Dicționar explicativ al Insulelor

2. Place. line în spațiu, în cazul în care există o mișcare, un mesaj. Airways. Navigabile. Cale de posturi (feroviar, rutier, aerian, apă).3. Calea ferată. line. serviciu de drum. Urgență p. Repararea drumurilor. P. deschis (corespunzător unui semnal de trafic, un semafor).

4. La fel ca drumul (la 2,3 și 4 znachL. Viața n. (Perrin. Viața umană). Rătăcesc (ca Perrin.). În ultimul paragraf. Însoțiți s.o .. (Perrin. Îngropăm de mare ) .. stau peste calea cuiva n., sau în calea cuiva n. (de asemenea, Perrin. servesc drept obstacole în calea pe care dl). călătorie plăcută! și fericit n. (adio doresc să plece, pleacă). pe drum . Modul în care cineva n. (merge și merge, a trimis undeva î.Hr.). n noastră. este la nord. nu căutați ușor căi cineva n. (Perrin. nu se tem de dificultăți). pe drumul meu (de asemenea, Perrin. nici unul nu imita, acționând singur o). P. de dezvoltare. Pentru a trimite n. adevărul. Pentru a acționa în mod pașnic.

5. Utilizare. sens (simplu.). În acest fel, un tip nu va fi. Băiatul va fi n.

6. Astfel, o scuză pentru cursa. n. Prin mijloace prin care n. Pentru a rezolva problema prin calcule complexe. Ia-lor prin înșelăciune. 4 Airway (spec.) - organe tubulare, oferind aer la plamani. Pe această cale. în VAL. o scuză pentru cursa. n. - Ce Dl. spre care districtul. Pentru a face mai mult în modul de raționalizare. Pe drumul spre ceea ce, în Val. prepoziție cu datele. n. - în direcția a ceea ce Dl. Pe drumul spre casa pasajul subteran construit. Fii pe drumul spre adevăr. Fără cale (simplu perimate..) - în zadar. în zadar. Bran nici un fel. Prin modul în care -

1) cu care, într-o singură direcție, pe același drum, pe drum (în 2 znachL. Vino împreună. Tu și cu mine pe drum. Vino singur. Noi nu suntem pe drum,

2) cu cineva chvm, de obicei, cu NEG. coincidența scopurile, obiectivele, pe drum (3 VAL.). Cu făgașul tradiției căile noastre. Pe drum, care, într-o mare. o scuză pentru cursa. n -. într-o direcție care n. Urmați calea progresului. Calea nu va fi nimeni (colocvial.) - nu va fi noroc pe drum. Path-way (colocvial învechit ..) - la fel ca și calea (4 VAL.). Path-way (colocvial.) - despre cineva numit. o viață lungă și dificilă, a cărei cartier. destine complexe. Al cui calea (care) a plecat - același care s-au despărțit (a se vedea de drum.). În acest fel (simplu.) - asa. astfel. Apendicele II. pistă. Star, -s (k 1, 2, 3 și 4 znach.). Ya lineman. P. semn.

A se vedea. În alte dicționare-și -OM, pe drum, multe altele. -6y mod, m 1. Road (la 1 cifră) I prin pădurea Dreaptă n. Viața n. (viata Perrin) Ultimele hectare însoțească pe cineva numit. (Perrin îngropa ridicat) stau în calea s.o .. sau în calea cuiva numit. (Perrin, de asemenea, să servească drept obstacole în calea cuiva n) să fie pe cale de a ceea ce Dl. (Perrin, de asemenea, mai aproape de ceea ce dl) divergenta căile lor (Peren s-au despartit) 2. Pozitionati linia în spațiu, în cazul în care există mijloace de circulație, de comunicare de hectare de aer de comunicare. Dezvoltarea traseului mării. Airways (sistem respirator) de cale 3. Cale ferată, linia de tren ajunge la primul paragraf. Hectare de urgență. 4. Călătoria, trenul Reverse ka n. Aventuri în drum. Godspeed (o dorință de a părăsi, cu plecare) Hold n. În cazul în care n (n merge undeva) 5. Direcția de mișcare, repetiție, ședere de dezvoltare pe drumul cel bun. Alegeți cel mai scurt paragraf. Corecte de hectare. Suntem în curs de dezvoltare cu el de-a lungul drum (vom merge în aceeași direcție, în același scop) 6. Perrin. Pentru a direcționa un curs de acțiune asupra elementului. Uc slime. Legea Preferați în mod pașnic confruntare n. Negocierea și compromis. || adj. putevby (pentru 3 și 4 znach) nota n deplasare pe șenile. foaie P (hârtie din automobiliștilor care indică traseul și.

Română dicționar V.V.Lopatina

m 1) a) fâșie de pământ, care servește pentru a muta (departe, departe) .; rutier. b) Orice loc o linie în spațiu, pe care sau în care se realizează mișcarea, un mesaj. c) elemente de cale ferată. 2) a) loc, în cazul în care puteți sau ar trebui să treacă, să treacă. b) distanța care trebuie parcursă, sau de călătorie care a trecut deja. c) Perrin. În cazul în care accesul la smb. 3) a) Moțiunea linie în orice litru. parte, la unele litri. loc (de obicei, predeterminate, planificate); direcție. b) determinarea liniei mișcării, mișcarea planetelor. c) Perrin. Curs de acțiune, dezvoltarea smb. apoi l. g) Perrin. viața umană pentru ea. 4) razg. Procesul de conducere și de circulație; călătorie excursie. 5) a) Perrin. Înseamnă o modalitate de a realiza smth. b) Imaginea acțiunii.

Dicționar explicativ T.F.Efremovoy

Petit, drum, cale, drum, pe drum, multe altele. cale, căi, căi navigabile, m. 1. fâșia de teren, concepute adaptat pentru a deplasa, la fel ca și drumul 1 cifră. Cortul a zburat de-a lungul drumului de iarnă buna. Pușkin. Pave calea. în cazul în care Dl. Cale de vară. || În general, se pune o linie în spațiu, în conformitate cu rom-sau în cadrul cerned a făcut mișcarea, un mesaj. Navigabile. Airways. Cale de metrou. Un mod convenabil de comunicare. 2. La fel ca drumul în 2 VALUE. Stai deoparte, nu stau în cale. sinele de cale ferata. serviciu cale (w. -e.). 4. Numai mai mult. Corpul ca un canal, într-un rom făcut ceea ce Dl. activități (spec.). tractului respirator. tubului digestiv. 5. călătorie, de călătorie, mișcare. Într-o astfel de călătorie lungă, deși nu toate dintr-o dată. Krîlov. În calea inversă este pornit. Lermontov. calea de fericit fericit sau mod (doresc cu plecare nostru). El trăiește în călătoria de trei zile. Furtuna prins în drum. Trenul este pe drum. 6. direcția traseului. Alegeți calea prin munți. Uite, dacă vedeți râul prin pod, în cazul în care calea noastră se află. Krîlov. Du-te langa Kistenevka drum prin pădure, nu am îndrăznit, și a stabilit pe un ocol. Pușkin. Rătăci. || Mijloace, metoda de deplasare.

Dicționar explicativ D.N.Ushakova

-și 1 m fâșie de teren, sluzhascha de a conduce vehicule și de mers pe jos, drumul pune o cale nouă. Eu ies singur.

Dicționar explicativ A.P.Evgenevoy

Marele dicționar al limbii române

Q & A: