Dentiție simptomelor de copii și semne de

Apariția primilor dinți de lapte la sugari - un adevărat eveniment pentru întreaga familie. Anterior, pediatri stabili un anumit interval de timp în care erupția este considerat normal. Astăzi, există aproximativ o perioadă în care a investit simptome de erupția dinților la copii.


Dentiție simptomelor de copii și semne de

În ceea ce privește apariția copiilor mai mari dinți permanenți, acest proces are încă un interval de timp dincolo de care este considerat a fi o abatere de la norma. Întregul proces de „creștere“ ar trebui să fie supravegheat de către un medic.

Timing dentitie

Bookmark dinti are loc inainte de nastere. Deja în a șasea săptămână a dezvoltării embrionare embrionului sunt începuturile dinților temporari. O 5 luni de sarcina fatul are o dantura permanenta marcaj. Modul lor, ei pumn, deoarece marcajele pentru erupția completă.

Este interesant de știut că unii copii dintii pot erupe in uter, iar lumina care pot să apară la incisivii inferiori. Și unii copii pot dentitie intarziata in mod semnificativ. Astăzi, nu este considerată o problemă serioasă.

Conform figurii medie, dinții erup în următoarea ordine:

 1. incisivilor inferiori - în perioada cuprinsă între 6 și 9 luni.
 2. Top tăietori - 7-10 luni.
 3. Incisivii laterali superiori - la vârsta de aproximativ un an.
 4. Incisivii inferiori sunt al doilea - în aceeași perioadă.
 5. Primii molari superiori - de la un an la un an și jumătate.
 6. Primii molari inferiori apar aproape imediat după partea de sus.
 7. canini de sus apar cu vârsta cuprinsă între unu până la doi ani.
 8. caninii mai mici - câteva luni mai târziu.
 9. Al doilea rădăcină dinților de jos - sunt tăiate la doi ani.
 10. Molarii de sus - 2-3 luni după mai mici.

simptomele comune

Semnele frecvente de dentiție le includ pe cele care se aplică întregului corp. Cu toate acestea, ei pot vorbi despre modul în care apariția iminentă a dinților, precum și despre boala - rece, intoxicații, infecții intestinale, întreruperea alimentării sau a condițiilor în schimbare.

Dentiție simptomelor de copii și semne de

Aceste simptome cum ar fi:

 • febră;
 • stare generală de rău, slăbiciune;
 • inapetență;
 • anxietate, tulburări de somn;
 • tuse, nas înfundat.

În cazul în care apar aceste simptome și persistă pentru o lungă perioadă de timp, și gingiile bebelușului și comportamentul său nu vorbește despre apropie Zubkov, stă ca un apel medic la casa cât mai curând posibil.

Simptomele locale la sugari

Cele mai timpurii semne care vorbesc de erupția iminentă a incisivilor, apar, de obicei, cu vârste cuprinse între 4-5 luni între. Primii dinți vin cu un pic de disconfort. Uneori, copiii prezintă semne care seamănă cu o răceală. Cel mai dificil pentru părinți și copii în timpul - aceasta este vârsta până la un an, atunci când copilul este foarte sensibil la durere.

Principalele simptome includ:

 • salivație crescută,
 • tuse, dacă saliva ajunge în gât;
 • respingerea de sân;
 • umflare ușoară și înroșirea gingiilor;
 • nas înfundat sau înfundat;
 • copil remorchere la degetele gurii și pumnii;
 • agravarea de somn;
 • o ușoară creștere a temperaturii.


Mai târziu, atunci când dintele potrivit pentru suprafata de mestecat, si prezinta umflaturi albicioase, iar în cazul în care un pic bat pe ea cu o linguriță, aveți posibilitatea să le simți.

Dentiție simptomelor de copii și semne de

Uneori, în timpul erupției la copii pe obraji și bărbie erupții cutanate pot apărea ca o manifestare a reacției organismului.

În timpul apariția primilor dinți la copii poate fi un număr de simptome suplimentare:

 • slăbirea scaunului din cauza ingestiei de saliva cu alimente - diaree apoasa. nu mai mult de 3 ori pe zi, timp de până la 3 zile;
 • mâncărime în tot țesutul înconjurător - gingii, obraji, urechi, nas de iritare din cauza frecării constante mânere, salivă;
 • vărsături - un fenomen rar, dar poate fi, de asemenea, găsite; dacă este persistent și este însoțită de o temperatură ridicată, poate indica prezența unei infecții virale, și ar trebui să fie controlat de un medic pediatru;
 • Febra apare la aproximativ jumatate dintre copii - este considerată o creștere normală la 38,5 grade, cu o durată nu mai mult de 3 zile.

