diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle

Diagnosticați sistemul de management al motorului și Gazelle

În acest moment avem Gazelle. Probabil cea mai comună mașina pentru expedieri mici. Datorită cererii ridicate pentru numărul de mașini este în creștere. Și așa va fi foarte util să se ia în considerare unele din partea întunecată. Acestea includ sistemul de aprindere cu microprocesor, care este instalat pe 406 motoare. Gazelle, sau mai degrabă proprietarul său, a venit cu plângeri. Pierderea puterii, convulsie palmă nu a dat să lucreze în liniște în calul nostru.În cazul nostru, este necesar să se verifice „toate“ - sistemul de alimentare cu energie, aprindere, motor. Am verificat carburatorul, folosind un analizor de patru-gaz. Ralanti, prima și a doua camere, concentrare asupra stării de putere, secționarea totul era normal. Ne întoarcem la motor. compresie măsurată. Motorul 4063 nu ar trebui să fie mai mică de 9,6 / cm2 și 4061 de cel puțin 8.2 kg / cm2. Compresia a fost normal, dar cu măsurători repetate ușor vehiculat cu 10%. Am decis să testeze calendarul supapei. Și s-a dovedit a lanțului de sus a sărit pe doi dinți - că tu și sare și palme.

Despre sistemul de distribuție al motorului

406 motor are patru supape pe cilindru (2 admisie și două de evacuare), supapele de admisie sunt lăsate (din față) arborelui cu came și evacuare - dreapta. supapa de acționare din cama este prevăzută cu lacune gidrokompensatsiey și nu necesită întreținere și reglare. A doua trepte de antrenare a arborelui cu came bucșe realizate duble lanțuri de numere rând cu legături 70 și treapta inferioară 90 în partea de sus.

Cu asamblare corectă de antrenare came la pistonul cilindrului 1 TDC în cursa de compresie:

 • risc pe pinionul (2) al arborelui cotit trebuie să coincidă cu proiecția de pe capacul de lanț (marca M1); - marcarea (9) de pe pinioanele arborilor cu came (10 și 12) trebuie aranjate orizontal și coincid cu partea superioară a planului capului cilindrului (13);
 • risc pe pinionul trebuie să coincidă cu arbore intermediar marcajul de sincronizare M2 pe blocul motor.

În această poziție a arborelui opusă mijlocul miezului senzorului de poziție a arborelui cotit (4) trebuie să fie localizat disc de sincronizare dinte-mid XX (3). disc de sincronizare (1) este o roată dințată 58 cu (6 grade) cavități echidistante. Pentru a sincroniza doi dinți lipsă. numărul de dinte de pe discul de sincronizare se măsoară invers acelor de ceasornic de la locul de lipsesc doi dinți (15). Dar chiar și după sistemul de reglare a supapei, a rămas o pierdere de putere.

Prin utilizarea knock senzor și identificarea efectivă a unității de control knock în fiecare cilindru prevăzut cu performanțe ridicate ale motorului specifice fără pericolul proceselor de detonare și de pre-aprindere. În cazul unității de senzor deteriorare pune în aplicare modul de control de urgență. O excepție este senzorul de poziție a arborelui cotit - fără motor nu poate funcționa.

Continuând descrierea metodelor de diagnosticare a motorului 406 montat pe Gazelle. Am stat o problemă de pierdere de putere. Apoi uita-te la compoziția sistemului de aprindere, principiul metodelor de operare și de diagnostic.

În sistemul de control include:

senzorul de poziție a arborelui cotit (DPKV) - tipul de inducție. Acesta este instalat în capacul mareea pinionului lanțului de distribuție coroana din față opusă fulia arborelui cotit și un cablu de conectare flexibil, care se încheie cu 3 pini, conexiune electrică. Senzorul este o bobină cu o rezistență miez magnetic al înfășurărilor sale este de 880-900 ohmi. Pentru funcționarea normală, sistemul de control necesar ca decalajul dintre senzor și dinții discului a fost de 0,5 - 1,0 mm. Cablul senzorului trebuie să fie fixat în siguranță, pentru a evita deteriorarea componentelor rotative ale motorului și a generatorului. Controlul senzorilor model de sistem de 23.3847 productie sau model românesc aplicat 0261210113 de la Bosch. În cazul în care o operațiune a motorului defect DPKV nu este posibilă;

