Diftongi și diftongoidy - studopediya

Caracter vocalică variază în vorbire într-un flux de vorbire, adică este eterogen, cu vocala un punct de vedere acustic. Cu toate acestea, această neomogenitate care apare ca urmare a influenței vecine sunete cu perspectiva fonematic neimportant; pentru vorbitor și ascultător, rămâne invizibil.Diftong - o combinație de două vocale într-o singură silabă, care funcționează ca unități complexe de sistem unic, sunet.

Recunoașterea diftongului fonetic de bază se consideră că este o combinație a două vocale este o silabă. Aceste sunete sunt adesea contrastante luminos de calitate. Ex. vocalele deschise combinate cu închis: [aNi]; neogublennye cu labial [Anu]; dar, eventual, o combinație de vocale, similare articulare [onu, IEV, uno].

Este necesar să se facă distincția între 3 tipuri de diftongi:

1. Falling (descendente) diftongi, unde ca silabe vocalice preceadă celelalte vârfuri sozvuchaschemu, adică un nod este în primul element silabă diftong (German Maus [Manos] -. un șoarece, Eis [anes] - ice)

2. diftongi în creștere, în cazul în care, dimpotrivă, summit-ul urmează o vocală sozvuchaschim (puedo spaniolă [PUNE # 273; o] - I).

3. echilibru instabil dominat de echilibru, astfel încât este imposibil să se facă distincția care dintre cele două vocale este un nod (Leit meita [meita] -. Fiica)

LV Szczerba este considerat primele două tipuri de diftongi false, deoarece Componentele de valoare egală - unul dintre ele este un sclav; un al treilea tip numit adevărat diftong-l, adică componente păstrând în același timp integritatea silabe sunt fonetic echivalente.Fonemică tratament diftongi reprezintă una dintre cele mai dificile probleme la fonologică. Întrebarea este dacă despre diftongului este o combinație de două foneme distincte sau fonetic complexe este un fonem. În general, această întrebare este un caz special de problema generală a fluxului de vorbire divizarea. După cum sa menționat, cel mai puternic factor este divizia morfologică. Numai atunci când un amestec fonematic adecvat, putem vorbi despre modul în care unitatea de diftong fonematic. Diftongi nu sunt disecate morfológicamente. Nu există nici un astfel de cuvânt în care ar avea loc limite morfologice între componentele diftongului. Este imposibil să dea un exemplu, de fiecare dată când o componentă a diftongului transformat unitate morfologică independent.

Românul da [da¹], cântă [po¹] (in fonematic transcriere / daj /, / POJ / cuplare ah. Oh pronunțat mișcare articulatory uniformă, în care a doua componentă este redusă prin non-silabic [¹]. Diftongi [¹], [o¹] foneme descompusă. Este suficient sa conjugati aceste verbe pentru a vedea că ambele componente ale diftongului au diferite caracteristici morfologice care aparțin diferitelor morfeme.

În prezenta verbe tensionate discutate mai sus silabe graniță se extinde în interiorul diftongi: / pa-ju / Eu cânt da / da-ju /.

Astfel, din punct de vedere al diftongi din România sunt de despărțire în silabe foneme descompusă, și anume Ele sunt o combinație de două foneme sunt derivate din două unități independente.

Acesta. Mai cuvânt / coamă / diftong este întotdeauna în aceeași silabă, și anume aici diftong este un singur fonem. În limba germană, spre deosebire de română, diftongi nu du-te înapoi la cele două unități independente.

Acestea sunt metodele și criteriile care trebuie utilizate în timpul tratării diftongi fonematic, la determinarea monofonemnogo sau biofonemnogo caracter.

Astfel, diferența dintre diftongoidom și diftong este că prima este o vocala cu accente la începutul sau la sfârșitul, iar al doilea - o combinație a două vocale care constituie o silabă.