Dermatita simplă - tablou clinic, tratament, terapie

Dermatita simplă - tablou clinic, tratament, terapie

Dermatita simplă - tablou clinic, tratament, terapie
Dermatită (dermatita de contact) -vospalitelnye boli de piele. datorită efectului său direct asupra factorilor exogeni dăunătoare de natură fizică și chimică. Aloca dermatita simplu si alergice.Simple (ortotopic) dermatita cauzată de factori obligatorii ai fizice (frecare, presiune, căldură și frig, infraroșii, ultraviolete, raze X, radiații ionizante, curent electric) și chimice (acide concentrate și sărurile alcaline ale metalelor grele și alcaline, agenți de război chimic, propulsori, anumite medicamente, sucuri de plante, separarea insectelor, pește, meduze, etc.). natura. Dintre medicamente pot cauza dermatite muștar simplu, plasture piper tinctura concentrat de iod, alcool etilic. Din plantele de urzică cele mai semnificative, pratense Ranunculus, Euphorbia, păstârnac etc ..

Pentru dezvoltarea concentrării bolii trebuie să depășească un factor dăunător pentru fiecare prag individual de sensibilitate a pielii umane. Inflamatia care apare la locul de contact cu pielea cu astfel de factori este normergicheskim și severitatea acesteia depinde de puterea și durata acțiunii agent de deteriorare.

tablou clinic

Tabloul clinic este caracteristic dermatita simplu, aproape independent de factor etiologic. fenomene inflamatorii au loc imediat după contactul (excepție - dermatita de iradiere). Limitele înfrângerii - clare. Subiectiv deranjat durere și de ardere.

Citește și: Boala este distonie vasculară

In acuta dermatita simpla. când acționează pe moment factor dăunător și intensitatea efectului său este mic, se dezvoltă eritem edematous (etapa 1). O influență mai intensă bule mari cu (serosanguineous) conținut seros (etapa 2), format pe un fond de eritem. În cazurile în care intensitatea expunerii este foarte mare și posibilitatea de reactivitatea cutanată escare necrotic epuizată format (etapa 3).dermatita de contact cronica simplu se dezvolta in timpul expunerii prelungite la iritanti pielii care operează în concentrație obligã subthreshold. În astfel de cazuri, manifestările clinice caracteristice cu un eritem tentă albăstruie, infiltrare, piele lichenificare.

Printr-o simpla dermatita. cauzate de factori fizici de uzură legate, ceea ce corespunde locurilor de localizare de pantofi frecare, instrumente și așa mai departe. n. Manifestările clinice de obicei -1-2 simplu pas dermatită acută. Și, eventual, formarea de dermatita cronica simpla.

Dezvoltarea de erupții cutanate scutec promovează zone cu umiditate ale pielii expuse la frecare. În acest sens, erupții cutanate scutec este localizată în falduri mari și mici ale pielii. În plus eritem edematos, pentru scutec erupții cutanate se caracterizează prin macerarea pielii și formarea defectelor erozive extensive.

Dermatita simplă. cauzate de expunerea la temperaturi ridicate și scăzute, numite adesea, respectiv, arsuri și frostbites. Pentru perfrigeration dezvoltare în afară de temperatură joasă și umiditate ridicată, este necesară prezența factorilor predispozanti (subnutriție, hipovitaminoza, distonie, anemie și colab.). Promovează presiune perfrigeration mecanică (încălțăminte strânsă, căști și așa mai departe. P.). Tipic localizare - zone ale pielii, care sunt mai puțin perfuzate (vârful nasului, urechi, obraji).

Caracterizat de eritem albăstruie, umflarea pielii. Subiectiv, pacienții în cauză cu privire la o senzație de arsură sau durere, mai rău merge într-o cameră caldă. Mai târziu, formarea de bule, iar în locul lor - eroziune și vindecare pe termen lung a ulcerelor.

Sub acțiunea de coagulare șir de curent electric apar pe piele. senzații subiective și inflamația marcată de obicei absente.

Citește și: Cine amenință meningita virală și cum să scape de ea?

Dermatita Simularea de obicei cauzată de soluții concentrate de acizi și baze sau incandescente obiecte. Ca o regulă, a relevat clinic necrozantă leziune. Simularea dermatite set de caractere pe baza unor caracteristici, cum ar fi nepotriviri istoricul clinic; localizarea în locuri accesibile mâna pacientului; schiță neobișnuit corectă a leziunilor (rotunde, pătrate, ovale și altele similare. d.), care corespunde formei aplicate obiectelor fierbinți sau care au o formă de picure lichid.

A se vedea, de asemenea: boala endometrioza

O varietate de dermatita de simplu oameni bolnavi mintal este pathomimics - secretul daune pielii artificiale. Deteriorarea pielii poate fi conectat cu „parazitoze delirante“.

Tratamentul presupune dermatita simplu, în special, eliminarea acțiunii factorului etiologic (acțiunea factorilor chimici - spălarea abundentă, neutralizare). Terapia externă deplasare depinde de acuitate și severitatea procesului inflamator. Când acute non-severe dermatita loțiunile reci frecvent utilizate cu agenți anti-inflamatori. Poate că utilizarea pe termen scurt de creme care conțin glucocorticosteroizi. Bule deschise fără a scoate anvelopa.

medicina generala nu este de obicei necesară, cu excepția cazurilor de arsuri grave și dermatita de iradiere (ameliorarea durerii, detoxifiere, și așa mai departe. D.).