Derma, țesutului adipos subcutanat - studopediya

Pielea - cel mai mare organ care ne protejează de efectele negative ale mediului, și are nevoie de întreținere constantă și atentă.

Pielea este format din trei straturi principale - epiderma, derm și țesutul adipos subcutanat (hipoderm). Aspectul pielii noastre este determinată în principal de două straturi sale - epiderma si derma.De obicei, judeca starea pielii prin forma stratului superior, dar problemele reale incep mult mai profunde și mai devreme pentru a afla mai multe despre ele, cu atât mai mult va fi capabil sa trateze in mod eficient pielea și în mod semnificativ îmbunătăți nu numai aspectul, dar, de asemenea, starea sa internă, ceea ce va încetini semnificativ procesul de îmbătrânire .

Derma - țesutului conjunctiv al pielii - este format din trei componente: un material pe bază de fibre și câteva celule.

Derma este suportul pentru fanere pielii (păr, unghii, sudoare si glandele sebacee), vasele de sânge și nervii. grosimea acestuia variază de la 0,3 la 3 mm. Derma este izolat două straturi, papilare și reticular.

Strat subțire superior papilar (strat papillare), constând dintr-o substanță amorfă și țesut conjunctiv subțire nestructurate (colagen, reticul elasticheskihi) fibrelor ce formează papile apar între crestele spinoase celulele epiteliale. Mai gros stratul de plasă (stratul reticulare) se extinde de la baza stratului papilar la grăsimea subcutanată; Stroma se compune în principal din fascicule groase de fibre de colagen dispuse paralel cu suprafața pielii. rezistenta pielii depinde în principal de structura stratului rețea diferită în puterea sa în diferite zone ale pielii. Dermul este relativ săracă în celule. Stratul papilar elementelor celulare gasite inerente în țesutul conjunctiv lax și în -fibrotsity mesh. În jurul vaselor din derm si parul pot aparea infiltrate lymphohistiocytic mici. În derm sunt histiocite sau macrofage sedentare acumuland hemosiderină, melanina, și detritus apar în timpul inflamației și celulele mast de țesut sau bazofile, localizate în principal în jurul vaselor de sânge, sintetizând și eliberarea de histamină și heparină. În unele secțiuni ale stratului papilar aranjate fibrele musculare netede predominant asociate cu bulbului pilos (mușchi, creșterea părului).

Derma, care este baza dermului țesutului conjunctiv, este compus din celule (fibroblaste) și fibre: elastice, colagen și reticular într-un volum mic. fibre de colagen constituie cea mai mare parte a pielii, acestea sunt în măsură să răspundă la modificări în compoziția fizico-chimică a mediului. De exemplu, în cazul în care există o inflamație și alte stări patologice, umflarea fibrelor de colagen se produce, care reține astfel, lichidul tisular.Fibrele elastice sunt responsabile pentru turgescenta pielii. De-a lungul anilor, fermitatea și elasticitatea acestor fibre slabesc, pielea devine ridata, căzuți. Când fibrele elastice de întindere excesivă sunt rupte și degenerată. dermul stromei conjunctive constă din sudoare, glande sebacee, foliculi de păr, sânge și limfă, fibrele nervoase cefalo autonomă sau nervnokontsevyh organisme - vițeii Meissner, simțind stimularea tactilă, gambe Vater-Pacini, simtind senzatia de presiune, viței Ruffini receptiv la căldură bec stimuli Krause, percepând stimularea rece. Toate aceste terminatii nervoase pielii există o legătură cu sistemul nervos central. glande sudoripare care ocupă întregul corp, cu excepția porțiunii buzelor și a stratului de organe genitale poluslizistogo plasate in piele, pe zi secreta 600-900 ml de sudoare. Endocrine și sistemul nervos autonom este responsabil pentru reglarea activității funcționale a acestor glande implicate în termoreglarea organismului care produc produse ale metabolismului azotului și protejează pielea cuvinte de excitat de la uscarea și crăparea.

Palmelor și tălpilor de cel mai mare număr de glande sudoripare. Glandele sebacee, care sunt situate în piele, coordonate cu părul. parul de sebum Datorita sunt flexibile, elastice, liber de fragil, iar pielea devine moale, elastică, protejată de uscare și protejate de macerare. Cea mai mare intensitate a secreției de sebum are pe pielea feței, în special pe bărbie, aripile nasului și părțile adiacente ale obraji. Palmelor și tălpilor nu au glande sebacee. musculaturii netede a pielii, părului atașarea la un sac, sunt implicate în excreția glandelor sebacee, de tăiere, au stors de sebum. De asemenea, acesti muschi sunt implicate in indreptarea parului, a pielii contracția musculară între parul devine dur (efect de gâscă de piele). Pielea fetei are, de asemenea, o fibra striată muschi implicate în expresia facială. Acest grup include, de asemenea, mușchii și platysma. Loose țesut conjunctiv țesutului subcutanat penetrat de o rețea de vase limfatice si sanguine, plexul nervilor, formate în principal din grăsime și fibre grosiere conjunctive, ruleaza de aponevrozei la pielea reală în care tranziția lor începe la fibrele de colagen. Printre grinzile de legătură dispuse concentrația de țesut subcutanat de celule grase care formează lobuli de grăsime.

țesutului adipos subcutanat, sau hipoderm. dedurizarea efect asupra pielii de diverși factori mecanici, de aceea este deosebit de bine dezvoltat în vârfurile degetelor, abdomen, fese. Aici, țesutul subcutanat se păstrează chiar și atunci când epuizare extremă. țesutului adipos subcutanat nu este pe pleoape, pat de unghii, preputul, buzele labia și scrotul, hipoderm slab exprimat în nas, urechi, chenar roșu. strat de piele subcutanată asigură mobilitate în ceea ce privește țesuturile subiacente, ceea ce împiedică în mare măsură lacrimi de piele și alte deteriorări mecanice. Hipodermul este depozit de grăsime din corp și este implicat în procesul de termoreglare. țesutului adipos subcutanat este format din țesut conjunctiv în care fascicule groase de colagen și fibre elastice formează o rețea cu ochiuri ambalate celule adipoase sferica - adipozotsitov. Adipozotsitov conțin o picătură mare de grăsime și sunt colectate sub formă de lobuli de grăsime. Suma poate crește atunci când adipozotsitov obezitate formă hiperplazice. In adipozotsitov grăsimile neutre sintetizate - trigliceride care determină volumul corpului, asigură o mobilitate a pielii, sunt sursa de energie pentru a proteja un organism din diferența de temperatură. țesutul adipos subcutanat al corpului servește ca o barieră protectoare puternică pentru organele interne și protejează împotriva efectelor dăunătoare ale mediului.

În derma apendicelor pielii risipită glandelor sebacee si sudoripare, foliculii piloși (pungi), mușchii, de sânge și vase limfatice, nervi, si a nervilor.