De ce în Coreea se tem de pisici și de multe ori, dacă nu mânca societate mondială de câine

Foto: Lee Jin-om / AP

Practic, fiecare om occidental știe că, în Coreea mânca câini. Aceasta este, în general, una dintre principalele stereotipurile asociate cu coreenii. Mai puțini oameni au auzit că coreenii se tem de pisici. Cu toate acestea, această cunoaștere a rolului jucat în cultura coreeană familiar pentru noi animale de companie cu patru picioare, de regulă, sunt limitate. Între timp, realitatea este ceva mai complicat: nu toate câine coreean destinate să se încheie cu set de supă, și pisicile personajelor treptat, legende și filmele de groază înfricoșătoare sunt transformate într-un atribut de stare al omului de succes și avansat.Coreene bucătărie bucate naționale într-adevăr întâlni sobachatiny. Cel mai renumit dintre ele - posinthan. Acest nume poate fi tradus aproximativ ca „supa de longevitate“. Utilizarea sa în principal în căldura verii, și se crede că o astfel de supa trateaza artrita, transpirații, impotenta si alte boli. Cu toate acestea sobachatiny - nu alimente de zi cu zi, și vorbesc inactiv că coreenii vând sobachatiny deghizat în carne de porc, arata aproape ca „vanzarea de sturioni, pozand pentru Pollock.“ La urma urmei, un câine - este un animal de pradă, și este necesar să se hrănească carnea, care la îngrășat acesteia va dura mai mult de la ea producția va carne „util“. Deci, acest lucru este în mare parte de alimente de sezon, folosit parțial pentru a atrage fanii exotice.

Conținut legat

În China, disputele dintre iubitorii bucura de sobachatiny și apărătorii animalelor aproape au dus la revolte

În prezent atitudinea la câini (și, de fapt - la animalele de companie, la toate) afectează nu numai globalizarea, ci și urbanizarea. În oraș mare, animalul își pierde rolul său agricol tradițional, devenind un animal de companie. O parte din animalele de companie cu patru picioare sunt copii surogat, in parte - un simbol de stare: filmul ca un apartament mediu coreean nu permite includ animale de companie dețin animale de companie pot sau oameni bogați, sau dandy disperat.

De ce în Coreea se tem de pisici și de multe ori, dacă nu mânca societate mondială de câine

câine chindokke

Foto: Jo Yong-Hak / Reuters

Aceste considerații determinate și selectarea animalelor care dau naștere coreeni. Pe de o parte, îngrijirea unui animal de companie nu ar trebui să ia o mulțime de timp, pe de altă parte - comunicarea cu ei trebuie să fie activă. câini de talie mare nevoie de prea mult timp și spațiu, iar păsările și peștii nu asigură nivelul adecvat de comunicare. Rămâneți sau cățelușul sau sigilii, viața pe care o conversație mai detaliată va merge în Coreea.

Pisicile au apărut în Coreea în secolele XI-XII, iar din secolul al XVII-lea poate fi văzut în picturi tradiționale, în cazul în care acestea se încălzi printre flori sau pasăre ceas. Cu toate acestea, cel puțin de la sfârșitul secolului XIX până la începutul acestui secol, pisica a cauzat coreeni un amestec de dezgust și teroare superstițioasă. Există o poveste amuzantă despre modul în care un prinț coreean a vizitat misiunea americană, în cazul în care pentru a lupta șoareci pisici întretinute. Când a fost, cred că, în general, reformator si om progresiv, a sărit pe pisicuta sa poala, prințul speriat atât de rău încât a leșinat.Cat din Coreea a fost văzută ca un parazit animal, locuitor nu acasă și curte, sau gunoi. pisică rătăcită în coreeană numit „koyani toduk“ - „pisica-hoț.“ Adevărat, nu blasfemii, cei care amintesc pisica în coreeană acolo, în timp ce „ke Sacco“ - „fiu de cățea“ și nu este mai puțin frecventă.

