Dureri de stomac 12 motive pentru a apela o ambulanță, mereu în formă!

Dureri de stomac 12 motive pentru a apela o ambulanță, mereu în formă!

durere abdominală - una dintre cele mai frecvente plângeri. De multe ori noi nu acorde o atenție la ea, bea un anestezic si uita despre ceea ce ar putea fi vestitorul unor boli grave. La urma urmei, nici unul dintre durerea nu apare pur și simplu pentru că ... Astăzi spunem, că poate provoca o varietate de dureri abdominale.Determina ce doare

În primul rând, trebuie să identifice în mod corect ceea ce doare. Pentru a face acest lucru, se află pe spate și să apăsați ușor în jos cu degetele pe stomac pentru a găsi un loc unde te simti cea mai mare durere.

Dureri de stomac 12 motive pentru a apela o ambulanță, mereu în formă!

Determina modul în care doare

Durerea poate fi dureri, comprimarea, arcuindu, plictisitoare, și cuțit ascuțit. Aceasta poate fi agravată la îndoirea, tuse, și însoțite de alte simptome. Cele mai periculoase --cutit cum ar fi durere - foarte ascuțit, ca și în cazul în care fiecare dată înjunghiat cu un cuțit. Acest lucru poate fi o manifestare a inflamației acute. Cu această durere este o nevoie urgentă de a apela un medic. Și înainte de a veni, putem pune o pungă de plastic cu gheata.

Cauzele durerii în abdomen

1. Apendicita acută: prima durere în partea superioară a abdomenului, în apropierea ombilicului și apoi durerea acoperă întregul stomac, și după câteva ore, poate fi localizată la nivelul abdomenului inferior din dreapta. Durerea este constantă, dureri în natură. La atenuarea sa, să nu se relaxeze - poate fi o ruptură a intestinului.

Ce trebuie să faceți: Solicitați imediat asistență medicală

2. pancreatită acută (inflamația pancreasului): dureri puternice la nivelul abdomenului superior poate fi dat în umeri, omoplati, sau au herpes caracter. Poate fi greață și vărsături, este, de asemenea, însoțită de uscăciune și gust neplăcut în gură.

Ce trebuie să faceți: imediat apel „asistență medicală de urgență“.

3. gastrită acută (inflamația stomacului), dureri în regiunea epigastrică, senzație grele după o masă, poate fi greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare și eructație.Ce trebuie să faceți: du-te la recepție la gastroenterolog.

4. Intestinal colici: o, crampe, durere severă ascuțită în jurul buricului. Acestea pot fi însoțite de slăbiciune și frisoane.

Ce să faci: bea o tabletă de spasme și să ia situația culcat. Nu abuza de cafea, ciocolată, alimente picante și nu mânca prea mult.

5. Inflamația rinichilor: dureri puternice însoțite de febră mare.

Ce trebuie să faceți: Solicitați imediat sfatul medicului.

6. Trecerea de pietre la rinichi: durere acută severă în partea din spate inferior poate fi dat în picioare și însoțite de urinare frecventă.

Ce sa faci: Ia o pastila de la crampe, să ia o baie fierbinte. În cazul în care sângele a apărut în urină - o ambulanță.

7. Boli ale stomacului și duodenului: dureri recurente, cu atat mai puternic dureri, de obicei, în buric și „groapă de stomac.“ Pot să apară după o masă și însoțită de un sentiment de plenitudine, greutate la nivelul abdomenului superior, eructații.

Ce trebuie să faceți: luați droguri ajută la digestie și du-te să fie examinat de un gastroenterolog.

8. Boala ulcer peptic: durerea apare pe stomacul gol și după o masă dispar. De obicei, însoțite de arsuri la stomac și de gust amar regurgitare în gură. Poate voma, mai ales dimineața. Se simte respirația urât mirositoare, limba acoperite cu floare albă. Tendința de a formării constipație și gaze în stomac.

Ce se poate face în cazul în care există vărsături, diaree, febră, de asteptare este nevoie de un medic. consultare obligatorie cu un gastroenterolog. Înainte de aceasta, elimina prajeli și grosier vegetarian, orice condimente iuti, creme grase, prăjituri, conserve, afumat, boabe acru și fructe, cafea și ciocolată.

9. inflamare a canalelor biliare și a vezicii biliare (holetsestit): dureri la nivelul abdomenului superior, mai mult în hipocondrul drept. Însoțită de iritabilitate, eructații, senzație de uscăciune și amărăciune în gură, greață. Times poate fi voma. Apetit este de obicei redusă. Durerea repetate periodic, poate fi puternic și eliberați umărul drept. Sunt diaree, constipație, sau vice-versa.

Ce trebuie să faceți: luați colagog, bea apă minerală și asigurați-vă că să se consulte un gastroenterolog.

10. dureri abdominale psihogenă: sunt la bulimie. Ca pravilro această capacitate uriașă, răsucindu-se de durere în întreaga zona abdominală. Poate fi greață, oboseală sau febră vice-versa.

Ce să faci: ia sedative, elimina cafea.

11. boli ginecologice femei: desen, durere suprapubiană nepermanent în mijloc, dreapta sau la stânga. Poate fi însoțită de secreții și de creștere, atunci când mersul pe jos, după consumul de alimente picante, hipotermie sau stres sever.

Ce trebuie să faceți: du-te la recepție la ginecolog.

12. chist ovarian sau de sarcină ectopică: durere ascutita si foarte sever pe dreapta sau pe stânga deasupra pubisului, poate da la anus. Cand durerea chist apar dupa contactul sexual, în timp ce sarcina ectopică după 1-2 săptămâni de menstruație.

Ce trebuie să faceți: să cheme o ambulanță.