Senzorul de presiune absolută în galeria de admisie (DBP) - specie de tip. Acesta este instalat la bordul unui autovehicul și este conectat cu spațiul vid zadrosselnym conducta de admisie a motorului. Valoarea măsurată a unității de comandă calculează cantitatea de aer care intră cilindrii motorului. Senzorul la distanță este un dispozitiv electronic integral având o cameră de proces cu straturi de siliciu exemplari interne formate de presiune și materialul sub formă de particule. Peretele camerei de procesare (diafragmă) sunt dispuse elemente semiconductoare sensibile a căror conductivitate variază în funcție de poziția mecanică a membranei. Rezistențele încorporate într-un circuit punte, astfel încât deplasarea diafragmei cauzează o schimbare în tenzomosta echilibru. Rezistoare conectate cu circuitul electronic de procesare a semnalului, care este dispus pe aceeași placă ca și elementul senzorial. Senzorul este alimentat cu tensiune stabilizată de 5 V și are o caracteristică liniară în funcție de tensiunea de ieșire (0,4 ... .4,65 B) mărimea presiunii măsurate (0,2 ... 1,05 bar). Senzorul este conectat la cablajul de sârmă de prize cu trei fișe. Sistemul de control utilizează un senzor de la Bosch 0261230004 modele;Cum toată această muncă?

Unitatea de comandă, utilizând semnalul de la senzorul de poziție a arborelui cotit, calculează viteza, și datorită măsurarea presiunii absolute, determină mărimea cadrului de umplere fiecare cilindru motor cu aer. Memoria (ROM) unității de comandă stochează valorile timpului de aprindere, în funcție de frecvența de rotație ciclică și umplere operațiunea respectivă a motorului. Aceste unghiuri sunt ajustate în continuare în funcție de temperatura lichidului de răcire. Pentru motorul rece montate valori crescute ale unghiului avans scânteie, care asigură proprietățile sale bune de tracțiune, în aceste condiții. Unitatea de control corectează în continuare CPP atunci când detectează bate rezultă din utilizarea de combustibil de calitate scăzută, modificări ale condițiilor ambientale sau de alte cauze.

Și așa - avem o pierdere de putere. De unde începem?

Verificăm performanța lanțului OBD și diagnostichesoy - Sistemul este OK atunci când activați modul de afișare a codurilor de eroare trebuie să vydavt cod 12. (Pentru a începe să citească codurile necesare pentru scurt-circuit terminalele 10 și 12 la DLC).

Verifică codul de eroare. DTC-uri nu ne emise.

Studiul parametrilor de senzori ai motorului. Tester de diagnosticare se realizează prin compararea valorilor măsurate cu valori tipice pentru „media“ a motorului. Având în același timp experiența și parametrii exacți ai semnalului în volți poate fi măsurat toate multimetrom de obicei și ostsilogrfom. Dar motortester permite actuatori prverit și setați calendarul de aprindere de corecție.

Verificați presiunea absolută la mers în gol au prezentat valori de 50 mbar, și la „un manual“ ar trebui să fie 440 - 480. Și cu o creștere a vitezei ar trebui să crească presiunea, și am stat aproape în același loc.

Motivul a fost destul de simplu și banal - poluarea în tubul care duce de la galeria de admisie a senzorului de presiune. După o defecțiune, Gazelle, „maraie“, ca przhde în anii tinereții sale.

Dar nu este întotdeauna atât de ușor, uneori diagnosticul durează de la 2 ore până la o zi întreagă. Atât de mult timp poate lua vina personajului plutitor.

 • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
  Restaurarea senzorului de debit de aer

Pentru senzorul de debit de aer de masă cere un preț ridicat, iar pe legile pieței care ar trebui făcute pe motiv. Este simplu, deși! V.

Noi „VAZ“, cu sisteme de injecție, puternice și economice motoare sunt bune în timpul călătoriilor lungi. Dar era acolo, departe de „avansat“ și STO.

 • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
  Diesel GAS-560 (STEYR)

  Până în prezent în România pentru neîncredere diesel de pasageri. Există mai multe motive. Aici calitatea și instabilă a combustibilului, în special în zonele rurale.

 • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
  Reglarea unghiului de fugă, curburii și deget de la picior

  Cele mai multe retrageri de pe piață a acestei proceduri, atunci când mașina începe să „mănânce“, în autobuz sau în momentul înlocuirii pieselor, sunt responsabile pentru.

 • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
  Reglarea jocului supapelor

  supape de reglare - funcționare responsabilă, nu este ieftin. Proprietarii de numeroase mașini de astăzi, fără cheltuielile datorate.

  • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
   GAZ a lansat un camion nou GAZ-3310 "Valdai"

  GAZ această săptămână a lansat un nou camioanele medie GAZ-3310 "Valdai". Acest lucru.

 • diagnosticarea motorului și a sistemului de control de aprindere - Gazelle
  „Gazelle“ sărbătorește aniversarea