Educație și tratamentul pseudartrozei

Fals în comun - este un fel de încălcare a continuității osului, care se caracterizează printr-o mobilitate anormală, neobișnuită acest departament. În practica medicală pentru această stare de a utiliza un termen special - „pseudartroză“. În prezent, aceasta boala tratata destul de succes, și tratamente pot fi atât operaționale, cât și conservatoare. In plus, tratamentul în majoritatea cazurilor, este un rezultat pozitiv, iar persoana revine la normal. Acest articol analizează în detaliu motivele pentru formarea unei îmbinări fals. Și acordând o atenție la diagnostic și tratament.

Educație și tratamentul pseudartrozeiICD: pseudoarthrosis, soi

Fals în comun - o încălcare a integrității osului cortical însoțită de o mobilitate anormală. În conformitate cu Clasificarea internațională a bolilor cod care are un fals comun - ICD 10. Acesta include: a fracturii, adică psevdoartoroz și în comun fals în fuziune fundal sau artrodeză.

Educație și tratamentul pseudartrozei

Pe partea modelelor patologice și metoda de tratament a articulațiilor false sunt împărțite în fibre și adevărate. Primul este o etapă intermediară între lent și consolidarea unei adevărate pseudartroză. Imaginea lor clinică este o diferență mică între fragmentele umplute cu țesut fibros, plăci osoase au capetele care acoperă canalul medular.

In cazuri rare, format pseudartroză sinovial fibros în care capetele oaselor sunt acoperite de fragmente de cartilaj și oase sunt în capsula conjunctive original. Între acumulează lichidul sinovial, toate fragmentele posibile amiotrofică.

nearthroses Clasificare

Pseudoarthrosis poate fi congenitală sau dobândită. comun fals congenital este extrem de rare și nu este mai mare de 0,5% din patologie. Baza formării sale este formarea de țesut osos violare intrauterine, rezultând o structură osoasă inferioară în zona respectivă. Și după naștere, la 2-3 ani, integritatea osului este rupt. De obicei, în comun fals congenital este tibiei, cel puțin - de clavicula, ulna și femur.

Educație și tratamentul pseudartrozei

Pseudartroză dobândită este de aproximativ 3% din bolile naturii ortopedice. În cele mai multe cazuri, este o consecință a fracturii, atunci când există o fuziune incorectă și incompletă a fragmentelor osoase. pseudoarthrosis Dobândite împărțit în atrofică, și normotroficheskie hipertrofică.

Cauze locale ale bolii

Cauze locale formarea unei îmbinări fals, la rândul lor, sunt împărțite în trei grupe. Primul grup - din motive care sunt asociate cu erori și deficiențe în tratamentul: juxtapunere parțială a fragmentelor de os, eșecul de a elimina interpunerea țesuturilor moi, imobilizare anormală, datorită căreia mobilitatea stocate de fragmente, schimbări frecvente sau la începutul desprinderii, utilizarea de fixare necorespunzătoare, mișcare prea activă și activitatea fizică , sklerotirovanie extinse.

Al doilea grup include motive legate de gradul de severitate al vătămării, și complicații post-traumatice: fracturi, pierderea unei mari părți din os, leziuni musculare strivire pentru o distanță considerabilă, expunerea supurației țesutului osos, osteomielita, deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge, precum și întreruperi în furnizarea acestora.

Și, în sfârșit, al treilea grup de factori care afectează formarea unei articulații fals, asociată cu caracteristici anatomice și fiziologice ale vascularizației la nivelul osului la locul fracturii și localizare.motive trofice

Din trofice greutate determină formarea de pseudoarthrosis principale sunt: ​​infecție, de exemplu, sifilis, malarie, infecție acută; boli metabolice și în special metabolismul calciului-fosfor în țesuturi; diabet; beriberi; insuficienta vasculara dupa leziuni inervare a vaselor de sânge; iradiere cu raze X semnificative, care este capabil de a inhiba procesul de formare a oaselor; tulburări trofice la locul fracturii.

tablou clinic

Tabloul clinic al formării unei îmbinări fals are propriile sale caracteristici. În locul mobilității fracturii observate, atrofie musculară, umflarea, proliferarea țesutului conjunctiv, formarea de cicatrice. Pe X-ray poate detecta o diferență semnificativă între fragmente, os, scleroza finaluri de fuziune a canalului medular.

