Determinarea pompei NPSH - studopediya

Cavitația - formarea de bule de vapori în lichidul din presiune redusă și prăbușire, în urma creșterii presiunii. Cavitația începe prin scăderea presiunii absolute în fluidul la intrarea pompei la presiunea vaporilor saturați la o temperatură dată. Cavitația apare la intrarea în rotor a primei etape.Când colapsul (condens) de bule de cavitație în presiune ridicată, în zgomot canalele mezhlopastnyh apare sub forma de cracare, măcinare, vibrații, suprafață eroziunea cavitației rotorului scade eficiența pompei. De asemenea, în microvolumes lichid creșterea presiunii și temperaturii (teoretic până la 10000 K), precum și multe alte fenomene apar. Când dezvoltat puternic cavitația - eșec supercavitation poate avea loc (rezilierea) a furajelor. Cavitație a pompei nu este permisă.

O absență premisă cavitației la admisia pompei este mai mare decât presiunea totală peste presiunea de vaporizare. adică presiunea de vapori:

Depășind capul totală la intrarea pompei de vaporizare a presiunii. a redus la secțiunea de admisie a pompei centrului de greutate se numește NPSH:unde - presiunea absolută la orificiul de intrare al pompei;

- viteza medie a fluidului în conducta de aspirație a pompei;

- Presiunea vaporilor de [2, 5, 6, 9].

Nutrienții, condens și alte pompe de pompare lichide calde, pentru funcționarea beskavitatsionnoy trebuie să fie la intrarea pompei deasupra axei pompei de refulare.

Din ecuația lui Bernoulli scrisă pentru secțiunile 0-0 și 1-1 curgerii în raport cu planul de referință care trece prin axa pompei poate fi determinată (Figura 13).

Determinarea pompei NPSH - studopediya
.

Înlocuind valoarea în formulă pentru determinarea NPSH. puteți obține

Deoarece dezaerator sau condensului.

în care - pierderea de presiune în conducta de aspirație a pompei (așa cum a fost definit anterior).

Valoarea calculată a NPSH trebuie să fie de cel puțin acceptabil. caracteristicile tehnice ale pompei condus selectat. În cazul în care, cu toate acestea, <. то нужно увеличить подпор.

Pentru a proteja împotriva deteriorării cavitației (eroziune) a primului rotor etapă a pompei înainte de a fi instalat un dispozitiv cu șurub din amonte (Anexa A), care creează o suprapresiune suplimentară. De-a lungul timpului, funcționarea pompei în condițiile dispozitivului stadiu cavitație-eroziune activă se va deteriora.