Dug propriile sale mâini

Adepții unei recreere extreme în aer liber sunt de multe ori se confruntă cu problema unității de cazare. Dacă te duci camping sau de vânătoare pentru o lungă perioadă de timp, cea mai bună opțiune de azil - săpat cu mâinile lor. Este potrivit pentru sejururi lungi în pădure: de la câteva zile la câteva luni. Cu toate acestea, experiența strămoșilor noștri arată că vă puteți trăi într-o mulțime investit în Dugout de ani de zile.Setul minim de articole de uz casnic în Dugout include: aragaz, banc sau pat și spațiu pentru păstrarea proviziilor. La solicitarea adăpostului, puteți adăuga alte dotări.

Dug propriile sale mâini

Găsirea unui loc pentru Dugout

Înainte de a merge în pădure, este necesar să se intereseze cu privire la tipul de sol și nivelul apelor subterane pe teritoriul său.

Important! Locul pentru Dugout ar trebui să fie uscat. Deci, înainte de a săpa pirogă - să ia un șanț adânc în lățime 1-2 cazma baionetă. Este posibil de a studia nivelul apelor subterane din zona.

Dug propriile sale mâini

Cea mai sigură opțiune amplasează Dugout - un deal pe partea însorită. În aceste zone nivelul apei subterane este minim, iar solul este uscat. Lipsa de umiditate în sol - un indicator foarte important, este periculos să ignore. Datorită conținutului ridicat de apă al gropii de construcție de sprijin va putrezi, ceea ce duce la colaps. Dacă sunteți de planificare pentru o lungă perioadă de timp pentru a trăi într-un adăpost - alege un loc uscat, acesta va proteja structura de putrezire, mucegai și a mucegaiului.

Avantajele și dezavantajele Dugout

Dacă nu sunteți sigur dacă este sau nu pentru a construi o colibă ​​în pădure, ia în considerare avantajele acestei structuri:

 • Design-ul nu are nevoie de o fundație care accelerează în mod dramatic procesul de construcție.
 • Se încălzește rapid și reține căldura, pentru o lungă perioadă de timp. Dacă dota soba adăpost sau un burghez - acesta va fi confortabil în orice anotimp.
 • Dugout este foarte greu de remarcat în ochii oamenilor și animalelor. Este convenabil de a utiliza în timpul unei excursie pe jos sau vanatoare.
 • Pentru construcția nu necesită competențe specifice. Cu lucrările la construcția Dugout se ocupe de aproape orice persoană.
 • Refugiu în terenul este construit foarte repede. Pentru fabricarea de o casa buna nu va dura mai mult de o lună.

Dar, în ciuda tuturor calităților pozitive ale Dugout, au structură similară are dezavantajele sale:

 • Iarna și cad greu pentru a evita umezeala în interior. Pentru a face acest lucru, trebuie să se încălzească scobită lor cel puțin o dată în 2 zile, în caz contrar condens va fi format pereții.
 • Persoana care nu este obișnuit să lung săpat o cantitate mare de sol - săpat părea o sarcină adăposturi descurajantă. Cea mai mare parte groapă excavare pe volumul necesar va merge de la 1 până la 3 zile.
  Dug propriile sale mâini
 • În Dugout întotdeauna întunecat din cauza lipsei de ferestre. Dar numai dacă utilizați adăpost pentru noapte - aceasta nu se ridică la mai mult inconveniente.
 • În timpul ploilor abundente și topirea nămolului se pot acumula în etape și de a lua în interior.


Printre clădirile low-cost pirogă este un lider în ceea ce privește confortul și siguranța.

Instrumente pentru construirea Dugout

Dacă te duci în mod regulat vânătoare sau drumeții - mai bine pentru a construi o colibă ​​în avans sau treptat. Pentru a lucra nevoie de următorul set de instrumente:

 • baionetă și lopată;
 • și cu gheare ciocan (1 sau 2);
 • topor și a văzut pentru prelucrarea lemnului;
 • Ruleta.

Instrumentele pot fi aduse treptat, pentru a face un cache, astfel încât în ​​timpul lucrărilor, totul a fost la îndemână. De asemenea, este o practică comună de construcție pe etape a Dugout: o zi aduce o lopată și să sape o groapă, plăci apoi ferăstraie mecanice, etc.

Dug propriile sale mâini

Pregătirea pentru construcția Dugout

Important! Dacă sapi o groapă în zona cu gazon bogat - scoateți-l și salvați-l. Acesta poate fi utilizat pentru izolarea termică a clădirilor și mascare.

Construcțiile încep cu groapa pirogă. Pe teren, aveți nevoie pentru a sublinia dimensiunile de azil, de multe ori face scobită 3 până la 4 metri. Adâncimea gropii săpate pentru a alege în funcție de creșterea chiriaș în viitor, media - o jumătate de metru.

Dug propriile sale mâini

Acorde o atenție! Dugout - un loc de dormit. Deci, nu face un tavan înalt este complicată în mod considerabil munca.

Când groapa este gata - trece la placi de ferăstrău. Mulți oameni doresc să știe cum să construiască o pirogă cu costuri minime. Pentru a face acest lucru, puteți face acordul privind cumpărarea și vânzarea de lemn în zona în care aveți de gând să construiască o colibă. În cazul în care acest lucru este imposibil - comanda materialul ordonat să aducă o mai bună și în avans. Amintiți-vă că lemnul este recoltat la Dugout cu o rezervă. Procentul de respingere la locul de muncă este inevitabilă.

Dug propriile sale mâini

Construcția Dugout

Atunci când materialul este recoltat și groapa săpată, puteți începe să construiască. groapă de producție include următoarele etape:

Acorde o atenție! Toate piesele din lemn sunt recomandate pentru tratarea retardanți de azil.

Dug propriile sale mâini

Mulți oameni doresc să știe cum să facă Dugout uscat. Pentru a face acest lucru, a construi un sistem de drenaj în jurul zidurilor, astfel încât apa se scurge de la intrarea în peretele de departe și în jos pe deal de casă.

tunde

La interiorul Dugout a fost confortabil - este necesară echiparea sobei. Dacă alegeți burzhujku - lucru va fi mult mai puțin. Alte tipuri de cuptoare sunt scumpe. Pentru ei, folosind pietre sau cărămizi refractare. Spațiul din jurul cuptorului excită tablă sau cărămidă.

Dug propriile sale mâini

Șezlongurile și alte tipuri de mobilier pot fi asamblate din resturile de bord. Pentru a rămâne a fost confortabil - a făcut scaune, mese și suport pentru depozitare și provizii. Un pat în cel mai mic perete și o masă și un scaun - cea mai mare. Un loc pentru a dormi cel mai bine este de a dota și departe de ieșirea din cuptor.

Pe pereții și panourile de pardoseală sunt stabilite. Ei vor proteja familia de umiditate și descuamarea pământului. Perete în cazul în care este instalat soba, placa este drapat pentru a proteja împotriva incendiilor.

Important! În timpul construcției transporta întotdeauna o trusă medicală de urgență. În pădure, nimeni nu va fi în măsură să vă ofere primul ajutor - deci trebuie să te protejezi.

Dug propriile sale mâini

În Dugout, construit astfel încât să puteți trăi timp de mai multe luni sau chiar petrece iarna. Pentru clădire a stat mai mult de un an, pentru a fi utilizate numai materiale de construcție de înaltă calitate și instrumente.

Discutați despre articol pe forum