desen de ansamblu

desen de asamblare se realizează pe stadiul de dezvoltare a documentației de lucru. Ansamblu produs de desen (unitate de asamblare) trebuie să conțină:

1. Imagini ale produsului, oferind o idee despre localizarea și interconectarea componentelor care urmează să fie conectate la desen, și oferind posibilitatea de a construi și de control.2. Dimensiunile și alți parametri și cerințe care operează și de control pe desen.

3. Orientări privind natura conjugării părți separabile ale produsului, precum și metoda de orientare a unui compus al îmbinărilor permanente (sudură, lipire etc.).

4. Numerele de poziție ale componentelor incluse în produs.

5. Dimensiuni de gabarit.

6. Instalarea, conectarea și alte dimensiuni de referință necesare.

7. Specificațiile produsului.

Numărul de imagini depinde de desenul de ansamblu, de complexitatea design de produs, dar ar trebui să fie suficientă pentru organizarea rațională a producției (asamblare și de control). Pe desenul de asamblare nu este necesar să se identifice forma tuturor detaliilor. Cel mai adesea, un desen de ansamblu se realizează în două sau trei din imaginea principală. În prezența compusului se recomandă jumătăți de simetrie formează o jumătate tăietură.

Secțiunile și secțiuni transversale de pe desenul de asamblare sunt folosite pentru a detecta unitățile de asamblare a unui dispozitiv intern și relații ale părților sale constitutive.

Incizia pe desenul de asamblare reprezintă un set de secțiuni de părți separate incluse în unitatea de asamblare. Același detaliu în secțiunile privind diferitele imagini de coduri de bare într-una și aceeași direcție cu același pas eclozare. Umbrire părțile adiacente ale aceluiași material se realizează cu diferite unghiuri de înclinare și smoală accident vascular cerebral. conectarea permanentă a pieselor realizate dintr-un material de (sudate, lipite, brazate și colab.), care sunt asamblate cu alte produse, în secțiunile transversale ale secțiunilor și trapei ca un corp monolitic, prezentând detalii granița dintre lin principal.

Adunarea desenele simplificări funcționează cu cerințele ESKD corespunzătoare. Desenul nu prezintă elemente minore (caneluri conice, canelurilor și altele.). Bile longitudinale secționate, role, fuse, elemente de fixare standard (și m. N.) Arată nerassechennymi.

Porțiunea mobilă a articolului de pe desenul de ansamblu, poate fi afișată în poziție extremă sau intermediară cu dimensiunile corespunzătoare folosind o linie fină lanț de imagine dot cu două puncte.

Dimensiuni de gabarit, cele trei dimensiuni ale produsului. Dacă unul dintre produsele dimensiuni este variabilă de mișcarea părților în mișcare ale produsului, dimensiunile indicate în desen, în pozițiile extreme ale părților mobile.

Dimensiunile de montaj pentru a determina cantitatea de elemente pentru care produsul este stabilit în timpul instalării. Acestea includ diametrele găurilor pentru șuruburi, distanța dintre axele bolțurilor de fundație, etc.

Cote de racordare determină coordonatele și dimensiunile elementelor sau componente ale produselor cu care să se alinieze cu acest produs alte produse, care lucrează cu ei în complex.

Atunci când se specifică și se aplică dimensiunile de montaj: coordonatele amplasarea, dimensiunile elementelor care servesc pentru conectarea la un produs de împerechere.Pentru elaborarea specificațiilor privind numerele de referință de desen de asamblare sunt aplicate tuturor elementelor care alcătuiesc produsul. Numerele de referință indică linia pe rafturi, înștiințările, efectuate de respectivele ansambluri, componente și materiale. Numerele de articol indică imaginile (vederi, sectiuni, secțiuni transversale), pe care componentele produsului sunt proiectate ca vizibile.

