obișnuit sau o perie cu dinti fini, cu păr natural. Și, de asemenea, există un dispozitiv care va facilita pieptănarea de mai multe ori, aceasta Furminators pentru pisici.

Rasa nu are nevoie de scăldat frecvente - scăldat petrec suficient timp într-o lună. Vezi mai multe despre cum să facă baie pisici.

Pentru gheare ascuțite care nu sunt cultivate în piele și nu doare pisica, acestea ar trebui să fie tăiate în timp util. Face acest lucru foarte atent și ușor, este mai bine să încredințeze această operațiune pentru profesioniști.

Strămoșii Mau - pisicile sălbatice care erau adevărate animale de pradă. Prin urmare, produsele alimentare ar trebui sa fie bogate in calorii proteine ​​pe bază. Pisicile adulte sunt hrănite în dimineața și seara, și de multe ori pisoi, de patru ori pe zi. Cultivarea pisoi si pisici gestante au nevoie de trei mese pe zi.

Atunci când hrănirea pisicilor rase de elită la alegerea produselor alimentare ar trebui să fie tratate foarte serios, să le cumpere din segmentul premium al hranei pentru animale. hrană uscată admisibilă sau conservate. Numărul de porții indicate în ambalajul producătorului.

Sănătate pisică egiptean

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Egiptean Mau pisica este bun și o sănătate bună

Hard selecție naturală strămoșii egiptean a provocat o mare vitalitate a acestei specii. Selectarea atentă atunci când selecția a permis să treacă descendenții pur sânge de calitate rezistente. Prin urmare, despre pisicile Mau pot spune cu siguranță că acestea sunt printre elita pisicilor sănătoase. Cu grijă și întreținere corespunzătoare, ei vor fi mereu in forma.

Boli si tratament

Cele mai frecvente probleme cu care se confruntă proprietarii, sunt răceli și alergii la alimente. Apoi soluția se află în palma - hranei pentru animale să cumpere numai de la producători cunoscuți și de încredere, cea mai înaltă calitate. Corect aleasă dieta - garanția sănătății.

Racelile datorită faptului că natura acestor pisici a trăit într-un climat cald. Proprietarul trebuie să se asigure că pisica nu SuperCool - pentru a menține o temperatură confortabilă în cameră, și o plimbare în zilele răcoroase pentru a avea grijă de haine speciale pentru animalele de companie.

De boli grave, care pot suferi pisicile din aceasta rasa, trebuie remarcat boli de inima si astm. În cazul în care soarta pisica ta, trebuie să-l arate la un specialist. Pentru prevenirea bolilor de inima, trebuie să monitorizeze cu atenție dieta. Nu le puteți supraalimenta - greutatea in plus poate provoca boli. În cazul în care natura stilului lor de viață activ nu le permite pentru a obține de grăsime, apoi, în condiții de locuit înghesuit acestea nu au suficient trafic. Prin urmare, este necesar plimbări. Iubesc animalele lor, și ei vor mult timp pentru a te rog. Durată de viață Mau medii 12-15 ani.

Ce ar trebui să caute atunci când cumpără

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

vârstă de vânzare pisoi Minimum 3 luni

Când cumpărați ar trebui să se ocupe numai cu pepiniere de renume sau verificate de către crescătorii particulari. Respectarea vânzătorii nu vinde copilul în mână casual, - să fie pregătit pentru a rezista la fel de test pentru tine dacă godites pe rolul gazdă. Vârsta minimă a pisoi, a pus în vânzare - 3 luni. Din dorința de a obține acest miracol, uneori, trebuie să aștepte rândul lor, pentru că de la naștere la vânzare pisoi ar trebui sa mai puternic și de a lua toate vaccinurile necesare. Numai în acest caz va fi gata pentru o nouă viață independentă.

Când selectați ar trebui să acorde o atenție la proporțiile corpului și dezvoltarea musculaturii. Capul nu trebuie să fie scurt sau rotund. Picioarele din spate sunt întotdeauna mai mult decât partea din față. Colier în jurul gâtului nu ar trebui să fie închise. Pe stomacul trebuie să fie un model care seamănă cu două rânduri de nasturi de pe rochia ei. Notă coada - ar trebui să fie de lungime medie, să fie netedă, vârful conic și vopsit într-o culoare închisă. Nici o distorsiune pe coada nu este permis.

În cazul în care pentru a cumpăra un pisoi Mau

Recent, pentru Rumyniyan a devenit accesibil pentru a cumpăra un pisoi egiptean Mau în pepiniere noastre. În prezent disponibile:

De la canisele străini este de remarcat PRIMUL KRYSTAL și argint IRBIS, situat în Letonia, deoarece acestea sunt punct de vedere geografic mai aproape de noi, și de livrare este disponibil.

Cumpărarea unui pisoi în pepinieră, veți primi indicații detaliate privind îngrijirea și întreținerea, pașaportul de vaccinare și un document cu privire la originea. Contractul de achiziție se face oficial. Dacă doriți să rasa pisoi din aceasta rasa, viitorii fondatori ar trebui să achiziționeze în pepiniere, și nu de la crescătorii particulari.

Prețurile pentru pisici egiptean Mau

proprietarii Recenzii

Egiptean imagine, rasa, descriere, caracter, pepinieră și prețurile pentru pisici

Mulți proprietari raportează că pisicile Mau foarte igryvye

Aici sunt cateva recenzii ale celor care știu deja ce mau egiptean:

Alina, București. Aș dori să subliniez faptul că o mare parte din ceea ce este descris în articolul pe bună dreptate. Cu toate acestea, fiecare pisica are propriul său caracter. Deci, în casa noastră trăiește trei pisoi din același gunoi. Se pare că unele gene și părinți singur. Dar ele sunt atât de diferite! Băiatul nostru a crescut chiar nesăbuit. Joacă și zbenguială, el poate bang capul pe tavan sau perete - nu a calculat forțele. Două fete sunt mult mai precauți, dar, de asemenea, diferă în dispoziție și temperamentul. În general, suntem foarte mulțumiți de animalele lor de companie. Am planificat pentru a da doi prieteni buni, dar acum este imposibil de imaginat chiar și despărțire.

Ivan Ignatov, București. Eu fumez băiat Gray. Cât de pozitiv este adus în casa noastră! Sport activ toată ziua. Obosit - el urcă pe umărul lui și nu-l strecura afară. Da, am fost folosit pentru a-l, în cazul în care nu este pe umăr, se pare că lipsește ceva. Foarte plictisit atunci când nimeni nu este acasă. Eu conduc la o plimbare în lesă, el a fost mulțumit.

Liana, Novosibirsk. Și eu, de asemenea, Mau, numai de pe stradă. Nimeni nu crede, dar l-am găsit. Showed oamenii cunoștință, toți spun că, da, jumatate sânge. Și tot ce este scris in articol - exact despre el. I - noroc!