De reproducție caprine la domiciliu pentru începători

Spune, agricultura în România trece printr-o criză, dar în același timp păsările de reproducție, animale, cultivarea de legume și ciuperci este foarte relevant și rentabilă în zonele rurale. Puteți organiza, de asemenea, producția de cârnați la domiciliu din produse naturale, pentru achiziționarea de echipamente si incepe sa se inmulteasca raci. De asemenea, puteți realiza multe alte proiecte și idei de afaceri cu un capital de start-up. Într-adevăr agricultura oferă oportunități excelente pentru oamenii de afaceri cu experiență și novice.De reproducție caprine la domiciliu pentru începători

Una dintre activitățile cele mai profitabile în agricultură este considerat creșterea de capre. Carne de capră are un proprietăți gust plăcut, și lapte - utile. Vânzarea de lapte și de carne poate fi considerată benefică pentru costul ridicat singur. În plus, puteți ajusta și producția de brânză de capră ca o producție profitabilă pentru întreprinderile mici.

Capre de reproducție ca o afacere - în cazul în care pentru a începe, cum să reușească?

Pentru a începe cu încredere pentru a pune în aplicare ideea ta de afaceri, ar trebui să fie cu siguranță conștienți, ceea ce va fi de-a face. Trebuie să studieze toate informațiile despre caprele, care vor crește și menține, precum și pentru a pregăti camera și înregistra activitățile lor în mod oficial.

Cheltuielile cu caprele

Cele mai mari indici de randament de lapte au următoarele rase de capre:

Când te gândești de a cumpăra animale în procesul de selecție trebuie să fie pentru a vedea să-l că caprele erau curate, ugere a avut o formă rotunjită, și așa au uitat sănătos. Va fi cu siguranță interesat în condițiile în care conțin produse alimentare specifice și cum să mănânce, cum să stabiliți dacă este necesar pentru binele pe care l posedă.

Sfat: atunci când vă cumpărați capre de sex feminin de orice rasa, nu numai întrebați despre condițiile de mediu din trecut, dar, de asemenea, nevoie de un document care să ateste laptele lor. Astfel te va oferi cu producătorii de lapte bună și una dintre cele mai profitabile afaceri din sectorul agricol.

Imature tineri caprine și copii aceste roci pot fi achiziționate pentru 3-5 mii de ruble. Adulți - de la 15 mii de ruble și de mai sus. Cu toate acestea, puteți salva și cumpăra reprezentanți ai mai pur sânge. Acestea vor costa 5000 de ruble și mai mult.

În vara de capre poate trăi doar pe stradă, într-un adăpost sub un baldachin. Dar rue caprei au o iarnă bună cald, rece și degeraturi este plină de diferite boli, inclusiv mastita. Temperatura ar trebui să fie în mod ideal sub 6 grade Celsius. Dimensiunile trebuie măsurate în conformitate cu standardele:

  • 1,5 metri pătrați pentru o capră
  • 2,5 metri pătrați pentru un urmaș de capră
  • 0,8 metri pătrați pentru un copil nu mai vechi de 1 an

kozljatnika iluminate ar trebui să fie de cel puțin 8 ore pe zi. Acesta ar trebui să ia în considerare mirosul specific al camerei atunci când alegeți locația.

Pentru kozljatnika trebuie să facă fundație pentru a evita frigul și umezeala. Podeaua din beton este mai bine să nu facă, ar trebui, de asemenea, l acopere cu așternut de paie (nu mai puțin de 5 kilograme pe metru pătrat).Etanseitatea reduce producția de lapte, astfel încât un stand de a face nu mai puțin de 1,7 metri în lungime și aproximativ 2 metri în lățime. De asemenea, necesitatea de a construi și de hrănire pe fiecare individ. Animalele ar putea lua o plimbare, trebuie să atașați la padocul destul de spatios caprei.

De reproducție caprine la domiciliu pentru începători
Ferestrele din măzăriche ar trebui să facă mici, la o înălțime de metri nu mai puțin de un an și jumătate, astfel încât acestea sunt inaccesibile animalelor.

