Dulce ca mierea - studopediya

Binecuvântările Domnului în Biblie miere ocupă un loc important, probabil din cauza dulceața ei. În timpurile biblice, oamenii au folosit de miere în loc de zahăr sau adăugat-o la pulpa de fructe proaspete.Una dintre cele mai renumite menționarea de miere în Biblie se referă la lupta dintre copiii lui Israel și filistenii:

„Și tot poporul sa dus la pădure, și era miere pe pământ. Și poporul sa dus la pădure, spunând, iată, mierea. Dar nimeni nu a pus lui ru-ki la gură; pentru poporul sa temut de jurământ. Ionatan nu auzise când tatăl său pe popor, și a întins capătul toiagului care era în mâna sa și la înmuiat în fagure de miere mi-dovy și a pus mâna la gură și ochii lui erau luminate. El a spus unul dintre oamenii, spunând: Tatăl tău conjurase poporul, zicând: „Blestemat să fie omul care mănâncă alimente“; poporul era obosit. Și Ionatan a spus: Tatăl meu a tulburat Zem-lu; Uite, am luminat ochii când am gustat, nu o mulțime de miere. Dacă oamenii ar fi mâncat astăzi din pradă, ka-kuyu găsit dușmanii lor, fie că nu a fost mai mult, ar fi uimit de filistenilor „(1 Samuel 14: 25-30) ?.

Într-o luptă cu filistenii, „oamenii erau foarte slabe“, și Liu Di s-au grabit la producție a câștigat filistenilor, temperează Wali oi, tauri și viței și i-au mâncat cu sânge. În acest fel, ei nu numai că a încălcat jurământul lui Saul, dar Legea lui Moise, mâncarea secțiunea yuschy pe o suprafață curată și necurat (vezi 1 Regi 14: 31-33.).În papirus egiptean antic este aproximativă, dar și nouă tratamente de diverse boli; din aceste fonduri de peste cinci sute de miere conține ca bază.

Vechii greci și romani știa că mierea aplicat pe rana si ajuta-l vindece. Med ucide bacteriile dăunătoare, atât în ​​interiorul cât și în exteriorul corpului.

Travelers de multe ori să ia pe drum cu miere pentru a combate diaree, de multe ori cu miere funcționează mai bine decât alte medicamente. Studiile științifice au arătat că mierea este eficient împotriva bacteriilor patogene ce provoacă otrăvire schevoe pi, cum ar fi Salmonella, Shigella, E. coli, și chiar holeră. Proverbe 24:13 sfătuiți să:

„Mănâncă fiul meu, miere, pentru că este bine și de tip fagure, care este dulce pentru gustul tău.“

Atenție: CDC-ul nu este bufnita-Tuyet părinții da miere copiilor sub un an, pentru că mierea poate fi transmisa spori de botulism. Un puternic B stem adulte protectie imunitar impotriva lor, dar protecția imunitar nu este încă dezvoltat la copiii mici.

Într-o lingura de miere contine 64 kcal si 17 grame de carbohidrati. Deoarece mierea este un foarte mare de calorii, și conține o mulțime de carbohidrati, vom urma sfatul înțelept al Scripturii:

„M-ai găsit miere? Mănâncă la fel de mult ca ai nevoie,

să nu fie umplute cu acestea, și voma ea „(Proverbe 25:16).

În cele mai vechi timpuri, miere de albine a fost servit pe masă, mai ales oaspeții de onoare. Acesta este de obicei consumate pentru desert la cina.

În Orientul Mijlociu și este acum un desert popular numit „crema de miere.“ Un sfert sau jumatate de cana de miere se adaugă la un iaurt pint (sau estimarea HN, sau cremă foarte gros). De obicei, miere și iaurt servit doar la masă, și fiecare oaspete el amestecă departe-TION la gust. În zilele reci, iaurtul este încălzit ușor și încălzit - răcit.