Declarațiile despre patrie

Dragostea mea de țară nu face ochii mi aproape unul la meritele străinilor. Dimpotrivă, cu atât mai mult îmi place țara, cu atât mai mult am încerca să îmbogățească mele comori țară, lecții nu din intestinele lui.Patriei - în al doilea rând pe mama noastră, și o astfel de patrie, ca Urali, cu atât mai mult.

Patriotism - aceasta nu înseamnă doar o singură dragoste pentru patria lor. Este mult mai mult ... Este - conștientizarea inalienabilă lor de la Rodi-HN, o experiență integrată cu ea zilele sale norocoase și ghinioniste.

În plus față de casa lui mama,
Nu există nici o mamă din lume.
În plus față de patria - o
Nu există nici un teren nativ din lume.

România nu are nevoie de revigorarea, și - în purificarea și recuperarea.

Ce este Patria? Este suma economice, juridice, politice, etc. fapte și idei, tații lăsate moștenire la noi.

Țara nu are nici un plus față de populație, indivizii care compun aceasta; ea este un suflet, o conștiință, o persoană, o forță vie.

Au existat oameni înaintea noastră, noi avem acum, și va fi după noi. soldat român în domeniul Kulikovo - un războinic la Kunersdorf. Warrior la Kunersdorf - un războinic pe domeniul Borodino. Un războinic pe domeniul Borodino - un războinic la Shipka Pass. Warrior Shipka - Acest apărător al Cetății Brest ...
Ideile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat. Dar patria ei sunt încă una - mama-România; și, în orice moment sângele vărsat în numele unuia - în numele patriei românești. Noi nu sunt însoțite de drumeții căzut pe domeniul Kulikovo. Nu ne trezim plângând Yaroslavna.
Nu știm numele, congelate la Shipka Pass ... Și totuși, noi nu - știm! Da, le amintim, noi le vedem, le auzim, nu vom uita. Pentru aceasta, strămoșii noștri, cititorul.
Povestea este vocea sângelui. Această voce este mult să ne oblige. Nu vom căuta slava pentru ei înșiși.

Am vorbit în zilele de Batu,
Cum la câmpurile Borodin:
Înălțat România,
Piara numele noastre!

Și în jurul valorii de dragoste invincibil
La sate, pin, fructe de pădure Rusia,
Viața mea se învârte în chip nevăzut,
Pe măsură ce pământul în jurul axei sale! ...

Patriei - acesta este primul proces al nevastuica, primul gând conștient, cad cu capul, mirosul de copaci, aerul, flori și câmpuri, primele jocuri, cântece și dansuri ...
Aceasta este impresia consecventă a ființei, copilărie, adolescență, adolescență, tinerețe și maturitate.

Cei mai mulți oameni au un sentiment de patrie într-un sens larg - țara, patria - este completată de mai mult un sentiment de patrie mici, originale, patria în sensul de casele lor, de margine otchih, sector, oraș sau sat. Acest mic teren nativ cu aspectul său deosebit, cu svoey- lasa foarte modeste și modest - frumusețea pare omului ca un copil, în momentul experienței memorabilă a unui suflet copilărească viață, și cu ea, acest individ și personal acasă, el vine cu vârsta la mare patria care cuprinde toate mici - și într-un mare general - unul pentru toți.

Nu s-ar putea iubi România: știi cum să întristăm atât de deranjat de zvonuri despre tot rău că se face, sunteți cu toții în ea produce doar o dezamăgire chorstvuyu atât de descurajat. ... Dacă vă place în România, vei rupe-o servi.

România a fost întotdeauna o țară de filozofie. Dar filosofia nu este, în sensul german și european al cuvântului. Filosofia România a fost întotdeauna filosofia inimii, filosofia minții.

... La fel ca floarea creste din cereale, dragostea noastră de țară are sursa în „colț“, unde ne-am născut și a crescut.
In copilarie, lumea camerelor noastre limitate de origine ancestrală, iar mai târziu - o conștientizare fericită de sângele lor aparținând sacru și a ridicat, care se numește numele țării sale natale.


În rătăcirile îndepărtate, am purtat cu atenție numele și imaginea de patrie în inimă, așa cum sanctuarul urs într-un portret medalion al mamei ei. Îmi place patria marelui său tot ceea ce - și tundră său trist, și râurile și clădirile sale, animarea magic deșert arid recent, și păduri adânci, pentru a păstra farmecul vechi al naturii.

Într-o persoană decentă patriotismul nu este nimic mai mult decât dorința de a lucra în beneficiul țării lor, și nu vine din nimic altceva, cum ar fi dorința de a face bine - cât mai mult posibil, mai mare și mai bine cu putință.

Imaginea de patria-mamă este întotdeauna concretă. Poate fi vagi, generale. Ei iubesc țara lor natală, unde a fost născut și a crescut. Una dintre ele este stepele fără margini, în timp ce altele - Ora, ilustrând linia întreruptă pe fundal cerul. One - arderea Sunny-tse deasupra capului său, celălalt - flash-ul la rece a Luminile Nordului. Una dintre ele este tăcerea satului o jumătate de zi, cealaltă - discordanță oraș stradă.