Hrănirea și îngrijirea caprine

Sfat: Dacă vă decideți în timpul iernii pentru a hrăni caprele cu fân cumpărate, nu zgârcit și alege un produs de calitate. De obicei, aceasta conține o cantitate mică de paie dur, și poate fi ușor verzui. capră slabă și greu de fân, pur și simplu nu vor mânca, și producția de lapte, deoarece a redus în mod semnificativ. În timpul iernii, cel mai bun fân adăpost de zăpadă, pentru al proteja de putrezire. Și fân nu este recomandat să stea în jos, în caz contrar animalele nu vor mânca.

Copiii nou-nascuti au nevoie pentru a bea lapte cald. Dacă nu puteți utiliza camera de aburi, puteți încălzi produsul proaspete. Prin capra ca un copil să recunosc, nu este recomandată din două motive: în primul rând, nu este de dorit pentru a preda hrana pentru animale nou-născut în mod natural, datorită faptului că din obișnuință, va continua să lipsească proprietarii de lapte, și în al doilea rând, în cazul în care copilul bea prea mulți tipi lapte, el poate fi bolnav.

Feed de copii ar trebui să fie de 6-8 ori pe zi. După o lună în lapte poate fi adăugat la tărâțele și să o înlocuiască cu glet (produs fără grăsime), precum și puterea de a reduce frecvența la 3-4 ori pe zi. După 7-8 luni, puii sunt transferate treptat la alimente iarbă fân și legume.

Boala de capre

Pentru agricultura de succes cu capre trebuie să monitorizeze în mod constant sănătatea lor, mai ales dacă sunteți o afacere și să vândă produse lactate și din carne. Timpul necesar pentru a pune vaccinurile, și să ofere îngrijire veterinară în timp util în caz de simptome sunt detectate afecțiuni. Atunci când este vorba despre cum este necesar oi de reproducție și bovine pentru a monitoriza starea de sănătate a animalelor.

capră mastita suferă adesea. În cazul în care detectate în timpul mulsului cheaguri albe în lapte, laptele este sdaivat și arunca necesare. În timp util același ar trebui să apelați la veterinar. Prevenirea va asigura așternut dens și de înaltă o capră cald de paie, precum și de muls în timp util și adecvată. Este util în încăpere de igienă, în special, pentru a menține puritatea podea și pereți.

Inflamarea copitelor de capre - de asemenea, nu mai puțin frecvente. Simptomele acestei boli sunt foarte simple - animalele merg moale, și sunt formate pe copite rănile inflamat, și țesuturi excitat sunt distruse. De obicei, aceasta boala apare ca urmare a apariției unor daune, și diverse infecții. Deal cu ea și poate fi la domiciliu. Pentru a face acest lucru, rana trebuie spălată cu o soluție de permanganat de potasiu și se tratează cu iod. În cazurile avansate, copitele curățate cu unelte speciale.

Caprele, uneori, suferă de reumatism, prin menținerea lor într-o cameră rece sau lăsați iarna pe stradă pentru o lungă perioadă de timp. Simptomele acestei boli includ: febră mare, rigiditate musculară. Când atingeți animalele reacționează dureros. Tratamentul incepe mai bine cu scop în salicilic sodiu într-o cantitate de 0,3-0,5 g lubrifiați pete inflamat cu terebentină, ulei de floarea soarelui și amoniac.

Indigestie pot fi cauzate de alimente greșit. La caprine este de lapte rece sau introducerea stătut prea devreme de alimente complementare. La animalele adulte - hrana pentru animale sau fân pătat, a lovit în stomac de ceva dăunător sau necomestibile în pășune. Simptome: slăbiciune, febră, pierderea de coordonare, diaree. În astfel de cazuri, trebuie să contactați imediat medicul veterinar și să încerce să identifice cauza bolii.

Capre de reproducție ca o afacere - rentabilitate

Caprele adesea crescute pentru lapte și produsele sale, si anume branza, unt, smântână, brânză de vaci. Se crede că produsele din lapte de capră au nu numai proprietăți utile, dar, de asemenea, de vindecare. Laptele ajută în tratamentul astmului, tuberculoza, bronșită, și costă de mai multe ori mai scumpe decât laptele de vacă. Lanțurile de vânzare cu amănuntul pot fi găsite brânză de capră, care este mai mare decât costul de vaca este de aproximativ 4-6 ori și este o adevărată delicatesă. De obicei, l cumpere în cantități mici. lapte de capră, smântână și brânză de vaci în magazine și la toate rare.

Vânzarea de produse lactate

Vânzarea de tinere

carne

Salvați articolul în 2 clicuri: