Distemper în semne câini, simptome, tratament

Cauzele bolii

Distemper în semne câini, simptome, tratament

Boala Rack (mai frecvent cunoscut sub numele de răpciugă canin) apare din cauza infecției cu virusul grupării paramixovirus. Agentul cauzal poate intra în organism prin gură sau sistemul respirator, astfel intra in fluxul sanguin si se raspandeste prin fluxul sanguin pe tot corpul. Virusul poate afecta orice organe și țesuturi, astfel șansele de supraviețuire sunt foarte mici.În cazul în care catelul este bolnav, șansele sale de supraviețuire sunt aproape de zero, un autolog adult atunci când timpul de tratament început este de 50%. Dupa ce boala a transferat câinele devine o puternică imunitate împotriva virusului până la sfârșitul zilelor sale. Chiar si 3 luni dupa ce boala cainele este capabil de a infecta alte persoane. Prin urmare, acesta trebuie să fie izolat de alte animale de companie.

Metode de virus

Distemper în semne câini, simptome, tratament

Principala sursă de infecție - un animal bolnav. Acest lucru nu poate fi numai domesticit câinele, ci și carnivore sălbatice, cum ar fi vulpi, lupi, nurci, dihori. Animalele infectate excreta virusul în mediul înconjurător. Acest lucru se întâmplă cu secrețiile: fecale, urină, salivă și lacrimă. Chiar si celulele moarte contin virusul. Prin urmare, câine infectat poate nu numai prin contact direct cu animalele bolnave. Riscurile includ:

 • alimentatoare, din care a mâncat sau a băut un câine bolnav;
 • gunoi. în cazul în care câinele infectat adormit;
 • de la locul - cuști, cuști, care transportă saci;
 • chiar camera cainele poate prinde virusul. În casa aceasta poate aduce o serie de încălțăminte murdar. In curtea virusul poate ajunge pe roțile auto.

Prin urmare, nu ar trebui să presupună că animalul este în siguranță în cazul în care nu merge pe stradă și nu comunica cu alti caini.

Cel mai adesea, infecția se produce în toamna și primăvara și iarna. Virusul se simte perfect la temperaturi scăzute, nu se teme de înghețuri chiar severe de iarnă. Dar căldura are un impact negativ asupra activității virusului. La temperaturi ambientale ridicate, virusul moare repede. Prin urmare, în timpul verii, infectia apare foarte rar.

Animalele bolnave primele câteva zile este un purtător al virusului. Prin primele semne chiar imposibil de înțeles, că câinele a fost badijonat bolnav. Perioada de latenta dureaza aproximativ o saptamana. Uneori, boala progresează rapid și în câteva zile de infecție apar simptome. Există cazuri în care boala este într-o formă latentă de două sau chiar trei săptămâni.

În timpul perioadei de incubație, animalul pare destul de sănătos, dar reprezintă o amenințare pentru câinii din jur. Virusul este excretat în perioada latentă, chiar și după tratament.

Care se încadrează în grupul de risc

Distemper în semne câini, simptome, tratament

Din rapciuga nu sunt asigurate de nici un câine. rasa nu contează pentru virusul. animale bolnave și dvorterery și cele mai de elită. Severitatea si durata bolii depinde de starea de sănătate fizică a animalului. Infected mai ales pui, care este încă sistemul imunitar foarte slab pentru a lupta impotriva infectiei virale.

Bolnavi câinii vagabonzi abandonați, astfel încât malnutriție, ca de sănătate și nu poate vorbi. câini Slabita poate prinde, de asemenea, virusul. În cazul în care animalul a fost infectat, dar el a reușit să recupereze, există imunitate la boala. În cazul în care puii sunt hrăniți lapte de mama lor, care a suferit anterior o boală, atunci ei au, de asemenea, imunitatea care previne captura virusului.Simptomele de rapciuga la câini

Simptomele bolii Carré ar trebui să fie cunoscute de fiecare crescător de câini. Manifestările clinice ale bolii pot fi diferite, dar badijonat poate diagnostica cele mai frecvente simptome:

