După îndepărtarea unui rinichi

Nefrectomie - acest nume este o operație pentru a elimina un rinichi. Această intervenție chirurgicală poate fi atribuit un medic pentru bolile însoțite de pierderea sănătății sau a integrității. Aceasta ar putea include un prejudiciu închis la distrugerea rinichiului, o rană prin împușcare înfrângerea rinichi, urolitiaza, o tumoare malignă.Există, de asemenea contraindicații pentru chirurgie:

 • starea gravă a pacientului;
 • Risc ridicat de complicații în fundalul condițiilor existente;
 • tulburări de sângerare.

Oamenii care vor nefrectomie, gândesc cum să trăiască după îndepărtarea rinichiului. Ce atunci? Cum să mănânce, pentru a evita potențialele complicații.

După îndepărtarea pacientului de rinichi trebuie să rămână în continuare în ore de terapie intensivă, după care, în absența complicațiilor, pacientul este transferat în departamentul de urologie. Dacă îngrijorat de durere, medicul prescrie introducerea de analgezice.

După o operație pentru a elimina un rinichi, două ore mai târziu pacientul este permis nu numai să clătiți gura, dar bea o cantitate mică de apă. Doza zilnică maximă de apa obișnuită nu poate depăși o jumătate de litru.

A doua zi, după îndepărtarea rinichi este deja posibil să mănânce carne fiarta, supa de conținut scăzut de grăsime, brânză de vaci, iaurt. Odată ce procesul de defecare revine la normal, medicul vă permite să intre în dieta, și alte produse.

După îndepărtarea rinichiului timp de 1,5 săptămâni, nu pot mânca, afumate, prajite, alimente grase sărate. Puteți bea 2-3 litri pe zi.

Într-o zi după operație este eliminat din cateter vezical. Acum puteți merge pe jos un pic pe episcopia mea, două zile este permis să intre în coridor. lucrători în domeniul sănătății fac sistematic pansamente. Pentru 1,5-2 săptămâni, pacientul continuă să ia antibiotice.Cum de a trăi după îndepărtarea rinichilor?

După îndepărtarea unui rinichi

După o eliminare de rinichi este necesară pentru a limita activitatea fizică timp de trei luni. Utilizați un bandaj. Maximă de încărcare nu trebuie să depășească trei kilograme. Evitați hipotermie. Renunta la obiceiurile proaste.

După îndepărtarea rinichiului este foarte util pentru a fi o plimbare în aer curat, muta la fel de mult cât este necesar, dacă nu deranjez.

Când mă pot întoarce la muncă? În cazul în care munca ta nu implică munca fizică grea, nu există nici un obstacol pentru reluarea raportului de muncă după 1-1,5 săptămâni.

Și ce despre viața personală? - Această întrebare este, de asemenea, de interes pentru toți pacienții. 1-1,5 luni este posibil să se întoarcă la activitatea sexuală.

Cum să mănânce după o eliminare de rinichi?

După cum se poate observa, de a trăi după îndepărtarea rinichilor poate fi! Restul merge la munca dubla de rinichi. de aceea este important să nu-l suprasarcină. Pentru a face acest lucru, trebuie să respecte anumite reguli de produse alimentare, cum este - spune medicul curant. Regulile de bază de aprovizionare, după îndepărtarea rinichiului:

 • Regula principală - regularitatea meselor.
 • Pentru a mânca este necesar, ca urmare elementele de bază ale puterii fracțională, care este de cel puțin șase ori pe zi.
 • Preferați alimente ușor de digerat.
 • Hrana ar trebui să conțină toate vitaminele necesare organismului și minerale.
 • Nu mâncați alimente prea cald și prea rece.
 • Mananca carne slaba si peste, in timp ce consumul de aceste produse nu sunt mai mult de trei ori pe săptămână. Mod de preparare - fierbere sau stewing.
 • Nu uita de carbohidrati - acestea sunt principala sursă de energie. Mănâncă hrișcă, fulgi de ovăz, pâine de secară. Aruncați brioșe și alte bunuri coapte.
 • Legume - de vitamine, minerale și fibre. Acestea contribuie la stabilirea activității tractului gastro-intestinal. Legume fierte recomandat, aburita sau consumate proaspete.
 • Simțiți-vă liber pentru a adăuga să mănânce smântână și produse lactate sunt acre limită mai bine.

Ceea ce nu să mănânce după o eliminare de rinichi?

Aruncați grase, afumate, prajite, alimente sărate - nu supraîncărcați un rinichi deja intens de lucru. Nu consumați alimente care contin conservanti, aditivi alimentari și alte ingrediente nocive. Se recomandă de a reduce aportul de sare din cauza riscului de pietre la rinichi. De altfel, nu este de dorit un consum de apă minerală. Este obligatoriu să se abțină de la băuturi alcoolice, înlocuiți cafeaua cu ceai din plante.

Vestea cea mai interesantă