Durere în brațe, ce să facă în cazul în care o mână de gât, tratamentul durerii si simptome ale bolii pe EUROLAB

armache

Brațul a fost izolat ca urmare regiune anatomice și (caractere italice) os-le nume, din partea de sus corespunzătoare:
• Cureaua de umăr (în literatura non-științifică și în comunitate în mod incorect numit „umăr“, inclusiv în acest termen mai umăr în comun și capul humeral).


- clavicula
- umăr
• De fapt, umăr
- humerusului
• antebratului
- cubitus
- rază
• Perie
- Încheietura (8 oase aranjate în 2 rânduri (scor de degetul mare))
-- rândul proximal: navicular, semilunar, triunghiulare, pisiform;
-- rândul distal: trapez, trapezoid, capitat, hamat.
- Metacarpiene (sau pinten)
-- 5 oase, respectiv, fiecare dintre degete. Numele de numere, un proiect de lege de la degetul mare.
- degete
-- Fiecare deget are trei falange (excepție - degetul mare, care sunt două dintre ele). Numele fiecăruia dintre oasele falangelor sunt formate din poziția lor (proximal, de mijloc, distală / unghii) și numărul (sau numele) a degetului (de exemplu, falanga mijlocie de-al doilea indice) degetul ().

De asemenea, fiecare persoană are așa-numitele oase sesamoid, poziția lor, mărimea și numărul (uneori, în valoare de zeci de 2-3) este extrem de variabilă.

Durerea în brațul este cauzată de diferite motive, astfel că poate lua diverse forme. Se poate răni mâna întreg sau orice parte a acestuia. Durerea poate sa apara brusc sau de a dezvolta, treptat, ascuțite sau plictisitoare, senzație de arsură, sau provocând amorțeală, fotografiere sau penetrante, permanent sau paroxistică.

Durerea în brațul este adesea rezultatul de intindere sau ruperea ligamentelor, fracturi osoase, contuzii sau alte leziuni. În plus, supratensiune poate provoca fibrele musculare, care rezultă din cauza efortului fizic excesiv, muncă îndelungată într-o poziție incomodă. În acest caz, mâna pacientului ar trebui să asigure liniștea maximă. In unele situatii, durerea în mâna lui este unul dintre simptomele de boli ale sistemului cardiovascular, sistemului musculo-scheletic, trunchiuri nervoase. Prin urmare, în cazul în care disconfortul pentru o lungă perioadă de timp nu trec sau reînnoite periodic pentru nici un motiv aparent ar trebui să consulte imediat un medic.

Dacă suspectați o luxație sau fractură de necesitatea de a trece examenul cu raze X, cu nici un prejudiciu externe vizibile pentru a verifica starea coloanei cervicale, deoarece cauza durerii poate fi o proeminență sau o hernie de disc. Dacă apar disconfort și dispar în repaus, fără nici o cauză externă, nu putem exclude dezvoltarea inflamației sau a artritei. Trebuie amintit că nu este întotdeauna semne evidente de fracturi osoase. În unele cazuri, acesta se produce după PIN-ul și să treacă neobservate, apărând doar pentru efort fizic grav, deoarece simptomele dureroase de a lua un prejudiciu simplu.

Rețineți că nu este întotdeauna durerea în mâna sa simțit direct la locul de prejudiciu, de exemplu, cu înfrângerea de la încheietura mâinii este adesea aplicate pe antebrațul. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când o sarcină sistematică de mare asupra articulatiei, datorită caracteristicilor de activitate profesională. În acest caz, o parte nu are timp pentru a recupera, rezultând într-o consolidare treptată a durerii. În ciuda faptului că mușchii brațului pentru majoritatea oamenilor este bine dezvoltat, un prejudiciu lor poate provoca, de asemenea, disconfort considerabil. Acest lucru ar trebui să includă inflamație a tendonului bicepsului, precum și frecarea os sau ruptura.

