Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!

Știi cum bananele cresc? Cei mai mulți dintre noi, mâncând o altă banană, gândit cu siguranță despre ce fel au cele mai bune fructe din țările calde îndepărtate, a crescut pe un imens bananieri, cu frunze mari, lungi de maturare sub razele africane dogoritor înconjurat de multe colegii sai si a supravietuit miraculos din raiduri maimuțe omniprezentă și elefanți. Ca în cazul în care nu există nici un fel!Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!

Pentru a începe cu, o banana - o planta, iarba cu un trunchi imens și frunze uriașe, nu palma. Aceste dimensiuni sugerează plante neobișnuite și unele procese interesante de dezvoltare și de propagare a bananelor. Vom ști mai multe în detaliu modul în care toate la fel să crească banane?

Banana (Musa-lat.) - un gen de plante perene erbacee în creștere, există aproximativ 40 de specii. Suntem mai interesați de cele mai multe banane pe care le mancam in fiecare zi.

Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!
În natură, destul de ciudat, aceste banane în formă sălbatică tot mai mare de non-existente. Ceea ce vedem pe rafturile magazinelor este un fruct derivat de amelioratorii. Acestea posedă bananele fructe necomestibile, în general, semințe de formă ovală, umplute.

trunchiul vizibil al unei tije de banane copac este format din frunze masive, în creștere rapidă în sus și pe moarte pe masura ce cresc. Când vremea caldă timp de o săptămână crește lățimea de coli atinge 60 cm și o lungime de 2,5 m. După ce frunzele aproximativ 45, după 8-10 luni, banana produce un singur vârf.Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!

De obicei, dizolvare pe timp de noapte sau în dimineața banane soiuri industriale dezvăluie multe în formă de flori tubulare albe, și a umplut cu o mulțime de nectar dulce. Banana flori cresc în niveluri: câteva rânduri de fund de flori de sex feminin, acestea sunt mai mari; de mai sus - sunt flori bisexualilor si niveluri mai ridicate de cele mai mici flori de sex masculin. După polenizare, florile superioare cad, fructele produse numai de sex feminin flori de banane.

Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!

fructe de banane dezvolta aceleași niveluri, numite mâini. În procesul de maturare a fructelor-banane (tehnic este un fruct) trece de transformare de la verde deschis la galben sau roșu, în funcție de soi. Pulpa este de culoare albă, crem sau portocaliu. bananele tăiate sunt încă verzi, astfel încât acestea să poată fi stocate mai mult timp, proteja de rozătoare și expediate pentru export.

După sfârșitul rodirea întreaga porțiune de suprafață vizibilă a unei matrițe bananier. În anul următor, banane repetă ciclul de creștere.

Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!
În natură, unele specii de banane a trăit aproximativ o sută de ani. plantații artificiale trebuie să fie actualizate la fiecare 10-15 ani. Fructele de reproducție banane - sunt sterile, astfel încât reproducerea se realizează pe cale vegetativa, procese sau diviza rizomii. Nu te uita pentru semințele din banane, ele nu sunt acolo.

Deoarece motivele din spatele bananelor de banane - o planta minunata!

Flori, de asemenea, bananele sunt comestibile, frunzele sunt utilizate ca ambalaje pentru gătit, dar este exotic, de obicei inaccesibile pentru noi. Se pare că vă poate crește cu succes un copac banana acasă într-o oală.