Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video

malformație congenitală destul de comune a țesutului moale în zona sacrum - curs coccigiană epiteliale. Aceasta boala este, în cele mai multe cazuri sunt asimptomatice, și numai în prezența inflamației, pacienții merg la medic. Cel mai adesea, această patologie observate la bărbați tineri, cel mai probabil datorită creșterii părului corpului în zonă. Conform bolii ICD-10 numit chist pilonidal sau sinus pilonidal. Puteți găsi mai multe astfel de denumiri această stare ca fistula coccigiană, chist de coccis, chist pilonidal epitelial.Care este cursul coccigiană epiteliale

Această anomalie congenitală caracterizată prin prezența unui canal îngust, în țesutul subcutanat în falduri mezhyagodichnoy. De obicei, această mișcare arată ca o lungime de tub îngust de 2-3 cm, și îndreptat-o ​​spre coccis. Dar canalul nu este conectat cu țesutul osos, și se termină orbește în țesutul subcutanat. În interior este un epiteliu cu foliculii de par, sebacee și glandele sudoripare. Celălalt capăt al coccigiană epiteliale deschide unul sau mai multe găuri un pic deasupra anusului, de obicei între fese sau doar deasupra lor.

reziduuri Prin aceste deschideri pot fi alocate periodic epiteliului căptușirea suprafața sa interioară. Dar ele sunt, de asemenea, poarta de acces pentru infecție, a căror penetrare poate inflamație a coccigiană epiteliale. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, atunci când blocarea canalului a găurilor primare. În cazul în care conținutul său este de stagnare, incep sa se multiplice bacterii și inflamația purulentă se dezvoltă. Aceasta a implicat, de obicei, tesutul din jur. În aceste cazuri, pacienții merg la medic.

Din aceste motive, există trei tipuri de chisturi piloidalnoy: necomplicate, care nu se pot dovedi în nici un fel pe tot parcursul vieții unei persoane, inflamația acută și cronică. canal supurație extinde etapa de infiltrare și abces. Dacă abcesul este deschis pe cont propriu, a format o gaură coccigiană secundară. De obicei, acest lucru duce la inflamație cronică. Apoi abces recurența, determinând formarea de fistule.

cauzele

De asemenea, puteți citi:

Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video
Tailbone chist excizie

Acum, există două teorii despre cauzele acestor defecte. Cei mai mulți oameni de știință cred că această patologie congenitală. Un astfel de canal este format chiar și în timpul dezvoltării fetale. Disponibile toate embrionii până la 5 săptămâni rudimentalny coada pentru un motiv oarecare este un tub, în ​​interiorul căptușit cu epiteliu. Un astfel de defect este găsit la nou-nascuti de multe ori.

Dar medicii de peste mari distinge de alte cauze ale bolii. Datorită faptului că inflamația este foarte rar pentru a găsi un copil, și de multe ori un defect apare la zona ridicată pilosis mezhyagodichnoy, este numit chist de păr. Se crede că aceasta se produce din cauza creșterii anormale sau fire de par incarnate in piele.

Dar, în realitate - provoacă inflamație, mai degrabă decât aspectul de chist pilonidal. Supurație poate provoca alți factori:

 • coccisului prejudiciu și a țesuturilor moi;
 • pieptănare regiune canal de ieșire;
 • nerespectarea normelor de igienă;
 • intertrigo, supraîncălzirea regiunii dintre fese;
 • Sederea prelungita;
 • slăbirea sistemului imunitar.

Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video

În cele mai multe cazuri, patologia nu se manifestă doar în a provoca durere inflamație și puroi

simptomele bolii

Un copil patologie nou-născut nu se manifestă. Singurul simptom poate fi un găuri adânciturilor sau mici în cutelor mezhyagodichnoy. Numai când creșterea părului de start, glandele sebacee și sudoripare, pot exista unele semne ale bolii. Acest lucru este adesea o mâncărime mică, de descărcare de gestiune din găurile primare, umiditatea în cutelor mezhyagodichnoy, uneori canalul creste un smoc de păr.

Purulente curs epitelial are simptome mai severe. Dar, de multe ori pacientii le ia pentru consecințele unui prejudiciu, astfel încât să nu întotdeauna tratamentul corect al bolii incepe in timp. Prezența inflamației spun aceste simptome:

 • durere în coccis și sacrum, mai ales atunci când mai rău ședinței;
 • pielea din jurul canalului devine dens semnificativ roseata si umflarea;
 • ichor observate de selecție și apoi puroi din accident vascular cerebral găuri;
 • cronice netratate apare periodic apar abcese;
 • apar fistule;
 • Din cauza inflamației purulente lung în curs de dezvoltare pot fi semne de intoxicație generală - dureri de cap, oboseală, febră.


Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video

Boala este ușor de detectat în timpul inspecției la medic, dar poate necesita un studiu pentru a confirma diagnosticul

diagnosticare patologie

Desigur coccigiană epitelială, de obicei, ușor de detectat prin examen extern. Medicul intreaba pacientul despre simptome de când au apărut. Efectuează o examinare digitala rectala.

