deficit de lactază la sugari cauze, simptome, tratament

deficit de lactază la sugari cauze, simptome, tratament
În primele luni ale vieții copilului părinților săi îngrijorați de două aspecte mai presus de toate: modul în care copilul mănâncă și doarme, este de la aceste componente depinde în mare măsură de creșterea și dezvoltarea grudnichka. Majoritatea copiilor care sunt alaptati exclusiv, nu are probleme cu asimilarea de „cel mai bun din lume“, produse alimentare, dar unele lapte matern copii nu este adecvat din cauza caracteristicilor digestiei. Prin urmare, în cazul în care grudnichok plânge de multe ori, vomită după ce mănâncă, nu câștigă în greutate, el refuză sânul și a avut probleme constante cu un scaun, este necesar să se efectueze un examen special, pentru a exclude deficit de lactoză - o boală în care copiii cantitate de enzime care descompun lactoza este absentă sau redusă conținute în produsele lactate.Ce este un „lactază sau lactază“ deficiență

Vorbind de intoleranță la lactoză - lactoză, care se găsește în cele mai multe produse lactate, inclusiv în laptele matern uman, părinții confundă adesea cei doi termeni - „lactoză“ și „intoleranță la lactoză“ eșec.

In medicina, boala se numește „lactază“ deficit, deoarece boala se dezvoltă din cauza lipsei unei enzime care descompune de zahăr - „lactază“. O majoritate de profan folosește termenul „lactoză“ eșec, de asteptare a bolii de lactoză - o substanță care nu este digerat în intestinul copilului.

Deci, astăzi, folosit ambele nume - lactoză sau deficit de lactoză.

Aceasta este o boală în care copilul în intestin este absent sau prea puțin de lactoză - o enzima care descompune lactoza carbohidrat în glucoză și galactoză. În caz de insuficiență sau absența enzimei, lactoza nu este absorbit în intestin, iar copilul se confruntă cu cel mai puternic lipsa de substanțe nutritive și energie. Subestimează valoarea de lactoză în alimente pentru copii nu ar trebui să fie - oferă până la 40% din energia costurilor copilului, a luat parte la normalizarea microflorei benefice in intestin la sân, și, în plus, este necesar pentru creșterea și dezvoltarea creierului, retinei si a altor organe. Ca urmare, lactoză copil deficit nu se câștigă în greutate și a rămas în urmă în dezvoltarea colegii lor.

Cauzele deficit de lactoză la sugari

Alocați 2 tipuri de deficit de lactoză - congenitale și dobândite. deficit de lactază congenital apare in absenta sau reducerea drastic cantitatea de enzimă este de obicei detectată în primele săptămâni sau luni de viață.

Dobândite sau deficit de lactaza secundar pot fi cauzate de boli ale sistemului digestiv și se caracterizează printr-o scădere a cantității de enzimă lactaza și tratarea cu trecerile corespunzătoare prin mai multe luni.

Cauzele deficitului de lactoză

1. predispoziție ereditară - determină forma cea mai severă a bolii, în care, în corpul unui copil nu produce o cantitate suficientă de enzima din cauza unei „erori“ genetice. În această formă a diagnosticului bolii este de obicei setat la 3-4 săptămâni de viață, în cazul în care cantitatea de lapte consumată le este mult crescut. Din păcate, forma ereditara de deficit de lactază este singura modalitate de a ajuta copiii - este să-l traducă într-o nutriție de specialitate și pentru a da medicamente care conțin lactază;2. prematuritate - enzima lactază în intestin incepe sa produca doar 24 de săptămâni de viață intrauterină, și normalizat complet activitatea de producție enzimă - la 36 de săptămâni, astfel că în cazul în care copilul se naște prematur, enzimele produse în intestin, nu este suficient pentru a descompune lactoza;

3. intestinale Boala - insuficiență lactaza secundar nu se dezvoltă din cauza lipsei de lactaza, ci din cauza distrugerii enterocitelor - celulele intestinale pentru a produce enzima. leziuni ale mucoasei intestinale pot fi cauzate de infecția cu rotavirus, giardiaza, enterite virale sau de droguri sau alte boli.

