De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

Cât de des vă simțiți somnoros și un declin în mijlocul zilei? Cel mai probabil, acest sentiment este familiar. Scăderea performanței și oboseală în timpul zilei - un fenomen foarte comun. În această stare, problema la care durează câteva minute dimineața, ia un minim de 15 minute în timpul zilei. Deosebit de somnolenta in timpul zilei aduce disconfort în zilele în care la numirea prânz sau negocieri importante. Senzație de greutate, încetinirea ritmului de creștere de putere și o persoană de confuzie nu este în măsură să rezolve în mod eficient problema în mod adecvat și prompt cererilor, apelurile telefonice și așa mai departe.ritmul propriu al organismului nostru, precum și ciclurile lunii sau la soare, punerea în aplicare a proceselor fiziologice în corpul nostru sunt deținute în mod regulat într-una și, în același timp, care, la rândul său, face parte din bioritmul zilnic sau circadian al organismului. Prin constituind ritmul circadian uman poate include, de asemenea, administrarea nevoilor naturale la un anumit moment, recuperarea de testosteron în același timp al zilei, oboseala si sentimente de depresie in anumite ceasuri de mână și așa mai departe.

Este timpul zilei somnolenta parte a bioritmurilor de zi cu zi ale corpului uman? Da, este. Dacă senzația de oboseală accentuată, declinul de energie și indiferență emoțională este aproape în fiecare zi, în același timp, cauza acestor fenomene este, mai presus de toate, în caracteristicile bioritmurilor de zi cu zi. Situația este agravată de lipsa de somn normal, stres, și așa mai departe.

În medicină, există un concept separat - oboseala in timpul zilei, acest termen se caracterizează prin reducerea activității vieții umane în perioada de la aproximativ ora unu - ora trei după-amiază.

De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

Simptomele prostrație de zi cu zi

De fapt, o persoană poate dori să doarmă în timpul zilei pentru o varietate de motive, dar simptomele prostrație de zi cu zi, de regulă, cele mai multe dintre noi apar la fel. Dacă doriți să reziste în mod eficient nevoia irezistibilă de a dormi o oră sau cam asa ceva in timpul zilei, este important să se înțeleagă exact ceea ce a provocat o astfel de stare. Cum lipsa de zi cu zi de energie?

 • somnolență senzație pleoapelor greutate, căscat frecvente
 • Un acut simț al oboseală și letargie
 • tulburări vizuale minore
 • Zgomote în urechi, și slăbiciune musculară
 • modificări ale dispoziției (apariția de iritabilitate, depresie, irascibilitate)
 • somn intermitent la masă sau la locul de muncă
 • O dorință puternică de a mânca ceva dulce.
 • Dureri de cap, disconfort gastric

Cauzele somnolenta in timpul zilei si prostrație

În afară de caracteristicile individuale ale bioritmului organismului, următoarele cauze ale dorinței acute de a dormi în timpul zilei.

 • Prezența abuzurilor ascunse de schimb preddiabetnogo condiții astfel de substanțe, rezistenta la insulina, hipoglicemie reactivă și ovarelor polichistice.
 • tulburări de somn, cum ar fi lipsa de somn regulat
 • subnutriție
 • Nivelurile crescute de stres
 • Abuzul de alimente bogate în carbohidrați - alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi painea alba, orezul. paste. chips-uri, etc poate provoca o lipsă de energie și o dorință puternică de a dormi. Cei mai mulți oameni pur și simplu să accepte această mâncare la prânz. carbohidrații simpli (netselnozernovye) provoacă creștere bruscă a zahărului din sânge, care este înlocuit cu cel puțin o scădere bruscă a nivelului de zahăr. O astfel de scădere a nivelului de zahăr din sânge și provoacă oboseală, letargie și modificări ale dispoziției. Pentru a minimiza sentimentul de greutate și somnolență în după-amiaza, încercați să înlocuiască carbohidrati simpli, ca parte din masa dificilă. Pentru glucide complexe includ cereale întregi de pâine, paste, orez brun și așa mai departe.
 • Șederea prelungită în același loc: un stil de viață sedentar nu este propice pentru un val de energie. Poate ca seful tau este mulțumit de faptul că veți petrece toată ziua la locul de muncă, dar lipsa de mișcare și activitate monotonă deprimă, de altfel, ca și corpul nostru este asociat cu imobilitate și starea de somn pur și simplu începe să hiberneze. Încercați să luați pauze, dar nu le irosi pe rețelele sociale, sau jocuri pe calculator, și să se trezească și să se plimbe la birou, du-te afara sau chiar în bucătărie pentru a face o ceașcă de cafea.


