de îngrijire la domiciliu Brugmansia, nuanțele de creștere foto și video

Brugmansia - între îngerul și diavolul

Brugmansia - arbust vesnic verde de subtropicale America de Sud. Planta este cunoscut sub numele de „nume“ Dope „Arborea Brugmansia“ și „Demon copac“ și „țevi îngeri.“ Numele penultimul era datorat proprietăților toxice, și acesta din urmă - datorită culorilor sale magnifice.In natura, aceasta planta prefera climatul forestier umed, crește de preferință în văi. Brugmansia acasă cultivate ca cultura kadochnuyu, cultivarea o grădină în vara și iarna exploatație în sus a clădirii. Rece de iarnă Rusă floare în aer liber, nu va supraviețui.

In sudul Brugmansia pot fi cultivate în teren deschis. Iarna, partea aeriană a plantei moare, dar rădăcinile nu se congela, iar în primăvară, noi muguri.

Wild Brugmansia poate crește până la 5 m în înălțime, pentru cultivarea acasă are grad mai subdimensionat. Frunzele sunt plante mari, ovale, cu margini ondulate, până la o jumătate de metru în lungime. Florile formă de pâlnie, în formă de clopot, alungite, mari - până la 20 cm în diametru și 50 cm lungime. Culoarea lor depinde de diversitatea și poate fi verde, roșu, galben, portocaliu, crem. Există, de asemenea, soiuri cu două și trei culori. Aroma pronunțat, este amplificat în orele de seară și de noapte.

Planta este otrăvitoare! În plus, are o aroma luminoase efecte psihotrope. Acest lucru ar trebui să fie luate în considerare în îngrijire și de plasare.

de îngrijire la domiciliu Brugmansia, nuanțele de creștere foto și video
Brugmansia - decorațiuni de grădină

Îngrijire Brugmansia la domiciliu necesită unele complicații. De exemplu, pentru creșterea și înflorire are nevoie de o iarna rece. Bugmansiyu nu ar trebui să înceapă în cazul în care familiile sunt copii sau animale de companie. Și a pus această floare poate fi doar într-o cameră departe de dormitor. parfum imbatator este îmbunătățită pe timp de noapte. Deci nepretențioasă, aceasta planta nu se va numi. Dar înflorire lui miraculoase - o recompensă demnă florar persistente.

Soiuri de lemn parfumat

soiuri Brugmansia diferă în culori aspect înseamnă - nuanțele lor, forma, lungimea, raportul de aspect:

  • Brugmansia parfumat. Ptoza flori alb sau galben pal culoare la 30 cm în lungime. Înflorire pe tot parcursul anului abundente poate continua în seră. Planta are un trunchi central și un număr mic de ramuri.
  • Brugmansia de aur. Flori de toate nuanțele de galben, cu un larg la nivelul membrelor, de până la 30 cm în lungime. frunze înguste, verde închis.
  • Brugmansia zăpadă-alb. Înălțimea plantelor și 3 m. Frunze catifelată. Florile sunt albe, de până la 25 cm în lungime.
  • Brugmansia sângeroase. Cele mai multe specii rezistente la inghet. Bright culori de galben, portocaliu, nuante de rosu. Aroma nu este la fel de puternic ca și celelalte soiuri.
  • Brugmansia colorate. Această specie se distinge prin cele mai lungi flori - la aproximativ o jumătate de metru. Flori de culoare crem, cu o nuanță de vârstă este schimbat la piersic.


Cel mai adesea în grădină și acasă-cultivate Brugmansia parfumat.

Galerie foto: specii Brugmansia

flori Brugmansia aurii - toate nuanțele de galben Brugmansia sângeroase - un fel de alb-zăpadă îngheț Brugmansia Brugmansia este ca un parfumat parfumat - cel mai frecvent tip de Brugmansia colorate au cele mai mari flori

Tabel: Condițiile interne pentru Brugmansia

de îngrijire la domiciliu pentru oaspeți de sud

Brugmansia ca locuitor al pădurilor tropicale, este foarte atasat de apa. Dar excesul de umiditate este dăunător pentru ei. În vreme caldă este necesară apă în fiecare zi și rece tulbure - trebuie să așteptați până când stratul superior al solului se usuca putin in cada. Apa ar trebui să fie moale, să-și apere. excesul ei ar trebui să fie drenat din baia de ulei.

de îngrijire la domiciliu Brugmansia, nuanțele de creștere foto și video
Brugmansia pot fi alimentate cu îngrășăminte organice sau gata pentru plante cu flori

înflorire

Înflorire Brugmansia emite un parfum puternic, care în multe feluri pot influența o persoană. Nu lăsați Brugmansia în dormitoare (parfumul este mai rau pe timp de noapte), precum și în zonele în care joacă pentru copii. Cel mai bun loc pentru o Brugmansia înflorire - gradina, veranda rece sau balcon. blumuri Brugmansia chiar și la o temperatură de 10 ° C și mai jos. Deși nu la fel de abundente ca în sezonul cald.

În timpul înfloririi Brugmansia potasa furaje utile și îngrășăminte fosfat.

de îngrijire la domiciliu Brugmansia, nuanțele de creștere foto și video
Înflorire Brugmansia - vedere de neuitat

Numai pacea acasă

În toamna târziu pentru Brugmansia începe o perioadă de repaus. Planta trebuie lăsată într-un loc luminos, dar rece (temperatura de aproximativ 7-12 ° C), în timp ce reducerea udare de 2-3 ori, și sa oprit pansament. Este posibil ca la momentul resetării Brugmansia și, uneori, toate frunzele. Este în natura lucrurilor.

Există un alt mod de a iernat Brugmansia - salva udare de vară și de regimul de fertilizare, oferă un loc cald, precum și lipsa de lumină pentru a compensa iluminarea suplimentară. Apoi înșelat planta poate continua să înflorească. Cu toate acestea, acest lucru se rătăcesc bioritmul natural. Este mai bine să dea odihnă Brugmansia și câștige puterea înainte de noul sezon. Când primăvara Brugmansia scoate în aer liber, dar treptat obișnui să meargă. Dă planta să se obișnuiască cu noile condiții.

Tunderea pentru Brugmansia

În formarea de plante, este important să nu exagerați, ca taierea prea puternic preveni înflorire abundentă.

Purtați întotdeauna mănuși de protecție, tăiere Brugmansia. Nu uitați: este o plantă otrăvitoare!

Tabel: Eroare în îngrijire la domiciliu și modalități de a le corecta