În cultura tradițională coreeană, frica de pisici - una dintre cele mai comune superstițiile. Concurează cu el poate doar frica de numărul „patru“ (în limba chineză, cuvântul „patru“ este în consonanță cu cuvântul „die“, frica superstițioasă chinez al „Cvartetului“ sa răspândit în Coreea și Japonia) și convingerea că acesta nu este oprit de la ventilator de noapte scurge încet din viața unei persoane.

De ce în Coreea se tem de pisici și de multe ori, dacă nu mânca societate mondială de câine

Maneki-Neko - sculptura japoneză tradițională a unei pisici care aduce noroc

Foto: Zuma / Panoramic / Global Look

Suferă de această atitudine pisicile fără stăpân cea mai mare parte, din care există 3-20 în Seul (în funcție de care se crede). Ei privesc de obicei zashugannyh și ponosită. In plus, unii medici de carne de medicina tradițională pisica este considerat un remediu pentru dureri articulare, astfel încât, în unele piețe, comerțul de sezon și pisici, care destinate să devină hrană. Adesea, această soartă pentru a salva compasiune le europeni. Cu toate acestea, în comparație cu posinthanom „tinctură pisica“ este mult mai rar și susține bunăstarea animalelor expune în mod activ mitul utilității sale.

pisici Viața în Coreea a început să se schimbe pentru o mai bună numai în ultimii 10-15 ani. Impact și dragoste sigilii, internet de captare și popularitatea animeshnyh „Neko kawaii“, și o anumită îmbunătățire a nivelului de trai, ceea ce reduce nevoia de a stropi agresiune asupra animalelor fără stăpân. Cu toate acestea, animalele de companie preferat este încă considerat a fi un câine și o pisică deține doar unul din 5000 de coreeni. În acest caz, regula ca este o pisică de rasă scump, un semn al statutului, al căror preț poate depăși dublul european.

Schimbarea atitudinii la pisicile fără stăpân. Ele apar nu numai în temple budiste, ca și mai înainte, dar, de asemenea, despre unele dintre tavernele, în cazul în care acestea sunt alimentate de către străini. impolitețe lua acasă pisica fara stapan este considerat, spun ei, este karma - trăiesc pe stradă. Dar sunt cei care se hrănește în mod regulat aceste pisici. Atitudinea față de aceste persoane în societate nu este foarte bun: se crede că fac acest lucru, numai cei care nu au prieteni, și nu a existat o carieră. Prin urmare, pisicile în aer liber sunt hrănite coreenii compasiune în întuneric.

De ce în Coreea se tem de pisici și de multe ori, dacă nu mânca societate mondială de câine

Imagine a Coreeană artist Sin Yun Bok (1758 - 1813)

Imagine: Arta si Cultura Fundația

Tinerii, de asemenea, din ce în ce iau pisicile din adăposturi sau plimbări în kotokafe care a apărut aproape simultan în Coreea și Japonia. Pentru cei care nu știu: kotokafe - un loc în care plătiți pentru timpul și posibilitatea de a juca cu o mulțime de pisici prietenoase de toate culorile, din care instituția în cauză. Mesele și băuturile la aceste cafenele joacă un rol secundar. Anterior kotokafe am participat la cea mai mare parte Boemia, dar acum mulți coreeni de toate vârstele sunt treptat, încetează să mai fie frică de pisici.

Desigur, o iubire universala de pisici din Coreea este încă prea devreme pentru a spune, dar numărul de persoane care au văzut pisica să meargă în lesă, nu timid departe în lateral, și vice-versa - pentru a arăta atenția prietenos este cu siguranță în creștere.

propria noastră audiență, cred că va fi interesant să învețe cum să sune familiar coreean ne-a „woof“ și „miau“. câine coreean spune „Luni-Joi“, iar pisica - „yaon“ sau „Yaun.“ „H“, în ambele cazuri prova.

Konstantin Asmolov, un cercetator principal la Centrul de Studii coreene RAS IFES