Descriere Ananas, proprietăți și depozitare utile, cum să mănânce ananas

Ambasadorul Corpul orașului Jomtien Pattaya Harta, instrucțiuni de ghidare Tuk luat Sfaturi pentru călătorii în Pattaya termeni de turism Vremea în Thailanda Fructe lunar exotice din Thailanda Beach și zona de Na Jomtien Pattaya pentru turisti interesante pe ThailandaDescriere Ananas, proprietăți și depozitare utile, cum să mănânce ananas

Descriere Ananas, proprietăți și depozitare utile, cum să mănânce ananas
Ananas: proprietăți utile

Pe rafturile Pattaya găsite de ananas diferite dimensiuni și tipuri. Fără acest fruct tropical este greu de imaginat un meniu de restaurante locale și cafenele. Și începe să pară că ananasul - este unul din fructul național al Thailandei.

Cu toate acestea, nu este. Patria fructe exotice este pe de cealaltă parte a globului. Ea - Brazilia. A început de acolo, „procesiune“ de ananas pe planetă. Primii europeni să guste din fructul brazilian suculent, au fost marinari Hristofora Kolumba. În jurnalul de bord, „Santa Maria“, au chiar și un record de marele explorator al evenimentului.

La sfârșitul secolului al XV-lea, în formă de ananas confiate a venit în Europa. În secolul al XVI-lea a început să cultive fructe în Asia și Africa. ananas Mai târziu, cultivate în sere Royal lângă St. Petersburg. În secolul al XIX-lea, din serele din Ucraina a exportat în Europa aproximativ 3 milioane de tone de ananas 80 de soiuri pe an. Astăzi, Thailanda este unul dintre cei trei producători mondiali majore și furnizorii de ananas.

Descriere botanică Ananas

Descriere Ananas, proprietăți și depozitare utile, cum să mănânce ananas
Ananas fructe, legume sau ierburi?

Cu ani de școală știm cu toții că ananasul - este iarba. Acest biolog ar spune că genul de plante erbacee ananas (Ananas) face parte din familia bromeliad și provine din America de Sud tropicale. Cel mai comun tip, pe care le consumăm - ananas (Ananas comosus).

Reprezentanți ai ananas - plante terestre cu tulpini înțepător și frunze dure. Chiar în axils de frunze de fructe sunt în curs de dezvoltare numeroase rădăcini adventive, care absorb umezeala se acumulează acolo. frunze de ananas - suculentă (acumularea de umiditate), în linii mari, liniare, cărnoase și kolyuchezubchatye margini - ajunge la o lungime de 80 cm sub suprapusă frunze epidermă groase este un strat de tesut vodozapasayuschey acumula umiditate în sezonul ploios ..Atunci când frunzele tinere de rozetă format ananas, format Spike acolo flori bisexuali punctate. După 20 de zile de la înflorit shishkoobraznoe format tulpină galben-aurie care constituie o pluralitate de intergrown cu bractee și axa ovarelor inflorescență. frunze vegetative produs în partea superioară, formând un smoc. Rhode Ananas este format din 9 specii.

Ananas în legende și credințe

ananas larg raspandita pe zonele tropicale și subtropicale ale Pământului reflectate în folclorul cultivarea popoarelor sale. Menționarea fructe exotice pot fi găsite în poezii, cântece, legende și credințe din diferite țări. În arta populară ananas este înzestrat cu puteri magice - în America Latină, planta a fost adesea folosit în timpul ritualurilor religioase și de tratament.

Proprietăți utile de ananas

Ananas - fructe tropicale suculent și delicios. În plus, acesta include în jur de șaizeci de substanțe care îi conferă doar un gust distinctiv. În funcție de numărul de aceste substanțe vitamine ananas pot fi menționate la plante medicinale.

Ananasul conține magneziu, potasiu, proteine, acid ascorbic, fibre alimentare, zahar, apa, vitaminele C, PP, B1, B12, B2. Și că există o bromelaină substanță utilă capabilă să proteine ​​scindează și reduce inflamația ... Pe scurt, ananas - o farmacie în miniatură. efect curativă, care se manifestă în utilizarea de ananas în alimente, exprimat în ameliorarea fermentația diluare organism a sângelui, prevenirea și tratamentul trombozei, tromboflebita, boli cardiovasculare, dureri articulare și musculare.

Se crede că ananas - un instrument excelent pentru pierderea in greutate. Acest punct de vedere este greșită. In ciuda caloric scăzut (50kkal 100 g), ananas are un indice glicemic ridicat. Acest lucru înseamnă că, pentru a satisface ananas foamei, mânca din nou, veți dori foarte repede.

Ananas: rău și contraindicații

Descriere Ananas, proprietăți și depozitare utile, cum să mănânce ananas
Cum să crească ananas

În ciuda tuturor laudele proprietatile curative ale ananas, acest fruct exotic, există „partea întunecată.“ De exemplu, mai mult rău decât bine pentru a aduce pacienții cu ananas gastrita sau ulcer gastric, care suferă de aciditate. Medicii stomatologi recomanda sa nu manance ananas in cantitati mari, ca sucul acestui fruct este distructiv pentru smalțul dentar. Femeile gravide sunt foarte contraindicate utilizarea de suc de ananas - ananas fermentat devine abortive.

Cum sa mananci un ananas?

Cum corect de a mânca un ananas? Cum să-l pregătească pentru consum?

Trebuie să luăm ananas și separat de ea, iar partea inferioară a vârfului. În continuare, se taie fructele pe lungime în patru părți egale. La „de sus“ a fiecărei lobulul este nucleul dur. Ea trebuie să se separe cu acuratețe și purifica pielea de ananas.

Ia-pastă Juicy pot fi tăiate în felii și să mănânce. Poftă bună!

Cum se păstrează ananas?

Dacă ați cumpărat un ananas necoapte solid, țineți-l la temperatura camerei pentru a se coc. observă cu atenție pielea fructului - aparitia unor pete maronii pe el indică faptul că ananasul a început să se deterioreze.

fructe coapte stocate într-un frigider. Temperatura minimă de depozitare de + 7 ° C. max + 10 ° C Pentru a proteja produsele din țările vecine, miros parfumat de ananas, ar trebui să fie ambalate într-un înveliș. Pentru a evita dezbaterea, fructele ar trebui să fie transformat periodic. Ananasul este, de asemenea, posibil să se păstreze feliile sau gatiti din ea păstrează.