 • Primul lucru de remarcat este faptul că proprietarul - corpul febra câinelui. Se poate ajunge la 40 de grade. Dar temperatura absența nu înseamnă că animalul este sănătos. Foarte des la puii tineri nu sunt o febra care zadar calmeaza gazda.
 • animale de companie letargie trebuie să alerteze proprietarul. Animalele infectate se uite deprimat. Ei nu vor să joace, uite lent, nu răspunde la apelul de gazdă.
 • Dacă examina zone ale corpului în cazul în care există păr, este posibil să observați o erupție cutanată, care indică prezența unei infecții virale în organism.
 • vărsături și diaree apar pe măsură ce boala progresează. corp Dog este deshidratat, aduce chinuri suplimentare.
 • Senzație de nas, veți observa că acesta a fost uscat și foarte cald.
 • În cazul în care câinele începe să refuze hrana, ea poate, de asemenea, servi ca o confirmare a bolii. Refuzul de alimente poate fi completă sau parțială.
 • Pielea incepe sa se crape. După ce a văzut pernitele și nas, poate detecta pielea crăpată aspră.
 • Câinele începe să caute un loc singuratic întuneric pentru ei. Ea nu vrea să fie sub soare strălucitor.
 • puroi începe să iasă în evidență din ochi.
 • Câinele începe rinita. însoțită de o secreție purulentă din sinusuri.
 • Pet începe să piardă în greutate rapid, pierde in greutate.
 • Boala progresează rapid. Deja în a treia săptămână există crize convulsive la animale. Cel mai adesea, câinele începe să tragă labele din spate defecte.
 • reflexe de animale slăbesc.
 • Convulsii, ceva asemănător cu epilepsie.

Virusul afecteaza toate organele si sistemele, dar cel mai adesea devine o țintă ușoară. În acest caz, simptomele vor varia ușor. Iată ce trebuie să caute:

 • respirație grea. Potrivit câine arată modul în care este dificil de a respira.
 • Privind în gură, puteți vedea amigdalele inflamate.
 • Rezultantă tuse bruscă periodică.
 • purulentă mucus iese din pasajele nazale.
 • Creșterea temperaturii corpului.

În cazul în care boala este localizată în intestin, animalul refuza mancarea complet. După examinarea gâtului și a limbii, puteți vedea pete albe. excrementele de câine lichid cu un miros înțepător mirositor, selecții de culoare de multe ori gălbui. Diareea slăbește câinele, ea începe să-și piardă cunoștința periodic. Ocazional, dintii pot vedea pete mici.

Boala ușoară este diagnosticată în cazul în care virusul este localizat în piele. Temperatura corpului este crescut marginal, doar simptom - apariția de bule pe zonele fără lână.

Un alt tip de boală - leziuni ale sistemului nervos. Câinele devine prea agresiv, de la produsele alimentare nu renunta. Prin măsurarea temperaturii, este posibil să se înțeleagă că ceva animal doare. Temperatura este destul de mare. Periodic, animalul a observat crize similare cu crize epileptice. Câine se mișcă un pic atunci când se deplasează vizibil ca ea șchioapătă. Poate refuza picioarele din spate.

Boala poate avea loc într-o formă acută, corpul câinelui sever sărăcit. Problemele încep cu tractul digestiv. Constipatia diaree alternativă. Ochii de animale aspectul inestetic. În colțuri sunt maro. blanii devine plictisitoare, urme de năpârlire vizibile. De obicei, o formă acută a bolii sunt fatale, chiar dacă tratamentul a fost început.

Tratamentul de rapciuga la câini

Distemper în semne câini, simptome, tratament

de droguri speciale este de la un virus al bolii Carré nu. Tot ce atribuie un medic veterinar, are ca scop menținerea forțelor de câine interne, întărirea sistemului imunitar și capacitatea de a depăși virusul pe cont propriu.

Pentru a rezolva pareze și pentru a reduce soluții speciale pentru animale de companie de excitație medicamente administrate. Tratamentul trebuie încredințată unui medic veterinar cu experiență. Numirile pot fi după cum urmează: a reduce tonusul muscular Mydocalm capabil de pareza Neostigmine eficient. Numirea Fenobarbital ajută să facă față cu overexcitation animalelor. În cazul în care a început crizele, ca un epileptic, utilizarea Finlipsin.

Terapia combinată este de a utiliza activitate de susținere vitală a medicamentelor: gluconat de calciu, acid ascorbic într-o soluție de glucoză. Calea de administrare și dozare atribuie specialist, având în vedere greutatea unui animal bolnav.

La domiciliu, badijonat și nu poate fi vindecat!

Cum de a proteja animalele de companie

Cel mai important, potrivit medicilor veterinari, este necesar să se vaccineze câinii împotriva bolii. Pentru a vaccina pui mai vechi de 3 luni, atunci vaccinarea se efectuează anual.

câine sănătos și puternic este mult mai ușor de a transporta boli, astfel încât starea de îngrijire pentru animale de companie trebuie să fie luate în mod continuu. Bună nutriție. suplimente de vitamine pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar si de a proteja cainele de a deveni infectate.

Conține animalul de companie trebuie să fie curate. În cazul în care câinele trăiește în cameră, după mersul pe jos ei ar trebui să se spele picioarele lor. Pad, în care animalul de companie este adormit, este de asemenea necesar să se păstreze curat. Boluri pentru hrană și apă în fiecare câine trebuie să fie individuală. Ele sunt spălate după fiecare masă.

Nu lasa cainele cutreieră străzile pe cont propriu. Ea este sigur să se găsească sub formă de sălbatic dragoste nepotrivite și rude bolnave, care de multe ori sunt purtătoare de boli grave (rapciuga, rabiei).