Descriere Amanita, tipuri și fotografii

ciuperci agaric face parte din familia Mukhomorov. Particularitatea acestui tip este în paradoxal - arată frumos, acesta este obligat să fie otrăvitoare. O ciuperca, a căror utilizare nu reprezintă nici un pericol pentru viața și sănătatea umană, va fi caracterizat printr-un aspect inestetic, ca să spunem așa, deloc apetisanta. Acesta este cazul atunci când aspectul este înșelătoare.Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Deci, pentru a nu cădea pentru trucuri de natură, să ne înțelegem.

Tipuri de toadstools: fotografie și descriere

Ai crezut că o ciupercă otrăvitoare - el este unul, și se amestecă cu alte ciuperci nu va funcționa? Și aici și acolo. Natura aici păcăli omenirea. Luați în considerare principalele tipuri de aceste ciuperci și caracteristicile lor.

Amanita muscaria

pălărie de ciuperci are o culoare roșie sau roșu-portocaliu. Diametrul său este de aproximativ 20 de centimetri. Pe suprafața capacului aranjate specks sau puncte albe-verucilor galbene. Această parte se caracterizează printr-o formă sferică. Partea de jos a capacului este acoperit plăci bej. Pastă de culoare albă și aromă aparte de ciuperci de lumină.

Înălțimea maximă a picioarelor poate fi de până la 25 de centimetri. Descriere ciuperci roșu conține și caracteristici, printre care sunt fort, alb, decor sub formă de inele și negilor albe pronunțate. Este demn de având în vedere că paiul poate avea o tentă galbenă. Partea de jos a tuberculului tulpină roșu Toadstool cu ​​fulgi îngroșat.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Aspectul de masă de ciuperci este fixat la mijlocul verii la mijlocul toamnei. Habitat este o astfel de zonă de pădure otrăvitoare frumos. frumusete speciale ciuperci otrăvitoare posedă care cresc sub un copac de mesteacăn.

În descrierea unei ciuperci de culoare roșie, de asemenea, doresc să adaug că în cazul în care să-l folosească la om, nu evita probleme. Aceasta poate provoca sufocare, cauza leșin sau tulburări severe ale tractului gastro-intestinal. Decese cauzate de utilizarea acestei ciuperci în istorie alimentară este, de asemenea, cunoscut. O doză letală de otravă poate fi obținută de la ingerarea de 3-5 toadstools.

cerere

În cazul în care este aceasta ciuperca este utilizată, în cazul în care este necomestibile? Amanita - remediul perfect pentru muște. Pentru acest capac de ciuperci este plasat într-un vas adânc, acoperit cu apă, adus la fierbere și se presara un pic de zahăr. Ca urmare a unor astfel de manipulare a capacului este alocat suc care devine sirop de zahăr. Este un fel de tratament pentru muste - gustoase, dar mortale.

Amanita galben strălucitor

Acest tip de ciuperci, de asemenea, se referă la otrăvitoare. Dar, spre deosebire de cea anterioară, în cele mai multe cazuri, este mortala. capac de culoare este caracterizat printr-o culoare galben strălucitor, este numit o lămâie sau galben-portocaliu. Suprafața sa este acoperită cu o multitudine de fulgi albi.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Sub capotă, există înregistrări care își schimbă culoarea în funcție de vârsta ciupercii. Atunci când un tânăr Fly agaric, ele sunt albe, iar când ajunge la ciclul de viață la maturitate, placa devine nuanță maro. În ceea ce privește carnea a capacului, apoi mirosul este foarte similar cu aroma de ridiche.

Leg unui strălucitor ciupercă galben inerent fragilitate, catifelat (dar nu întotdeauna) prelungit. Pe măsură ce cresc inel de ciuperca pe ea poate să dispară cu totul. Prin piciorul ia o formă extinsă. Aceasta este principala caracteristică distinctivă a ciuperci otrăvitoare, care nu permite să-l confunde cu Russula comestibile.

Amanita leopardAcesta poate fi citat ca încă ca pantherina ciuperci. La fel ca cele două specii anterioare, nu este potrivit pentru consumul uman. În caz contrar, intoxicații grave nu pot fi evitate. Rezultatul poate fi fatală, dar nu întotdeauna.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Cap diametru poate fi de până la 9 centimetri. Are o culoare gri-maro, ocru-maro sau negru-maro. Suprafața sa este presarata cu negi mici, albe, care determina asocierea cu picături de lapte. Placă situată sub capacul de ciuperci, au o nuanță albă. Aceeași schemă de culori este specific și pastă. Mirosul amintește ridichi. Leg tubulare ciuperci de tip subțire, se caracterizează printr-o formă cilindrică. Lungimea poate fi de până la 13 centimetri. In partea de jos există o îngroșare sub formă de benzi cu mai multe tuberculi (de obicei 2-3). picioare decor - inel membranos, de multe ori abia vizibile.