Uneori, durerea în partea superioară a brațului este rezultatul de ridicare grele, care provoacă inflamarea tendoanelor mușchilor umerilor. El este însoțit de o senzație de furnicături și de ardere, care sunt adesea om îngrijorat pe timp de noapte. disconfort suplimentar creează o acumulare de lichid în țesuturi. După trezirea oamenilor scuturarea membrelor care îmbunătățește microcirculația și prevede scutirea. Cu toate acestea, umflarea mâinilor și pot apărea în fundal, cum ar fi sarcina, pentru a putea detecta anomalii numai prin teste specifice de diagnostic.

Adesea, o persoană se confruntă cu durerea care radiază la una dintre mâini. Dacă aceasta este mâna stângă, apoi pe fața simptomelor clasice ale unui atac de cord sau infarct miocardic. În acest caz, durerea in spatele sternului si in mana, de obicei însoțită de dificultăți de respirație, paloare, greață, transpirații reci, sentimente inexplicabile de frică. Această situație impune de urgență apel de ajutor medical. Motivul pentru care solicita ingrijire medicala sunt dureri în mână, continuând mai mult de două zile, mai rău în timpul lucrărilor fizice sau care apar pe un fond de sensibilitate nervoasă limitată. Semnalul perturbator este o schimbare a formei membrelor superioare, aspectul umflarea și rigiditatea articulațiilor.


În ce boli există durere în mână:

Alte cauze de durere în mână:

- Înfrângerea plexului brahial. plexitis brahial este de obicei cauzata de factori mecanici: traumatisme, dislocarea capului humeral, la fractură claviculă spațiul îngustarea kostoklavikulyarnogo. Rare varianta brahială plexopatie este sindromul Pancoast, bazat pe vârful tumorii pulmonare, germinează în plex brahial. În astfel de cazuri, durerea în mână însoțită de dezvoltarea sindromului Horner (ptoză, mioza, enophthalmos) din cauza leziuni ale fibrelor simpatice. Confirma diagnosticul de semne radiografice de apex tumorii și distrugerea a coastelor superioare.

- amiotrofia nevralgice apare durere neobișnuit de intensă în centura scapulară și brațul combinat cu atrofie pronunțată a părții proximale a mușchilor brațului. De multe ori, atunci când acest lucru se produce paralizia mușchiului dintatul anterior, ceea ce duce la descărcarea madialnogo omoplatului, provocând aproape perpendicular pe picioare în raport cu piept. Dezvoltarea subacută atrofiei setează această opțiune plexopatia de la radiculopatie, și alte forme de leziuni ale plexului brahial.

- periartroz scapulohumeral apare de obicei ca unul dintre sindroame neurodistrofice, osteoartrita cervicală sau ca o boală independentă sau efect trauma. Durere de intensitate variabilă, radiculopatia amintind sau pleksalgii; caracteristica sa este faptul că mișcarea brațelor în planul sagital este făcută în mod liber, ci o încercare de a epuiza mâinile în lateral este limitată din cauza contracturii musculare și este însoțită de durere intensă - mâna așa-numitele înghețat.

- Sindromul de umăr periei este caracterizată printr-o combinatie de simptome caracteristice pariartroza glenohumerale, edem și alte modificări autonome în zona mâinii și la încheietura mâinii. Boala este prelungită.
- sindromul de tunel rezultate carpiene de compresie a nervului median in canalul osteofibroznom pentru artrita articulației încheietură, tenosinovita flexorilor, de multe ori pe fondul modificărilor endocrine -. menopauza, sarcina, diabet, etc. sunt marcate parestezie și dureri în I-III, sau toate cele cinci degete ale mâinii . Durere crește cu palparea ligamentelor laterale, flexia pasivă și extensia la articulația încheietura mâinii, când tonometru manșetă pe umăr, ridicarea mâinilor în poziția culcat pe spate.

