Diagnosticare si reparare a injectorului cu mâinile

Diagnosticare si reparare a injectorului cu mâinile

Bună ziua, dragi automobiliști! Numărul de mașini pe străzile noastre cu un sistem de injecție de combustibil, cum ar fi un injector, este în continuă creștere. Motoarele pe benzină echipate cu acest sistem cu încredere înlăturat de la motoarele de piață cu prietenii, noi toți, carburator.Utilizarea injectorului îmbunătățește performanța motorului și crește consumul de resurse este redus considerabil, reduce emisiile.

Dar trebuie să ne amintim că sistemul de injecție de combustibil injector este mult mai complicată carburator, astfel încât diagnosticul de injectoare, și chiar și cu atât mai mult repararea ei, necesită o abordare mai calificată.

Diagnosticare a injectorului mâinile proprii

Diagnosticul de injectoare 2109

Exploatand masina cu un motor echipat cu un injector, ar trebui să știți că, după fiecare 2-30. Km. rula, este necesar pentru a curăța injectoare. În timpul funcționării sistemului, ca urmare a calității off-injector de combustibil intern, sub acțiunea căldurii, pentru a forma depozite solide, reducând în mod semnificativ lățime de bandă.

Aceasta afectează în mod negativ funcționarea motorului. În plus, există cazuri, mai ales pe mașinile interne, atunci când injectorul se oprește de lucru.

Diagnosticul injector poate fi vizual sau cu un dispozitiv special pentru diagnosticarea injectorului.Trăsăturile caracteristice ale eșecului injector sunt:

  • pornirea motorului împiedicată steric;
  • solar bec Verificați Motorul pe tabloul de bord în timpul funcționării motorului;
  • mers în gol a motorului devine instabilă;
  • reducerea semnificativă a puterii motorului;
  • de combustibil crește consumul și arată „ochi nevoruzhennym.“

Dacă unul dintre duzele injectorului se oprește complet funcțional, alături de lucru instabilă a motorului sau opritorul său complet, sub capotă există fum, iar la deschiderea capacului filtrului de aer - fum dens și urme de curgere ulei de motor.

Pentru a efectua diagnosticarea injectorului, ca și prin folosirea dispozitivului pentru diagnosticarea injectorului. De obicei, este un laptop, instalat, adaptat pentru programul de masina, cuplat cu computerul de bord cu un cablu special.

Fiind utilizator de calculator încrezător și cu un set minim de cunoștințe necesare, sunteți în stare să se auto-diagnostica motorul mașinii tale.

Un alt instrument pentru diagnostic de injectoare independent, este un adaptor «BT-ECU» sau «USB ECU» program de c «Check-motor».

Diagnosticare si reparare a injectorului cu mâinile

Diagnosticare si reparare a injectorului cu mâinile

Reparați propriile mâini injector

Repararea injectorul pe cont propriu, de obicei redus la găsirea de piese defecte, senzori și elemente de sistem de injecție de combustibil injector, și să le înlocuiască cu altele noi.

De aceea, trebuie să efectueze de înaltă calitate și diagnostic complet al injectorului, pentru a determina cauza exactă a problemei.

Dacă aveți probleme cu sistemul de injecție de combustibil injector, și nu sunteți sigur că va fi în măsură să le rezolve pe cont propriu, nu caută locale „DIY“ și să încerce să folosească serviciile sale.

Este mai bine să apeleze la profesioniști stații specializate. În cele mai multe cazuri, acest lucru este ceea ce va salva nervii și banii și starea tehnică a mașinii dvs. de încredere.