De ce în mașină descarcă rapid bateria, și ce să facă

În cazul în care bateria auto este descărcată rapid. Ar trebui să fie posibil să se identifice problema mai repede, din cauza care se întâmplă acest lucru. La urma urmei, oamenii sunt atât de atașat la vehicul care rămân fără ea pentru o lungă perioadă de timp el nu a putut. Prin urmare, de îndată ce există întrebări cu privire la disfuncționalitatea tehnică a mașinii, este mai bine să le elimine și să se bucure de conducere în fiecare zi. În epoca World Wide Web care oferă șoferilor o mulțime de diferite informații utile chiar și despre cele mai mici defalcările de vehicule.De ce în mașină descarcă rapid bateria, și ce să facă

În mod normal, ocupat de baterie

Care este bateria auto

ACB este una dintre cele mai importante părți ale mașinii, care joacă un rol semnificativ. Fără ea, favorit „prieten de fier“ pur și simplu să nu fie în măsură pentru a porni motorul, si vei petrece timpul prețios pe recuperarea operei sale. Pentru a face acest lucru, fiecare automobilist care se respectă ar trebui să știe: ce este și ceea ce este nevoie de un astfel de detaliu a masinii sale.

bateria vehiculului - este un dispozitiv electric, așa-numita baterie pentru autovehicule, care constă dintr-o celule de șase volți, care dau la ieșire de 12 volți. Toate elementele interne ale bateriei sunt realizate din plăci de plumb care sunt acoperite cu o substanță activă specială și apoi coborâte în electrolit. și, astfel, produce un curent electric.

Baterie auto îndeplinește trei funcții importante:

 • pornire a motorului;
 • Aceasta îmbunătățește funcționarea generatorului, în cazul în care acesta nu este capabil să se ocupe de sarcină;
 • Acesta asigură funcționarea dispozitivelor electronice, cu motorul oprit.

Modelele actuale sunt echipate cu lămpi speciale de baterii pentru a indica nivelul de încărcare și densitatea electrolitului. Acești indicatori pot fi ghidate, dar, din păcate, nu 100%, astfel încât inginerii nu au fost încă să vină cu instrumente mai precise. In masina are, de asemenea, un indicator de încărcare a bateriei, care este situat pe tabloul de bord. În cazul în care conducătorul auto se transformă becul de aprindere este afișată sub formă de baterii, iar apoi merge imediat. Dacă acest indicator se aprinde atunci când motorul funcționează, ar trebui să verificați activitatea sa și să opereze temporar aparatul. și de a înțelege cele mai multe sau arată centru de specialitate tehnică.

De ce baterie descărcată rapid

Termenul de baterii auto este de 3 până la 5 ani, aceasta depinde de producător, calitatea și condițiile de utilizare. Dar este de așa natură încât perioada de activitate a părții scade brusc, se creează o mulțime de momente neplăcute pentru conducătorii auto. Dacă bateria descărcată rapid, trebuie să înceapă imediat pentru a rezolva această problemă.

Aici sunt pașii pe care trebuie să le realizeze pentru a determina cauza:

 • Verificați cablajul auto. De multe ori problema este ascuns în rețeaua electrică de automobile, care „acoperit“ din cauza instalării necorespunzătoare. Pentru a face acest lucru, verificați cu atenție toate cablurile din mașină și asigurați-vă că firele nu oxidate, nu există fracturi sau abraziuni, și verificați integritatea bornele de conexiune.
 • Verificați alimentarea bateriei. Se întâmplă astfel încât chiar vechi și slab generatorul atunci când puterea nu poate fi încărcat până la sfârșitul anului, iar generatorul de putere, dimpotrivă, este reîncărcat excesul de energie, ceea ce afectează în mod negativ locul de muncă și funcțiile sale.
 • Stare defectuoasă a bateriei. Atunci când este privit din bateria mașinii, ar trebui să acorde o atenție la culoarea electrolitului. În cazul în care electrolitul a dobândit o culoare închisă, aceasta înseamnă că, cel mai probabil, problema este în ea, în cazul în care există o detașare a plăcilor care necesită înlocuirea imediată a bateriei.
 • Ar trebui să verificați funcționarea generatorului. Generatorul este necesar pentru constanta reîncărcarea bateriei în cazul în care este încărcată scăzut, atunci ar trebui să-l verifice cu siguranta. Cel mai probabil, încărcarea nu se produce din cauza unei defecțiuni sau din cauza slab întins cureaua alternatorului.
 • Baterie auto nu corespunde cu modelul de masina ta. Există o astfel de mașină, în care producătorii de set nu este destul de baterii de înaltă calitate, care produc prea puțină putere, și așa că de multe ori lipsa suma totală de muncă.
 • reîncărcare a bateriei - suficient problemă comună în rândul conducătorilor auto. Ea apare din cauza supraîncălzirii a electrolitului în interiorul cutiei. Temperatura ridicată reduce nivelul total de electrolit, cu toate acestea, după o astfel de baterie proces devine inoperant.