- Sindromul de mușchi anterior scalen. Caracterizat de durere în brațul, mai rau pe timp de noapte, cu o respiratie adanca, cu capul înclinat într-un mod sănătos, în mâinile răpire. slăbiciune accentuată a mușchilor mâinii. Periati palid sau cianotic, edematoasă.

- Durere în mâinile cauzate de munca mult timp pe computer, a dobândit numele de „sindromul de tunel“. Este o boală profesională a calculatorului și a bolilor comune ale tuturor, care-și petrece pe computer prea mult timp. De obicei, cauza durerii devine un nerv prins in canalul carpian (aceasta este o sarcină constantă statică pe aceleași mușchi și poziția incomodă a mâinilor în timpul lucrului cu mouse-ul sau tastatura) sau lipsa de lichid interarticular. Aceasta problema este mai ușor să previi decât să vindecarea. Există tampoane speciale mouse-ul cu role de cauciuc pentru mâini. Ele ajuta pentru a aranja o mână de convenabil și scoateți-o sarcină. Dacă durerea a apărut deja, și este destul de puternic, trageți încheietura mâinii, cu un bandaj elastic, dar nu exagera - probleme circulatorii va agrava situația. Decocturi de ajutor rozmarin si urzica cu dureri la nivelul articulațiilor. În plus, ele pot face cerere: iarba de preparare a cafelei, pune un terci cald pe mâna lui, înveliți-l cu polietilenă, iar partea de sus - ceva cald, cum ar fi o batistă sau eșarfă. Dar dacă mâna doare mai mult de o săptămână, ar trebui să meargă la un neurolog.

Prin modul în care medicii trata atunci când există durere în mână:

Ai dureri în mână? Vrei să știi mai multe informații detaliate, sau ai nevoie de un consult? Puteți face o programare cu un medic EUROLAB întotdeauna la dispoziția dumneavoastră! Medicul de top va examina și studia semnele exterioare ale bolii și de a ajuta la identificarea simptomelor, vă sfătuim și va oferi asistența necesară. Puteți apela, de asemenea, medicul de la domiciliu. Clinica EUROLAB este deschis pentru tine în jurul valorii de ceas.

Dacă aveți studii au fost efectuate anterior, asigurați-vă că pentru a lua rezultatele la medic. Dacă nu ar fi fost îndeplinită studiul, vom face tot ce este necesar în clinica noastră sau colegii noștri din alte clinici.

Tu brațul doare? Ai nevoie de abordare foarte atent la starea generală de sănătate. Oamenii nu acordă suficientă atenție simptomelor și nu își dau seama că aceste boli pot fi viața în pericol. Există mai multe boli, care sunt pe partea de sus nu se manifestă în corp, dar în cele din urmă se dovedește că, din păcate, ei au tratat prea târziu. Fiecare boala are propriile sale caracteristici specifice de simptome caracteristice - așa-numitele simptome. Determinarea simptomelor - primul pas in diagnosticul bolilor in general. Pentru a face acest lucru, doar au nevoie de mai multe ori pe an, care urmează să fie analizate de către un medic. nu numai pentru a preveni o boala cumplita, dar, de asemenea, pentru a menține o minte sănătoasă într-un corp și corpul ca un întreg.

Dacă doriți să întrebați medicul - să utilizeze secțiunea consultării online. Poate veți găsi acolo răspunsuri la întrebările lor și citiți sfaturile de îngrijire. Dacă sunteți interesat de feedback cu privire la clinicile și medicii - să încerce să găsească informațiile pe care doriți să le afișați. De asemenea, se înregistreze la portalul medical Eurolab. să fie actualizate în mod constant cu cele mai recente actualizări de știri și informații de pe site-ul, care va fi trimis automat la tine prin e-mail.

Alte tipuri de „p“ durere în scrisoarea:

Dacă sunteți interesat de orice mai multe simptome de boli și tipuri de durere sau dacă aveți alte întrebări sau sugestii - vă rugăm să ne contactați. vom încerca să vă ajutăm.