La sugari, imaginea dintii primele de multe ori similare cu infecții respiratorii acute, astfel încât, chiar dacă există motive să se gândească la dinte „proaspete“ - nu va fi de prisos pentru a arăta medicului grudnichka.

Pentru a ajuta copilul în această perioadă dificilă pentru el, și trebuie să ne amintim să facem următoarele:

 1. Controlul temperaturii - în cazul în care copilul nu poate dormi, mânca rău, obraznic este necesar ca scăderea temperaturii pe fundalul unei temperaturi ridicate. Acest lucru poate proteja camera de curent, se scoate din scutece pentru copii, lăsați-l gol sub foaia de pat. Dacă acest lucru nu funcționează - a da o doză minimă de medicamente de reducere a febrei.
 2. Relief de disconfort la nivelul gingiilor - este potrivit pentru acest scop, un gel special, jucării teether, care sunt pre-răcite. De asemenea, potrivit dummy, suzeta, sticla, care masaj gingiile. Perie pe un deget - este un alt instrument care nu numai că facilitează erupția dinților, dar, de asemenea, ajută să aibă grijă de cavitatea orală la copiii mici.

Perioada cea mai dificilă este vârsta de 1,5-2 ani, când primii dinți de lapte, erupa așa-numitele „dinți ochi“. Pentru ochii relației nu au nimic, dar aspectul lor - stresul si bucuria pentru noii părinți, cât și pentru cele mai multe grudnichka.

erupția dinților ochi este de obicei însoțită de o creștere a temperaturii, indigestie, capricios. Într-un fel sau altul cu acest set de simptome experimentat de către toți părinții copiilor cu vârste cuprinse între unu la doi ani.

Simptomele locale la copii mai mari

În principiu, simptomele de erupția dinților la copii de toate vârstele sunt aceleași, singura reacție diferită de disconfort. Un alt lucru - schimbarea dinților de lapte, apariția permanentă. Și pierderea dinților de foioase, și erupția rădăcinii trebuie să se facă conform programului, urmărit un dentist bun pediatru. Aceasta va contribui la facilitarea procesului și pentru a forma o muscatura corecta.

Dentiție simptomelor de copii și semne de

Apariția molarii unui copil are loc la vârsta de cinci sau șase ani. În acest moment, există o resorbție a radacinilor de foioase și a crescut spațiu interdentar. Treptat, înlocuind molarii de lapte, și este foarte important în această perioadă pentru a monitoriza formarea unei ocluzii.

În cazul în care perioadele de erupție la sugari nu sunt la fel de importante, molarii trebuie să apară în perioadele fiziologice:

 1. Apariția molarilor - vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani.
 2. Erupția incisivii centrali - până la 8 ani.
 3. freze laterale - până la 9 ani.
 4. Apariția premolari are loc în 10-12 ani.
 5. Canini erupă până la 12 ani.
 6. Timp de 13 ani, un al doilea molari.
 7. Teeth „înțelepciune“ - până la 25 de ani.

De obicei, dintii inferiori erup înaintea feței.

În cazul în care erupția molarilor este mult înainte de timp, este necesar să se informeze și să consulte un medic pediatru endocrinolog pediatru. Întârziat erupție la o încălcare a raportului de hormoni și, de asemenea, servește ca pretext pentru a merge la doctor.

simptome necaracteristice

Uneori, părinții încearcă să facă legătura simptomele la stat, mai degrabă decât pentru a găsi cauza reală. Așa este și cu erupția dinților la copii. În cazul în care simptomele sunt oarecum mai luminoase, nu doar scrie-l pe dinți.

Aici sunt simptomele pe care nu ar trebui să fie:

 • Temperatura corpului este peste 38,5 grade;
 • vărsături și diaree reutilizabile pentru câteva zile;
 • tuse puternică și prelungită;
 • rinita cu muci galben sau verde;
 • orice sângerare.

Atunci când simptomele distincte, cum ar fi sugarii și copiii mai mari ar trebui să se refere la pediatru și de a elimina cauzele și boli grave cu simptome similare.

Este important să se țină evidența simptomelor legate de începerea activității la orice vârstă și pentru a le distinge de simptomele de boli care nu au legătură cu dinții

Dr. Komarovsky primei dinți