De ce în mașină descarcă rapid bateria, și ce să facă

Se aprinde o baterie - un mod de a revigora instantaneu

Motive o nouă baterie de descărcare

Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca bateria descărcată de repede poate nu numai, care a servit timp de mai mulți ani, dar unul nou. După ce a cumparat o baterie de brand nou complet, conducătorul auto poate întâlni cu o problemă neplăcută pentru el, sub forma descărcării sale rapide. În astfel de cazuri, asigurați-vă că pentru a verifica cablajul dvs. de e-car. Acest lucru va necesita un instrument special de măsurare - voltmetru. Cu acest aparat, puteți măsura și apoi compara tensiunea bateriei și generatorul. Și amintiți-vă că aceste măsurători trebuie efectuate numai atunci când motorul este pornit.

 • Dacă generatorul indică tensiunea de 14 V și 13,5 V la baterie, sau chiar mai puțin, atunci aceasta indică în mod clar că undercharge bateriei. Pentru a elimina această problemă, curățați contactele generatorului și bateria.
 • Pe de contact ale tensiunii generatorului este mai mică de 14 V. Aceste citiri pot indica o problemă doar a generatorului. în acest caz, propria lor poate determina numai lungimea generatoarelor perii, care trebuie să fie de cel puțin 8 mm. Pentru a rezolva această problemă este mai bine să apeleze la specialiști focalizare automată, dacă sunteți, desigur, nu au cunoștințe genial pentru echipamente electrice auto.
 • În cazul în care tensiunea de ieșire a generatorului este mai mare de 14 - este indicatorul prea mare, din cauza care se reincarca bateria auto. Atunci când un astfel de electrolit excesul de tensiune se încălzește, determinând-o să se evapore și, prin urmare, la nivelul electrolitului scăzut.

De ce în mașină descarcă rapid bateria, și ce să facă

Uneori este necesar pentru a împinge mașina, dacă nu rezolva problema

Ce trebuie să faceți dacă aveți o baterie descărcată

Nu este momentul cel mai plăcut așteaptă șoferul atunci când încearcă să înceapă mașina lui, el își dă seama că el are bateria. Ce se poate face într-o astfel de situație, în cazul în care să meargă și pe cine să cheme în ajutor?

 • Modul cel mai dovedit - pentru a cere ajutor de la o altă mașină sau pentru a opri o mașină care trece în apropierea să-l conectați la baterie. Dar, din păcate, nu toate mașinile pot lua această metodă de încărcare, producătorii de mașini scumpe moderne limitează adesea accesul la baterie.
 • Încărcător. Magazinele de automobile vinde dispozitive speciale pentru incarcarea bateriilor. care, în unele cazuri, poate ajuta la rezolvarea problemei. Pentru acest acumulator este conectat la acest aparat, și este, prin urmare, inclusă în rețeaua electrică. Apoi amperaj este setat egal cu 10% din volumul bateriei, de exemplu, atunci când 60A bateriei, curentul necesar pentru a încărca 6 A. Înainte de încărcarea bateriei este necesară deșurubarea capace și să monitorizeze săgeata care indică valoarea taxei.
 • Porniți mașina cu un „împingător“ sau cere să ia mașina pentru a tracta o altă mașină.
 • Cumpără o baterie nouă - cea mai ușoară, dar, din păcate, un fel destul de scump.

Câteva sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a bateriei

La sfârșitul acestui articol, aș dori să dau câteva sfaturi care vă va ajuta cu siguranță să se extindă performanța bateriei și pentru a preveni astfel de probleme, de exemplu, atunci când bateria este descărcată rapid.

 • Nu uitați să opriți dimensiunile. precum și verificați conexiunea corectă a alarmei și a altor dispozitive electronice. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în dimineața, ieșind din casă, șoferul își dă seama că el sa așezat baterie din cauza uitare și lipsa de concentrare lui.
 • Pentru cei care sunt de multe ori în picioare în blocaje de trafic, ar trebui să știți că alternatorul încarcă bateria atunci când viteza este mai mare de 1500. Prin urmare, dispozitivele electronice conectate, este de dorit pentru a opri timp de 30 minute la o oprire completă.
 • Dacă doriți să lăsați definitiv masina nesupravegheat, puteți deconecta bateria pentru o perioadă scurtă de timp. În acest fel, utilizat frecvent în timpul iernii, când temperatura aerului scade la niveluri foarte scăzute.