Dragostea pentru patrie - dorința de a-și apăra independența. Din aceasta se dezvoltă patriotism - senzație de mare, ai nevoie excelent. Acesta include o dragoste de țară și de devotament față de dorința ei de a servi propriile interese de afaceri.

Adevărata patriotism este definit ca dragostea de țară, respect pentru toți cei care trăiesc în ea oamenilor, cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor poporului lor, un serviciu dedicat pentru binele țării. Patriot - este cel care, în orice situație pune interesele țării deasupra propriilor nevoi. Patriotismul este direcționată spre binele adevărat și prosperitatea țării, care nu poate fi realizat în detrimentul actelor imorale.

Adevărata dragoste pentru poporul său, patria lui nu este posibilă fără dragostea și respectul față de alte națiuni și popoare. Acesta este patriotismul - nu în opoziție față de lume, dar respect și o înțelegere profundă a oamenilor, un sentiment de responsabilitate pentru soarta țării lor, ajută pentru a vedea valoarea reală a oricărei alte culturi.

Rodina Mila inima nu este frumusețea locală și amintiri captivante.

Tu nu sunt singuri în această furtună de foc a poporului român. Cu povești topuri uita-te la tine cântecul nostru Ermak, Minin și înțelept, și leul românesc Alexander Suvorov, și frumos, Pușkin meseriaș glorificat Petru cel Mare, și Peresvet cu Oslabya ​​care a căzut prima dată în Kulikovo luptă. Într-un moment dificil pentru a le cere acestor oameni stricte din Romania, care au adunat puțin câte puțin țara noastră, și ei vor cere să faci, chiar și lăsat singur printre set inamicului. Ce curaj au servit! ... Și oriunde te duci la frontiere îndepărtate, plecându de dragă talie, și era mai dulce decât mierea amară cenușă pelin drumuri sale.
Și o mână de zemlitsy nativ cusute în amuletă, purtat într-o țară străină, așa cum Fecioara Maria, pe piept. Și ori de câte ori sa dovedit a fi ordinul istoriei poporului român, inima lui a fost ca un ac de busolă în mod constant sa întâmplat este îndreptat într-o direcție prețuite, spre România. Și am pus o cămașă curată înainte de moarte feat, va recolta militare, ca o vacanță luminos. Teme și era puternic, și a existat secole de pământ rusesc.

Este cunoscut faptul că sentimentul patriei fiecărui cetățean proporțional cu contribuția sa personală creativă la cauza comună, prin urmare, ușor de explicat și adevărat patriotism al lucrătorului, și meseriaș indiferență politică.

... Un cetățean nu poate avea loc într-o persoană detașată de sistemul de rădăcină al poporului său. Și pentru că toată educația tinerilor - de la ABC la standul de liceu - este necesar să penetreze eficient afecțiunea gazdă pentru țară și natura sa, a tot ceea ce este moștenirea bunicului lui, asupra a ceea ce este amprenta de vise și mâinile de aur ale genii noastre.

Un sentiment de patrie nu poate fi învățat, dar nu ne putem preda. Aceasta este înrudită cu predare de scriere creativă și abilități artistice: profesorul nu poate ști dacă va funcționa de la creatorul său elev al compozițiilor genial, ci să insufle în el pofta de frumusețe, el este capabil să, cred în el și posedat-l. Piatra de piatră, împreună, vom adăuga în sus a clădirii, al cărui nume - dragoste pentru România.

Drăguț, Patrie luminos! Toate dragostea noastră fără margini - tu, toate gândurile noastre sunt cu tine "

Oh, lumina este luminos și frumos decorate, pământul rusesc! Mulți frumusete ai glorificat: lacuri faima mult, râuri și izvoare mestochtimymi, munți, dealuri abrupte, păduri înalte de stejar, terenuri curate, animale minunate, o varietate de păsări, nenumărate orașe mari, sate frumos, mănăstirea grădini, templele lui Dumnezeu, și căpeteniile Groaznic, boieresti onest, mulți domni. Tot ce Determinată pământ rusesc ...

( „Povestea Ruin a terenului rusesc“)

Familiarizarea cu patria-mamă este multi-stratificat și diverse ca diverse cunoștințe și multi-stratificat misterele artei, studiul naturii, înțelegerea legilor vieții. Prin scopul nu conduce într-un fel, dar lucrul cel mai important - un pas spre propriul drum, și apoi trebuie să meargă fără să se întoarcă.

Asigurați-vă prieteni dragoste pentru Patrie cu primele impresii de memorie.

Istoric - un puternic factor al educației conștient de patriotism. Desconsidera lui să se întindă în, las-o baltă - înseamnă oplovyvat mormintele strămoșilor lor, care au luptat pentru patrie ...