Simptomele de deficit de lactoză

simptome de deficit de lactoză Notice primară este destul de ușor - un copil în primele săptămâni de viață nu mănâncă, de multe ori plânge de foame, în căutarea piept, dar incepand de a suge, aruncă-l, se întoarce și plânge. Hrănirea continuă pentru o lungă perioadă de timp, cu întreruperi, frustrare la sân, iar după ce mănâncă copilul scuipă o mulțime și de multe ori, aceasta poate fi vărsături, el îndeamnă picioarele, țipând și plângând. Tipic pentru deficit de lactoză primară este considerată colicii constantă, flatulență, și stomacul copilului după ce mănâncă în mod semnificativ „barbotare“ și „rece“. Scaun la sugarii cu deficit de lactoză poate fi de până la 10-12 ori pe zi, spumoase, verzui, cu un miros acru neplăcut, cu smocuri nedigerate și separat - spumă și apă.

Cu curgere lung deficit relativ lactază observat retard puternică creștere și greutate, și, în cazuri severe - și în dezvoltarea mentală a copilului.

Secundar suspect deficit de lactoză și de diagnostic în timp util este dificil. Cel mai adesea apare la varsta de 3-5 ani si este insotita de simptome, cum ar fi:

  • senzații neplăcute în abdomen;
  • frustrare frecventă a unui scaun - un scaun lichid spumoasă, cu un miros neplăcut și bulgări de alimente nedigerate, mai rar - constipație persistentă;
  • flatulență;
  • rar - greață și vărsături după masă;
  • o creștere insuficientă în înălțime și greutate;
  • infecții frecvente respiratorii, reacții alergice - caracteristice dermatitei atopice și disbacterioza.

Tratamentul deficienței lactoză

Foarte frecvent la sugari simptome de deficit de lactoză confundat cu simptome ale altor boli ale tractului digestiv și să înceapă să trateze copilul cu antibiotice, enzime care ajuta la digestia alimentelor si a altor medicamente. O astfel de terapie poate aduce unele de relief, dar după câteva zile toate simptomele bolii a revenit, și re-tratament nu are nici un efect. Atunci când deficit de lactoză ar trebui să fie excluse de la produsele lactate dieta copilului și să respecte condiția copilului.

Tratamentul deficientei de lactoză poate fi efectuată numai după instalarea unui diagnostic precis și sub controlul unui pediatru. care va ajuta să alegeți cea mai bună opțiune:

1. Hrănirea amestecuri medicinale - în forme severe de deficit de lactază congenitale numai laptele matern sau înlocuirea amestecurilor convenționale fără lactoză, soia sau Low-face posibilă stabilizarea stării copilului;

2. Utilizarea preparatelor speciale - cu cantități reduse de enzime care descompun lactoza, utilizează formulări speciale: enzimatici Lactază capsule lactaza pentru copii și așa mai departe. O alăptează mama de copii, nu ar trebui să adere numai la dieta, dar, de asemenea, să-și exprime prima parte de lapte „din față“, deoarece partea din spate, care este conținut în lobii inferiori și distant, nu numai mai de grăsime, dar, de asemenea, să conțină mai mult de enzima - lactaza;

3. În deficit de lactaza secundar este necesar pentru a vindeca boala de bază și de a restabili mucoasa intestinală, după care simptomele de deficit de lactoză vor dispărea de la sine.

Majoritatea părinților de copii care suferă de această boală, cel mai preocupat de problema - atunci cand deficitul de lactaza va avea loc? Din păcate, forma ereditara a bolii copilului va trebui să adere la o durata de viata de dieta fara lactoza, dar cu lactoză sau insuficiență secundară, datorită imaturității sistemului digestiv, boli, supuse unui tratament în timp util, trece complet la 6 până la 12 luni, cel puțin 3 ani în viața unui copil. Cel mai important lucru - este timpul pentru a diagnostica si trata deficit de enzime, în caz contrar, creșterea și dezvoltarea copilului retardat poate deveni ireversibile.