de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video

Astăzi, nimeni nu este de mirare exotice. Pe pervazuri apartamente din Siberia omenirea a învățat mult timp pentru a cultiva orhidee tropicale, si terarii echipate - aligatori pitic. Guzman - o floare neobișnuită (cum se spune, un amator), dar a reușit deja să cucerească inimile multor crescatori si ingroapa in casele Rumyniyan. Grija pentru ea la domiciliu nu este o afacere mare, dacă știi ce condiții ar trebui să planta.Descrierea plantelor

În natură, Guzman se găsește în India, America Centrală și de Sud, preferând câmpiile acoperite cu păduri tropicale. Numele a primit în onoarea celebrului spaniol explorator și naturalist A. Gusman.

Aspect și origini

Guzman face parte din familia bromeliad, care este o rudă destul de aproape de ananas. Aceasta floare epifite. Astfel de plante sunt numite și atmosferice, deoarece toate umiditatea necesară nu sunt de substrat și de aer. Rădăcini Guzman subdezvoltate și trebuie doar să ponadezhnee se agață ramuri, trunchiuri de copaci căzuți, sau fisuri în stânci.

de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
In salbaticie, Guzman de multe ori poate fi găsit în creștere pe un copac

Guzman stem lipsit, constă într-o frunze lungi și înguste, dar foarte dense, similare cu curele. Ele formează o rozetă, ca un pahar înalt, îngust. În natură, se colectează condens și apa de ploaie - este o alternativă la umezeala derivată din celelalte plante din sol.

Din centrul de evacuare frunze pețiol acoperite cu frunze mai mici, iar deasupra capului său plasat bracteele luminoase de diferite nuanțe de roșu (uneori portocaliu sau galben). Acestea protejează flori mici albe.

de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Faptul că mulți cultivatori cred petale de flori luminoase mari, într-adevăr - bractee

Guzman - Evergreen. Unele tipuri de pete pot fi o foaie sau o bandă nuanță mai închisă. In debușeu vivo atinge 0,5 m în diametru și folosit ca un „depresiunile“ păsări tropicale. Guzman infloreste pentru o lungă perioadă de timp, până la 20 de săptămâni, și în tot acest timp place bractee mari nuante luminoase - de la galben la roșu închis soare.

de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman bractee luminos ochi lung cultivator plăcut

Specii cultivate la domiciliu

În natură, există peste 120 de specii de Guzman, care diferă una de cealaltă printr-o valoare habitus, culoarea și durata înfloririi. Iată câteva dintre ele:

Galerie foto: Guzman Minor (Rondo), Tempo, Ostara, limba, sânge roșu și alte soiuri de flori de interior

de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman mozaic diferă de alte tipuri de frunze pestriț decorative
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman îi lipsește peduncul sanguină, bractee - face parte din rozeta de frunze
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman Minor Rondo - cel mai popular soi printre fanii de plante de interior
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video


Guzman nicaraguană are bractee flacără toate nuanțele, care, din păcate, sunt păstrate foarte scurt
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman Tempo - un alt hibrid de reproducere de succes
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman limba - baza pentru cele mai multe experimente crescătorilor
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman Conifer iese în evidență printre „rostvennits“ inflorescențe formă neobișnuită
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Guzman Ostara înflorește pentru o lungă perioadă de timp
de îngrijire la domiciliu Guzman foto și video
Inflorescență Guzman odnokolosoy, într-adevăr, foarte asemănătoare cu urechea

de îngrijire a plantelor de sezon

În ciuda originii exotice de Guzman, este ușor să aibă grijă de ea. Principalul lucru - pentru a crea condițiile necesare pentru înflorire, oferind o căldură familiară și lumină puternică.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să crească flori în sere. Și temperatura și de iluminat va trebui să fie ajustate.

De exemplu, din lumina directă a soarelui plantei trebuie să fie protejate, iar pe timp de noapte, se recomandă să se asigure că temperatura nu coboară brusc și a rămas în intervalul normal.

Tabel: Cum de a crea un microclimat optim Guzman în funcție de anotimp

Opinii grădinari

Guzman - este floarea, care a câștigat imediat dragostea de flori pentru aspectul extravagant luminos.

Am stat o vreme floare Guzman, apoi bang și a decis să se usuce. Dar, înainte de asta, lăsați cei doi copii. Soțul meu a fost gata să arunce această rușine, dar am prevenit. Am citit pe internet, care este la fel ar trebui să fie. Planta produce mama copil sau copii, și în sine ucis. Ei bine, l-am luat, săpat aceste doi copii și au plantat în aceeași oală, în același teren. O plantă trebuie să accept. Și încă lipsește. Guzman - o plantă cu un sistem radicular foarte slab. Și copilul supraviețuitor este foarte slab păstrate în sol, care este în oală, solul a fost foarte aer. M-am gândit într-adevăr, de asemenea, va fi plecat. Dar ea a supraviețuit!

