Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Ce este dirofilariasis

Dirofilariasis - este infectat cu viermi paraziți din genul Dirofilariasis, nematodelor de clasă. Aceasta este considerată o boală a animalelor, cele mai multe dintre ele suferă de câine, pisica mai puțin. Dar sunt momente când acest lucru se stabilește viermi la om. Dirofilariasis subcutanat la om - cea mai comuna forma. Locul principal de localizare în corpul gazdei - țesutului adipos subcutanat. Mai puțin susceptibile de a suferi organe interne - plămâni, inimă, ficat. Prima operațiune de îndepărtare vierme a fost descrisă în 1855, când extracția a fost realizată parazit din ochiul pacientului.Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Dirofilariei - viermii sunt subtiri forma filamentar, de culoare albă. Ei ajunge la o lungime de 20 cm. Femelele sunt întotdeauna mai mari decât masculii.

Cea mai mare prevalență a bolii observate în țările din Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Cu o frecvență medie se găsește în sudul România, Europa, continentul african. Parazitul este larg răspândită în rândul animalelor vii lângă un om. Dar statisticile privind incidența nu sunt păstrate, astfel încât numărul real de persoane infectate este necunoscut.

În țările în care dirofilariasis - o raritate, medicii din cauza lipsei de constientizare de multe ori nu reușesc să-l diagnostica, amestecarea cu alte boli.

De exemplu, este confundat cu fibroame, tumori, chisturi, și alte boli.

Cum o persoană infectată

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

o grămadă de viermi ies pentru noapte! medicii sovietici a ascuns această metodă de -Acest.

Câinii foarte sensibile la infecția cu viermi cardiaci. Paraziții sunt bine adaptate la corpul lor. S-au stabilit în cavitățile inimii, plămânii animalului. gazdă permanentă de viermi pot deveni și alte vertebrate, dar mai puțin probabil.

Infectia umana se produce prin intermediul purtătorului. Ele sunt un țânțar. Când o insectă musca prin bea sângele unui animal infectat, acesta devine un purtător. În saliva lui cad microfilariile. De fapt, este larvele de viermi care locuiesc în sânge gazdă. Microfilariae se găsesc în corpul țânțar, atâta timp cât aceasta nu face o nouă mușcătură.

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Prin ele însele, microfilariae nu sunt periculoase pentru om. infectate direct de animale bolnave nu este posibilă. Numai corpul țânțar se mută într-o nouă etapă de dezvoltare, dobândirea capacității de funcții vitale în corpul noului proprietar. În cazul în care țânțarii vector mușcă un om, larve invazive ajunge în sângele lui. În termen de 2 luni de la ea crește viermi adulți. Dacă este o femeie, după 6-9 luni începe să producă microfilariile. Viața fiecăruia dintre ei în sânge uman timp de aproximativ doi ani. Adulții trăiesc timp de șapte ani.

Unele tipuri de activități umane și petrecere a timpului liber este boala cea mai culcat la pământ face. La risc:

  • pescarii;
  • călători;
  • vânători;
  • grădinari;
  • Proprietarii de animale;
  • Oamenii care locuiesc sau lucrează în apropierea de apă dulce.

O mulțime de apă dulce sunt acumulărilor periculoase de țânțari uriașe acolo, în primăvara și vara. Experții nu exclud posibilitatea ca dirofilariasis pot distribui și alte insecte care sug sânge, cum ar fi căpușele, Horseflies, păduchi.

tipuri de boli

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Metoda de bunică afișează toate paraziți

Dacă bei pe stomacul gol 250ml de obicei.

Viermii Dirofilariei găsit două tipuri - repens și immitis. Din aparținând uneia sau alteia depinde de ce loc va fi viermele în corpul uman. În primul rând stabilit sub piele. Al doilea - în organele interne.

dirofilariasis piele

Acest tip de boală se caracterizează prin apariția sigiliului sub piele. Poate fi dureros să apară în timpul atinge-l. Viermele se mișcă sub piele, se simte de om. În timpul zilei, el poate târască până la 10-15 cm. La locul de constatare parazit exista o inflamatie, reddens piele vizibil. În lipsa ajutor medical dezvolta un abces.dirofilariasis pulmonară

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Această formă a bolii este mai puțin comună a celorlalte două. Țesutul pulmonar este format dintr-un pachet de înfrângerea de viermi. De obicei, acesta este unul, rareori mai mult de un nod. Boala este în cele mai multe cazuri, nu au nici un simptom. Atunci când acest lucru este detectat din întâmplare pe un examen planificate, după radiografiile. In imagine este ușor de determinat de o întunecare uniform cu margini rotunjite. Uneori dirofilariasis pulmonară provoacă tuse, scuipa sânge, dureri în piept, stare generală de rău.

dirofilariasis ochi

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Ochii Dirofilariasis a doua forma cea mai comuna a bolii. Viermele se află sub pleoape omul. Ocazional, poate dura și globul ocular în sine. Ochii inflamate, mâncărime, roșeață, disconfort, un sentiment de ceva străin în ochi. gonflează palpebrală, grele de ridicare, doare. Deficiențele de vedere nu se întâmplă.

Simptomele de heartworm la om

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

pierderea poftei de mâncare sau de foame constantă.

O persoană nu poate ghici pentru o lungă perioadă de timp pe care viermele trăiește în corpul său. Durata vieții sale - timp de mai mulți ani, iar în acest timp poate trece fără simptome. În special dacă este forma pulmonară a bolii. Totul depinde de activitatea sistemului imunitar uman. uneori da o reacție de lumină la un corp străin în țesuturile lor. O tuse, se completează de multe ori sputa cu sânge.

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Simptomele de heartworm la om vizual vizibile imediat dupa o muscatura de tantar. La locul rănii, care a introdus larva de insecte, se produce umflarea. De-a lungul timpului, se schimbă locația sa. De îndată ce larva crește și devine persoane adulte, este din ce în ce mișcă sub pielea persoanei. Aceste mișcări sunt destul de vizibile, și, uneori, determina o persoana frisoanele. Această proximitate cu parazit care provoacă reacția sistemului nervos. Persoana devine iritabil, nervos, se simte un sentiment de anxietate.

Atunci când viermi stabilit în ochi forma sa, în multe cazuri, se poate observa sub pleoapa. În acest caz, este necesar să se apeleze la medic cât mai curând posibil. Worm îndepărtat chirurgical printr-o operație simplă. Au existat cazuri în care viermii au avut loc chiar în globul ocular. Aici poate fi văzut și pe cont propriu.

Nu este necesar să intrăm în panică atunci când detectează parazit. El nu provoacă daune substanțiale pentru sănătatea gazdei.

Desigur, situația este neplăcută, este un sentiment teribil de dezgust, dar trebuie să îndure acest moment, să solicite imediat ajutor de la un spital. În plus față de detectarea vierme, este posibil să apară simptome asociate: înroșirea ochilor, mâncărime, senzație de corp străin. Ochiul poate deveni chiar mai mare decât celălalt, creând efectul de ochi „bombat“.

Boala provoacă insomnie, dureri de cap. Simptomele atras valuri. După o perioadă de remisie după o perioadă nedeterminată de timp, ele sunt din nou cu un bang. O zonă de habitat vierme poate fi format abces. În cazul în care pieptene puternic și expune pielea, parazitul este capabil să iasă.

tratamentul heartworm

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Viermii au un 7 din 10 persoane! Parazitologie recomandă bea în fiecare zi ...

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament

Metoda principală de tratament - chirurgie și îndepărtarea helmintic țesuturilor umane. După operație, corpul viermelui examinat într-un laborator medical.

Este ca eliminarea parazit complică mișcarea sa constantă. Apoi, în prealabil, înainte de funcționare prescris ditrazin medicament (ditrazina citrat).

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete, se referă la anthelminthics de grup. Dozare - 2 mg per 1 kg corp uman.

Cursul de tratament este de 10 zile.

Prin decizia medicului curant de a repeta cursuri. Faceți o pauză de 10 zile, apoi repetați cursul, și așa mai departe de 3-5 ori.

Medicamentul este eficient împotriva paraziților, uciderea lor pe tot corpul, inclusiv în țesutul subcutanat în zona ochilor. Microfilariae și distruge, cu fluxul sanguin circulant.

Efecte secundare: manifestări cutanate de erupții cutanate, mâncărime și tuse, creșterea organelor interne și a ganglionilor limfatici.

In timpul interventiei chirurgicale, un plasture mic de piele este tăiată peste un nod inflamator de la care se duce la viermele parazitare. Tratamentul Postoperator poate fi efectuată la domiciliu.

În cazul în care forma pulmonară a bolii este lucrurile mai dificile. Purtat toracotomie - chirurgie pulmonare prin penetrarea acestora printr-o incizie în piept.

Eliminat un nodul inflamat la locul de plămân care conține parazit.

reabilitarea postoperatorie are loc într-un spital, sub supravegherea constantă a unui medic. Terapia medicala include utilizarea de medicamente anti-inflamatorii, antihistaminice, sedative. După îndepărtarea de vierme de tratament pentru ochi completează picături dezinfectant.

profilaxie

Dirofilariasis la oameni simptome și tratament