De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

mândrie felin sunt creaturi foarte curate. La cea mai mică atingere a părul lor din exterior, încearcă cât mai repede posibil pentru a procesa această limbă loc. Această proprietate este posedat și pisicile domestice și sălbatice. O astfel de igienă atentă contribuie la structura specială a limbii acestor creaturi grațioase.Caracteristici ale structurii limbajului

Din cauza nevoii constante de a menține imaginea pisica, structura limbii a suferit modificări semnificative în cursul evoluției.

Acest organ muscular, care are o mulțime de papile keratinizat pe suprafața sa. care sunt îndoite spre esofag animalului. La atingerea limbii este foarte dur, astfel încât unii oameni seamănă cu șmirghel. Prin urmare, manifestarea mangai pisica domestica, uneori simțit foarte puternic stăpânul ei. Structura specială a corpului muscular îi dă multe dintre funcțiile necesare pentru viața de pisici.

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

Aspecte pozitive ale prezenței limbii speciale în procesul de îngrijire

Structura specială a limbajului ajută foarte mult pentru a facilita procesul de îngrijire. Pisicile linge, de obicei, în două ocazii - atunci când doresc să scape de nici un miros străin și atunci când se dorește curățarea murdare, în opinia lor, lână. Astfel de cazuri sunt legiune, așa că linge aceste creaturi de multe ori. proiecții cheratinizate mici pe limba ajută în acest proces prin care acționează ca o perie de cap.

Cu proiecții rigide, pisicile pot elimina murdăria și să pieptene excesul, au firele de acoperire lor lână. In salbaticie, capacitatea limbajului de a pieptene lână paraziți sau insecte ajuns doar la întâmplare acolo, foarte la îndemână.

Deoarece structura limbii ajută la scăderea temperaturii ambiante

După cum se știe, majoritatea pisicilor, in special crescuti artificial împerecheați, nu sunt adaptate la clima din latitudinile nordice. Dar temperatura este prea fierbinte pentru a le transporta inconfortabil. La fel ca oamenii, aceste creaturi, de asemenea, suferă de boli ale inimii, astfel încât febra pentru ei poate fi nu numai dăunătoare, dar, de asemenea, periculoase.

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

Structura specială a limbii, și este greu să-l abordeze, ajută la crearea unei „disipare“ de mediu cald fluxului de aer ambiant. Acesta este motivul pentru care, în căldură extremă pot fi observate pisicile cu gura deschisă. Caracteristici ale structurii limbajului ajută la menținerea pisicilor termoreglare, la un nivel acceptabil pentru ei.Structura obiceiurile alimentare de limbă și de pisici

Toți reprezentanții familiei pisica sunt animale de pradă, chiar și pisicile domestice și pisicuțele drăguț. Nu e de mirare că vasul cel mai de dorit pentru aceste creaturi este carne. De multe ori pisicile doresc să-l moară de foame carne resturi de oase, și în împlinirea dorinței care din nou ajută la structura specială a limbii.

Cu ajutorul corpului, cum ar fi folosind șmirghel, puteți foarte atent pentru a obține totul, chiar și greu, bucăți de carne.

Dacă acordați atenție ca o pisica lichid de băut poate fi foarte surprins cat de repede cu dexteritate și trimite picături esofag animalului de umiditate. Această capacitate este de asemenea prevăzut, datorită structurii limbajului. Ea rugozitatea corpului ajută lichid în picături, acumularea pe suprafața acestora, nu se rostogolească înapoi, și intră în stomac.

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

In salbaticie, membrii acestei familii, preferă să vâneze prada. Odată ce obiectul de vânătoare este prins, este necesar să se taie. Când această operație nu este, uneori, destul de pisici gheare și dinți, apoi vine în ajutorul limbii. Suprafața sa din greu face posibilă pentru a face față cu pielea sau penele de producție, cu mai multă atenție și împărțiți-l ajunge la greu pentru a ajunge, dar bucățile râvnit de carne.

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

Lingerea reciproc, ca un indicator de empatie

Foarte des puteți vedea imaginea de ansamblu atunci când pisicile sunt în jur, linge unul pe altul. Acest fenomen are loc numai în caz de acceptare și empatie completă. mecanisme de partajare lingere, asemănător cu mecanismele de alegere a paraziților din lână reciproc la maimuțe. La animale, în special fenomenul este un indicator de încredere deplină și dorința de a face o plăcută și utilă pentru alte animale.

Este sigur să spunem că limba aspră pentru pisici este cel mai important organ de comunicare. Cu ajutorul animalelor sale să-și exprime simpatia și afecțiunea lor. În cazul în care o pisica este vie la domiciliu începe să-și lingă stăpânul său, așa că la luat în familia ei feline, și exprimă tandrețea și afecțiunea.

Dificultățile pe care le creează structura specială a limbajului de pisică

Din păcate, în afară de aspectele pozitive, structura specială a limbii de pisici, poate afecta negativ sănătatea animalelor.

Datorită prezenței de proiecții osificate la corpul musculos aplecat spre esofag, pisica licked forțat să înghită bucăți de lână. În mod ideal, acestea ar trebui să fie du-te în mod natural sau pisica scuipat în sus. Dar, uneori, din cauza volumului mare de lână, aceste bulgări sunt presate unul de altul, din cauza a ceea ce poate fi obstrucția stomacului sau intestinelor. În acest caz, poate ajuta numai laxativ sau o intervenție chirurgicală.

De ce sunt pisicile limba atât de dur, pisica si pisica

Prin urmare, proprietarii de pisici cu par lung trebuie să acorde o atenție deosebită regulat pieptănare animalele lor de companie.

Un alt pericol din cauza structurii speciale a limbii reprezentanților pisica, constă în faptul că acestea nu sunt în măsură să scuipe din spate obiecte mici netede, deoarece acestea par să rămânem la proiecțiile curbate înapoi. De exemplu, în cazul în care pisica este înghițit accidental o ploaie festivă strălucitoare și ochi-prinderea, animalul nu va fi capabil să-l smulgă din spate, fără condiții de asistență și nefavorabile, ploaia poate rani intestinul.