Guzman nepretențioasă. El iubește loc luminat, dar proteja de lumina directă a soarelui, sau în frunze apar arsuri. Guzman poate fi udate rar, deoarece ea nu-i place excesul de umiditate. Vodicka pentru irigații trebuie să fie moale sau ploaie. Udarea nu este în pământ, și orificiul de evacuare. Citește că infloreste Guzman câteva luni, există o foarte mare! Flower ea este foarte frumos, roșu. Mai multe Guzman nu-i place transplanturi, în cazul în care doresc să transplant, noul vas Guzman se mută împreună cu solul vechi.

Șeful meu a stat Guzman și a înflorit floare uriașă roșie, totul a mers admirat. Așa că am decis să cumpere aceeași, cu toate acestea, portocaliu. Ea a crescut puternic, în centrul de flori - bine, doar ananas. Apa numai în priză, cu grijă. La acasă am o parte însorită, a trebuit să fie îndepărtat de pe pervazul ferestrei. Vecinii invidiosi, toți au fost rugați să înmugurească. De-a lungul timpului, am început să se uite bloknut floare. Citiți pe Internet, care, atunci când înflorire vine la un capăt, este necesar copiilor este depus și atunci nu va fi o nouă floare. La fel ca și a apărut copiii, floare a devenit aproape bej, toate pozhuh. copii Otsadit ... Pe scurt, Bobby a murit ... Și eu și copiii ... Sunt în stare de șoc ... În general, nu este floarea mea. Acum, doar uita-te la magazin pentru el, dar nu iau. El a trăit în meu de 10 luni, este păcat că nu a protejat ...

Avantaje: Floarea originala, floare 6-9 luni este destul de simplu de ingrijit, pot fi propagate în casă.

Dezavantaje: Nu, cu excepția faptului că necesită umiditate ridicată pentru un aspect atractiv.

Am inflorit Guzman 9 luni, cel puțin. Dupa inflorit, frunzele mai mici au început să se usuce încet, și printre ei erau copii. A fost piesele lor 5. otsazhivayut-le numai după ce „mama“ aproape mor și seacă (durează aproximativ 3 luni). Trebuie să transplant doar un singur copil. Pentru a face acest lucru, pur și simplu tăiat cu un cuțit de sus în jos sistemul de rădăcină (între mamă și copil). Am plantat într-un sol simplu (în partea de jos a vasului a fost plasat drenaj), cu toate că, în general, este mai bine pentru a pune într-un teren special pentru bromelide. Pot Guzman nu ar trebui să fie adânc, 10-12 cm. De fapt, sistemul de rădăcină Guzman este foarte slabă, să fie atenți atunci când transplantare copii. Pat bine ma prins. Am crescut puțin câte puțin, și un pic mai mult de un an am avea floare. Așa că am acasă confortabil, ca noua floare poate inflori timp de cel puțin un an, și, de obicei în termen de 4-5 ani. Floarea in sine a fost mai mică decât „mama“ și înflorire nu a fost la fel de abundente și luminos, dar foarte drăguț.

Prima dată când am văzut această plantă neobișnuită într-un magazin de flori. Doar în căutarea unui cadou de ziua de naștere a unui prieten. Guzman prins imediat ochiul meu. Spre deosebire de alte plante de interior pe care vreodată am inflorit (au fost puține, dar încă) Guzman înflorit de culoare strălucitoare și uite suculent, proaspete. Văzând această frumusețe, am optat imediat pentru aceasta planta. Pretul este, de asemenea, mulțumit. Un prieten nu a auzit de Guzman, dar să-l, și o carte despre îngrijirea plantelor de apartament ca un cadou, a fost nespus de mult. Nu m-am pentru o lungă perioadă de timp ar putea uita floare. Și câteva zile mai târziu Guzman a cumpărat o culoare violet închis (în prezent un liliac pal).

Avantaje: frumos, ușor de întreținut.

Dezavantaje: trebuie să aștepte mai mult de un an de înflorire.

Guzmán - o floare foarte neobișnuit, de îngrijire, care este ușor diferit de conținutul obișnuit de plante de apartament. Dar oricine care le-a privit vreodată floare cu greu o parte cu ea. Planta nu numai decora interior, bine se potrivesc in orice stil de design, creând un accent izbitoare. Acesta este capabil să stimuleze energia masculină, pentru a menține vitalitatea în vârstă și, în general, pentru a aduce armonie în relațiile dintre oameni.