De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

 • Deshidratarea poate fi o cauza de pierdere de putere în după-amiaza. Chiar și o ușoară deshidratare însoțită de apatie, modificări ale dispoziției, letargie, vârsta și greutatea așa mai departe. Nu uitați să curățați cu apă potabilă pe tot parcursul zilei.
 • Scăderea temperaturii corpului: între două până la patru ore din zi este adesea marcată de temperatură picătură cei în care discontinuitatea la rândul său, însoțită de eliberarea hormonului numit melatonina somnolenta apel. Pentru a depăși somnolenta, asculta muzica energica, du-te pentru câteva minute de pe strada sau de a lua o scurtă plimbare vioi.
 • doza de cafea și dulciuri ranforsat - nu cel mai bun mod de a combate somnolenta, si lipsa de energie în mijlocul zilei.

Cum de a lupta somnolență

Dacă doriți să dormi în mijlocul zilei, sentimentul unor atacuri acute de somnolență, încercați să mă ocupe într-o conversație cu prietenii sau colegii. În timpul cinei, da preferință produselor cu un indice glicemic scăzut.

Dacă poți, du-te la prânz în sala de gimnastică. Focus pe exerciții de aerobic.

Oboseala este adesea declanșată de poziție prea aproape de ecranul computerului pentru ochii. Încearcă să stai departe de monitor la lungimea brațului. Dacă ai probleme cu viziune, asigurați-vă că pentru a purta ochelari. și chiar și în absența lor, folosiți ochelari cu lentile de protecție pentru calculator.

De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

Nu uita despre exerciții de stretching simple. Nu neapărat la locul de muncă pentru a se dezvolta în postura de yoga, doar o întindere bună de câteva ori și veți simți imediat un val de energie.

Alunga spălare de ajutor somnolență cu apă rece. Rețineți că aceasta este calea pentru mulți dintre noi ajută să se trezească dimineața, așa că de ce să nu-l folosească în timpul zilei.

În unele cazuri, oboseala in timpul zilei poate fi declanșat de foame. În cazul în pauza de prânz a trecut deja, musca o bucată de brânză sau altceva, atâta timp cât produsul este bogat în proteine.

Schimbarea de activitate - o modalitate foarte bună de a scăpa de dorința de a dormi în mijlocul zilei. Chiar și locuri de muncă mai plictisitoare, de fapt, nu este atât de monoton, sigur de a găsi ceva ce pune în afara până mai târziu, așa că de ce nu o faci acum, atunci când cinci ore la un moment dat stând pe același raport?

De ce vrei să dormi în timpul zilei simptomele, care pot fi depășite

Uneori, cel mai bun mod de a combate somnolenta in timpul zilei - doar pentru a dormi. Închide ochii timp de 10-15 minute, uneori corpul acest timp este suficient pentru a înveseli și începe să lucreze din nou într-un ritm familiar.

Nu uita despre micul dejun! Destul de mic dejun bogate in calorii ne ofera rezerva de energie pentru o perioadă suficient de lungă de timp.

noapte suficient de somn nu este întotdeauna o garanție a lipsei de pierdere de putere lumina zilei, dar în orice caz, somn sănătos este esențial pentru corpul nostru pentru a-și menține activitatea maximă pe tot parcursul zilei.

Vrei să dormi în timpul zilei?

Continuând, foarte enervant 31 56 56 0