Ciuperci în creștere de la mijlocul verii la mijlocul toamnei.

Amanita citrina

Aceasta ciuperca este, de asemenea, cunoscut sub numele de lămâie sau de muscă albă sarpelui necomestibilă. Descrierea punctul său de vedere este similar cu roșu. Cu toate acestea, această ciupercă este inferior lui și recurs, și în dimensiune. Amanita citrina puțin mai devreme a fost parte dintr-o clasă de toxice, dar acum oamenii de știință l-au exclus din listă și a adus într-o clasă de non-comestibile. Aceste ciuperci prea amare, au o aromă și un gust neplăcut amintește de cartof crud.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Hat în diametru de maximum 10 cm. Atunci când o ciupercă tânără, este pictat în tonuri de alb, dar atunci când faza de maturitate a pălărie viață devine nuanță verde sau maroniu-gălbui, iar pe suprafața sa sunt creșteri mari gri. Plăcile crem sau alb, la marginile cărora există un strat sub formă de fulgi. Pulpa este de culoare albă sau de culoare de lamaie. Inaltimea picioarelor este mai mică de 12 cm, este caracterizat prin subtirimea și decor special sub forma unui inel curbarea bej. Baza este extinsă, care dă naștere la îngroșarea tuberous.

Ciuperci rodirea pogankovidny, dezvăluirea pe care le-am considerat doar, de la sfârșitul verii până la mijlocul toamnei. Unul dintre soiurile de acest ciuperci este o ciupercă albă de lamaie, un element cheie al cărui - culoare alb pur.

Amanita portocaliu

Deși recunoscut de această ciuperca comestibile (după un tratament adecvat), mulți consideră că este otrăvitoare. Prin aspectul lor este foarte similar cu ciuperci periculoase galben strălucitor. Foto și descrierea de mai jos.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Cap la o vârstă fragedă se caracterizează printr-o formă în formă de ou, și ca adult - plat. Diametrul maxim posibil de 10 centimetri. Un semn clar al portocaliu ciuperca - umflătură de culoare închisă, care se află în centru. Aceeași capac de culoare de ciuperci poate fi gri sau portocaliu și nuanțe. piele netedă. Marginile capacului sunt decorate cu caneluri.

Lungimea piciorului poate ajunge, prin urmare, la 15 centimetri alungit considerat. Ca o regulă, are o culoare alb pur, dar nu poate fi exclus pete vizibile de culoare maro. Partea de jos a expansiunii.

Amanita gri-roz

Este cunoscut ca îmbujorare ciuperci. La prima vedere, nu spune că el este comestibil, așa cum arată destul de gustos. Dar, în ciuda acestui fapt, printre cele mai delicioase ciuperci Amanita. Aceasta afectează gustul și Fried, și forma murate. Și o ciupercă ca nu numai oamenii, ci si insecte: muste, viermi. Dacă găsiți o ciupercă roșind murdar, nu fi surprins.

Hat în diametru nu mai mare de 18 cm. Caracteristica Forma - emisferă o tânără ciupercă-tuberculoasă și convex în etapa a ciclului de viață matur. pălărie Culoare - gri-roz. Pe suprafața masei este gri (mai puțin maro) tip excrescențe verucoase, care sunt similare cu fulgi. Plăcile au fost albe, dar pot avea o nuanță ușor roz, care face posibil să se distingă de ciuperci vechi. Descriere încă o dovadă că aceste partiții sunt situate dens.

Carnea este cărnoasă diferit, impresionant gros, alb sau roz pal. Site-ul fractura devine treptat roz, iar culoarea devine vin. De aceea, această ciupercă este numit ca roșind. Gustul de pastă dulce. Fără miros ciudat.

Înălțimea de picioare variază de până la 15 centimetri. Pe măsură ce cresc ciuperci de culoare poate varia de la culori deschise la roz închis. In partea de jos există o îngroșare a formei tuberculilor.

Se colectează astfel de ciuperci pot, în zonele cu iarbă de la începutul anului până la mijlocul verii, toamna.

Amanita tsezarsky

Acest tip de ciuperca este numit Cezar. Aceasta este una dintre cele mai delicioase Toadstools comestibile. El are un gust uimitor și proprietăți medicinale.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii

Diametrul Cap poate varia de la 8 la 20 centimetri, are o formă emisferică sau ovoidă. Inițial caracterizat prin umflatura, dar ca ele mature ciuperca devine mai plat. pălării din piele vopsite în roșu auriu-portocaliu sau luminoase, rar gălbui.

Ciuperci Fly agaric, fotografie și descrierea pe care tocmai ați văzut, popular numit ca regal sau al Cezarului.

Inainte de a manca orice ciuperca comestibile are nevoie de un tratament termic.

Descriere Amanita, tipuri și fotografii