Numerele de articol aranjate paralel cu blocul de titlu a desenului exterior imaginile de contur și le grupa într-o coloană sau rând pe aceeași linie cât mai aproape posibil de imagine. Numărul cheie dimensiunea fontului pentru una - două dimensiuni mai mari decât dimensiunea numerelor dimensiunea fontului. Numerele de aplicare funcționează pe principiul de numerotare continuă. Ordinea în numerotarea următoarele: în primul rând, unitățile de asamblare, apoi detaliile produselor și materialelor standard.

Specificația definește compoziția unității de asamblare și este necesară pentru producerea și achiziționarea de documente de proiectare. Caietul de sarcini întocmit în formă de tabel și este împărțit în secțiuni: documentare; complecși; unități de asamblare; piese; produse standard; alte produse; materiale; Kituri. Prezența anumitor secțiuni determinate de produsul specificabil compoziție (Fig. 97). Titlul secțiunii este înregistrat în coloana „Name“ și stresul.

În secțiunea „Documentație“ fac documentele care alcătuiesc setul de documente de bază de proiectare produse specificabile.

Compartimentele articole „complexe“, „Unități de asamblare“, „Detalii“ înregistrate în ordine alfabetică.

În secțiunea „Produse Standard“ zapisyvayutizdeliya folosite de standardele guvernamentale, standardele republicane, standardele industriale și standardele de întreprindere.

În secțiunea „Alte articole“ produse individuale aplicate din motive tehnice. Normele de înregistrare sunt aceleași ca și pentru produsele standard.

În „Materiale“ indică materialele incluse direct în produsul specificabil. materiale produse ca inregistrare urmeaza: metale (feroase, neferoase și prețioase); cabluri, fire, cabluri; materiale plastice; hârtie și textile; cherestea; Materiale din cauciuc și articole din piele; materiale minerale, ceramică și sticlă; lacuri, vopsele, produse petroliere, produse chimice.

Secțiunea „Complete“ face declarații de documente operaționale, seturi de piese de asamblare, de înlocuire și piese de schimb, scule și accesorii și așa mai departe.

După fiecare secțiune a caietului de sarcini este lăsat câteva rânduri pentru intrări suplimentare.

Graficele specificație sunt completate după cum urmează. Sub „formatul“ specifică formatul documentelor, care se referă la scris în coloana „Denumire“. În cazul în care documentul este pe mai multe coli, apoi în „Format“ a pus un asterisc și un asterisc se repetă în „Notă“ și lista toate formatele, în ordinea creșterii. Pentru documentele care sunt stocate în „produse standard“, „Alte articole“ și „Materiale“ în format grafic nu este completat. Pentru produsele care nu sunt produse desene din această coloană indică focos.

Coloana „Zona“ indică zona de desemnare în care numărul de poziție al părții înregistrate. In acest studiu grafic desenele nu este completat.

În coloana „Poz.“ Indică numerele de poziție ordinale ale produsului. Pentru „Documentația“ și coloana „complet“ nu este completat.

În coloana „Denumirea“ indică denumirea documentului pe produs, în conformitate cu GOST 2.201-80. Secțiunile „produse standard“, „Alte articole“ și „materiale“ nu umple coloana.

În coloana „Denumire“ indică:

- în secțiunea „Documentație“, titlul documentului;

- în secțiunile „complexe“ „Unități de asamblare“, „Detalii“ și „kituri“ - numele în titlul documentelor de proiectare ale acestor produse;

- în „Produse standard“ secțiune - numele și denumirea produsului, în conformitate cu standardele pentru aceste produse;

- în „Alte articole“ - denumirea și simbolurile produsului, în conformitate cu documentele de furnizare a acestora;

- în secțiunea „Materiale“ - materialele instalate în standardele și specificațiile pentru aceste materiale de marcare.

. În coloana „Număr“ indică numărul de componente într-un singur produs, cât și pentru „materialul“ - cantitatea totală de materiale pe produs.

În coloana „Notă“ indică informații pentru organizarea producției, precum și informații suplimentare privind produsele, documentele și materialele incluse în caietul de sarcini.

Specification fi plasat pe zona de desen A4 și proiectare circuite (Fig. 98).