Desigur complicată a bolii cu prezența de fistule și abcese trebuie diferentiata de alte patologii similare: fistulei rect, chist coccisul, meningocelul posterior, osteomielita, teratom și altele. Pentru a face acest lucru, să efectueze diverse instrumente de inspecție, cum ar fi sigmoidoscopia, colonoscopie, ecografie sau Fistulografie. Un astfel de diagnostic este necesară pentru momentul în care un tratament adecvat.

patologie complicație

În cazul în care netratate din stânga a apărut inflamație, un abces poate dezvălui propria lor, dar, în acest caz, probabilitatea de complicații. Cea mai frecventă consecință este apariția fistulei neoperate chist prin care puroiul. Ele pot fi deschise nu numai în regiunea lombosacrala, dar în rect, pelviene, zona perineala și peretele abdominal anterior.

inflamația cronică reapare periodic apariția unor noi abcese. Prin urmare, fără o operație pentru a scăpa de coccigiană epitelial imposibilă dacă el o dată inflamate, accentul rămâne pe ani de zile, amenințând apariția complicațiilor. Piodermite poate dezvolta, iar în cazul în care inflamația vertebrelor afectați - osteomielita supurative. Au existat cazuri chiar de carcinom cu celule scuamoase, care a fost cauza inflamație a chisturilor coccigiană epiteliale.

Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video

Dacă inflamația și apariția fistulei trebuie să fie îndepărtarea completă a chistului pilonidal

tratamentul bolii

Măsuri speciale sunt necesare în prezența purulente chisturi coccisul. Opriti inflamatia si prevenirea complicatiilor este posibila numai cu ajutorul chirurgiei. Dar terapiile selectate de către medic în funcție de gradul de inflamație și alte caracteristici individuale ale bolii. Uneori a avut loc doar o intervenție chirurgicală paliativă. Aceasta implică deschiderea unui accent purulente și drenat conținutul său. Dar, în cele mai multe cazuri, aceasta duce la remisia bolii.

Prin urmare, cel mai adesea realizat îndepărtarea completă a canalului cu găurile primare. Uneori este, de asemenea, necesară excizia țesuturilor înconjurătoare și fistulele purulente. Cel mai bine este să efectueze operațiunea într-un departament specializat proctologie, în cazul în care ei știu toate caracteristicile structurii anatomice a zonei. În caz contrar, dacă îndepărtarea incompletă a tuturor recidive țesutului afectat. Dar, cu buna desfășurare a operațiunilor de vindecare este prognostic favorabil.

Tratamentul Postoperator al bolii este de a preveni complicații și infecții ale plăgilor. Pentru a face acest lucru, scoateți tot părul în acest domeniu și să respecte măsurile de igienă specifice. Deseori, o intervenție chirurgicală este atribuit un curs de antibiotice, fizioterapie, unguente anti-inflamatorii, de exemplu, „Levomekol“. Toate acestea contribuie la o vindecare mai rapidă a rănilor. După externarea din spital pentru ceva timp este necesar pentru a evita suprasolicitare fizică, se rade periodic părul în zona de coccis, și nu să poarte haine strâmte, stoarcere zona. De obicei, vindecarea completă are loc într-o lună.

Cel mai bun din toate, în cazul în care a efectuat o operațiune planificată pentru a elimina coccigiană epiteliale fără complicații până la inflamație purulentă. De obicei, acest tratament are loc fără complicații, deoarece nu există nici o floră microbiană și inflamații. În cazul în care un abces a apărut deja, este necesar în primul rând pentru a deschide și a curăța cavitatea de puroi, păr, precum și alte tipuri de conținut și de a pune drenaj. Numai după scăderea simptomelor acute se efectuează excizia și canalul sutură. Acest lucru se face de obicei în 4-5 zile. Dar, uneori, a doua etapă a operațiunii este amânată pentru câteva luni. În cazul în care pacientul nu vine la eliminarea planificată a canalului, inflamatia devine cronica.

Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video

Dacă a existat un abces, acesta va trebui mai întâi să se deschidă și instalarea unui drenaj pentru evacuarea conținutului

Tratamentul conservator de chisturi

tratament complet și prevenirea inflamației repetate este posibilă numai cu ajutorul chirurgiei. Dar, uneori, a avut loc și un tratament conservator, ceea ce nu exclude posibilitatea de recurență. Acesta este capabil de a elimina doar simptomele de durere, inflamație și umflarea. Pentru a face acest lucru, se aplică medicamente anti-inflamatorii, antibiotice, precum și remedii populare:

 • se aplică zonelor de pânză inflamație înmuiate în tinctura de galbenele sau propolis;
 • face un decoct de sunătoare, de scurgere, pune iarba pe polietilenă și să stea pe ea;
 • lubrifia locul extractului de pin inflamație pasta de dinti;
 • amestec de gudron de lingură 2 linguri de unt, din amestecul rezultat pentru a face comprese peste noapte;
 • face băi de șold cu un decoct de mușețel sau soluție „furatsilina“.

A se vedea, de asemenea:

Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video
Durere în femeile din zona coccisului
Desigur coccigiană epitelială de tratament fara interventie chirurgicala, excizia unei fotografii, video
Ce să faci când tailbone grav accidentat ușor

prevenirea bolilor

Această patologie este înnăscută, deci este imposibil de a preveni apariția acesteia. Dar este posibil să se elimine dezvoltarea inflamației și a complicațiilor. Atunci când detectat la o examinare de către un medic de chist coccigiană epitelial este de dorit să-l eliminați, chiar dacă nu deranjez nici un simptom. Zona mezhyagodichnoy se pliază din cauza caracteristicilor anatomice este susceptibil la infecții, de multe ori răniți. Prin urmare, inflamația de recurență este foarte probabil. Pentru a preveni complicații, este necesar să se evite stresul de mare, ședință prelungită, pentru a se conforma cu normele de igienă, nu SuperCool.

Epitelială muta coccigiană - patologie, sunt destul de comune, în special în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. In multe cazuri, pacientul poate să nu fie conștient că are un astfel de defect. Numai în prezența a provoca canal de factori devine inflamat și începe să intervină. În acest caz, ajutorul este doar indepartarea chirurgicala a progresului pe care nu ar trebui să fie amânată.