Educație și tratamentul pseudartrozei

diagnosticul de pseudartroză

La diagnostic, în plus față de datele clinice, se acordă atenție termenul limită, care este esențială pentru o fuziune completă a fracturii. La expirarea acestei perioade, starea fracturii este definită ca o încet concrește sau asymphytous, și după o perioadă mai mare de două ori norma suspectată formarea unei îmbinări fals.

Pentru a confirma ipoteza, face o radiografie în două proiecții perpendiculare reciproc, iar în unele cazuri - și proiecții oblice. Semnele prezenței pseudartroza ia în considerare următoarea imagine pe raze X: absența calusului, care este partea de conectare a fragmentelor osoase; capetele fragmentelor au o formă netedă rotunjită sau conică; cavitatea supradezvoltat la capetele fragmentelor și placa de închidere este format. Atunci când o îmbinare falsă într-una sau ambele fragmente osoase încheiați are o formă semisferică și în aparență seamănă cu capul în comun. Celălalt fragment poate fi o cavitate glenoida. În acest caz, spațiul comun este clar vizibil.

Pentru a determina amploarea studiului radionuclid intensitatea procesului prescris.

Principii de tratament chirurgical

Desi o metode conservatoare arsenal de tratament (administrarea de medicamente, electrice, magnetice, și așa mai departe. D.), Metoda principală de tratare a pseudartroză este operațional. Locul principal este ocupat de osteosinteză de compresie. Cum de a trata pseudoarthrosis? Operațiunea trebuie efectuată la 8-12 luni de la vindecare completă la fracturi complexe rana. Dacă există cicatrici care sunt lipite la nivelul osului, acestea trebuie să fie excizate și au chirurgie plastica pentru a corecta defectul.

Educație și tratamentul pseudartrozei

Un punct important în operațiunea este comparație corectă a fragmentelor osoase, precum și răcoritor de capetele lor, excizia de tesut cicatricial si restabilirea permeabilitatii a canalului medular.

Tratamentul pvsedoartroza la aparatul Ilizarov

Această metodă face posibilă reunirea fragmentele și facilitează fuziunea lor rapidă, fără o intervenție chirurgicală imediată. De aceea, această metodă se numește osteosinteză extrafocal.

Educație și tratamentul pseudartrozei

Pentru a începe, pacientul aplicat spițele dispozitivului ortopedică prin care sunt fixate fragmente osoase. Apoi, aproximativ o săptămână durează procesul de recuperare după aplicarea dispozitivului în care locul, în cazul în care spițele, vindeca și începe procesul de fuziune osoasă. Fragmentele osoase se apropie treptat reciproc, distrugând comunicațiile nedorite și stoarcere în comun fals.

În plus există o fixare, adică, formarea de bătături și procesul de osificare. Această perioadă este lung, dar este sigur și nu necesită măsuri speciale. Pacientul trebuie să ia vitamine, mânca dreptul și să renunțe la obiceiurile proaste.

În cele din urmă, există ultima perioadă de reabilitare, în cursul căreia toate instrucțiunile necesare pentru a se conforma medic și să facă un set de exerciții speciale. Ideal la acel moment considerat a fi mersul pe jos, înot.

Intra- și osteosinteză extramedulare

O metodă eficientă de tratament este sinteza intramedular chirurgicale. Înainte de a efectua medicul său îndepărtează țesuturile moi deteriorate, care nu au periost și cheaguri de sânge. După aceea fragmente osoase de fixare cu un știft special. Rana după operație suturează în straturi, în locul ei pot rămâne o cicatrice mică.

Educație și tratamentul pseudartrozei

În timpul osteosinteza extramedulară a fragmentelor osoase fixate de blocare Supraspinous. Acesta este presat osul deteriorat, iar după matisarea fragmente de plăci sunt îndepărtate prin tăiere.

Deci, articolul a fost discutat în detaliu pseudartroză. În concluzie, trebuie remarcat faptul că factorii de risc pentru formarea unei îmbinări fals servesc o varietate de boli endocrine, obiceiuri proaste (fumat, abuz de alcool), obezitatea, dieta săracă și lipsa de activitate fizică. Prin urmare, menținerea unui stil de viață sănătos va reduce riscul acestei boli.

Educație și tratamentul pseudartrozei