De unde știi că câinele sa imbolnavit Animale de companie

De unde știi că câinele sa imbolnavit Animale de companie

De unde știi că câinele este bolnav? Cum se distinge începutul unei boli grave de la simpla stare generală de rău sau de oboseală?

Regula principală - nr panică. Un singur caz de vărsături, indigestie sau nas hot dog nu este întotdeauna un motiv pentru a arunca în aer toate clopotele. Pentru urgențe imediate care necesită ajutor imediat pentru animale de companie, îngrijirea proprietar de câine trebuie doar pentru a colecta trusa de prim ajutor și l-au la îndemână.Problema este că câinii nu ne poate spune unde au rănit. Unele au rezistenta persistente, nu se văita și pe ce să nu plâng, și destul de greu de înțeles starea acestui câine. Dar este posibil, dacă se dorește. simptome proaste identificate Noteaza înainte de a contacta o clinica veterinara. Pentru simptome individuale, medicul va fi mai ușor de a face un diagnostic si prescrie un diagnostic corect si tratament.

Cum face un caine cu stare bună de sănătate?

Câinii care au un bunăstarea tuturor pentru avea un apetit bun, activ, amuzant și în mișcare. Glitters lână, Molt ușoară de 2 ori pe an. Nasul este rece și umedă, dar nu întotdeauna. În vis, câinele imediat după trezire, după o plimbare activă în căldură, acesta poate fi dryish și cald, iar acest simptom nu este un motiv de îngrijorare. Mucusul din ochi ar trebui să fie de culoare roz pal, cu umiditate moderată.

Unul dintre principalii indicatori de sănătate sunt trei: t ° corp, pulsul și frecvența de respirație.

În mod normal, un câine este considerat a fi t ° corp 37,5-39,4 °. La câini de rasă mică, este puțin mai mare decât la câini de talie mare. Pentru a determina ce temperatura va fi considerată ca acesta este norma pentru cainele tau, trebuie să-l măsură, atunci când acesta este într-o stare relaxată.

Pulsație rata de la șaptezeci la o sută șaizeci de bătăi pe minut. La câinii tineri și puii pot ajunge la 180-220 de batai pe minut, la rasele mari și gigant bătăi lente ale inimii. Sonda puls poate fi pe partea stanga a pieptului sub cotul câinelui sau pe interiorul coapsei, se trece artera principală a inimii. Este suficient puls count timp de 20 de secunde, și se înmulțește rezultatul cu trei.Rata Respirația este, de asemenea, un indicator important. În mod normal, este între doisprezece și douăzeci și cinci de respirații pe minut. Cățeluși și câini de talie mică rata respiratorie poate depasi aceste cifre. Se determină activitatea respiratorie poate fi pentru înălțătoare și coborârea toracelui sau reducerea abdomenului, în cazul în care câinele doarme.

este necesară Toți acești trei factori pentru a defini în starea câinelui și să trăiască recordul. Că, în caz de debut a bolii ca parametri comparativ diferă de norma.
Am rândul său, la a doua parte a poveștii sale.

De unde știi că câinele este bolnav?

Aspect. Desigur, afectat câini și aspectul și comportamentul lor este diferit de Buna ziua. Ea devine letargic și apatică, poate ascunde în colțurile întunecate, își pierd pofta de mancare, se văita bruscă de leșin. Sau invers devine prea excitat de coordonare, deranjat de mișcări, elevii plutitoare, tulburări de somn și timpul de odihnă.

STRAT. blanii poate deveni plictisitoare, stins, profuze purtatori offseason, îngălbenire a pielii ar trebui să fie alertat.

Ochii, gura și nasul. eliminări purulente din ochi, nas, un miros neplăcut din gură, nas uscat, pielea de pe nas, cu fisuri, e tot o scuză îngrijorat. descărcare profuze Pale poate indica anemic, icterica - vorbesc despre boala de ficat, piroplasmozei, leptospiroza, cu cheaguri - indică o infecție gravă sau de otrăvire, albăstrui - în respingerea sângelui sau a inimii.

Probleme în tractul digestiv. stomac deranjat, vărsături, constipație, nu te opri mai mult de o zi, balonare și să se joace în abdomen, poate raporta încălcări grave ale tractului digestiv. Deosebit de periculoase fecale cu sânge sau aproape negru fecale poate hemoragie internă. De asemenea, notați crescut drooling de la gura (în cazul în care aceasta rasa nu este de bale a fost în principiu), setea nesățioasă a crescut (în căldura de câine bea mai multa apa si acest lucru este normal).

Sistemul uro-genital. Incontinenta sau diureză rapidă, decolorare (rata galben fără impurități), durere în zona din spate, cifoză. De asemenea, probleme cu rinichii indică mirosul dulce-dulce din gura. purulentă din bucla din femelele și organele genitale la masculi pot indica debutul inflamației.

Respirație. Devine mult mai rapid sau invers rar. Wheezing, tuse ragusita, dificultăți de respirație, pierderea conștienței, cianoză membranelor mucoase și a limbii, aceste simptome pot indica probleme cu plămânii sau câine inima.

câine pozeze. În mod normal, câine de repaus sau motait în postura strânsă și relaxat, care se întinde și îndreptare a membrelor. Când ea doare, ceea ce acest organism, este nevoie de o situație forțată, pentru a minimiza durerea și sarcina. De exemplu, în bolile de inimă și plămâni, câinele poate sta mult timp, picioarele departate și rezemat de pol, astfel încât este mai ușor de a respira. Și cu boli de rinichi poate începe târându-se pe piciorul din spate, localizarea la nivelul membrului stânga sau dreapta.

Nu fugi câinele pentru că ea suferă și care suferă de boli ca și noi oameni.
Fii sănătos, dragoste și să aibă grijă de animalele lor!