De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Vă doresc timp de zi, dragi cititori!

Sezonul de încălzire este în plină desfășurare și există, există astfel de situații neplăcute, atunci când cuptorul este în casă, în baie începe să fumeze la momentul nepotrivit, atunci când mai întâi reglat să se relaxeze și să se bucure de confort și confort. Sunt de acord, nu foarte frumos.În ciuda progresului în timpul nostru este din ce în ce în cerere respectul cuvenit și bun cuptor vechi. Astăzi, prietenii mei, aș dori să vă împărtășesc câteva gânduri cu privire la această chestiune. De fapt, acest lucru nu este o situație mai puțin frecvente.

măsuri preventive

Sper ca fiecare dintre voi înțelege că fumul este capabil să conducă la distrugerea zidăriei a cuptorului, duce la un consum excesiv de combustibil, dar, de asemenea, provoca un incendiu.

Pentru a identifica și elimina cauzele fumul de la sobă în casă, în țară, în baie, puteți apela la serviciile unui specialist, cu toate acestea, te și să decidă problema.

În orice caz, pentru a preveni cuptorul inspectat și curățat coș de fum zidărie trebuie să fie de cel puțin o dată pe an. Cel mai bine este de a efectua acest lucru în toamnă timpurie, atunci când vremea vă permite să examineze pe îndelete totul corectat bine și cu acuratețe.

Dar dacă acest lucru este golită sau camera ați achiziționat deja în această stare, trebuie să înțelegem de ce cuptorul fumeaza.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Măsuri pentru identificarea și eliminarea cauzelor

Mai devreme sau mai târziu, indiferent de ce ai înecat cuptorul dvs.: brichete din lemn, carbune sau turbă, trebuie să acorde o atenție la creșterea consumului de combustibil, reduc eficiența muncii (privind modul de utilizare aragaz, puteți citi aici). O cauză a fumului este absența completă sau tracțiune slabă. Care este motivul? De-a lungul timpului, în timpul operațiunii de pe pereții conductelor de fum și funingine apar.

Când stratul de funingine 3 mm a redus semnificativ producția de căldură a cuptorului, de aceea este necesar să se îndepărteze în timp util. În acest scop, dispozitiv de curățare utilizați pentru funingine. Se poate împrumuta de la cineva, sau să facă propriile lor mâini. Ce este?

Da, burete obișnuit, nailon pot fi luate din filamente groase. Pune-l și de încărcare (fără personal la îndemână - să ia o piatră simplă de dimensiuni corespunzătoare) într-o pungă de cumpărături vechi cu mânere. Deci, va fi mai ușor pentru a lega coarda.

Este posibil să se facă altfel. Dacă aveți o bobină de sârmă de oțel, se taie la dimensiunea unor astfel de piese, pentru a bloca complet coșul de fum pe secțiunea transversală. Ia segment de țeavă duraluminiu, găuri în ea și introduceți firul prin. Se prepară o buclă pentru a fixa de casă „Yorshik“ la coarda. Pentru structura a avut o greutate, umple tubul cu nisip, se toarnă plumb sau altceva.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Odată coș de fum centrale curat în afara casei, curățați cenușă și funingine spațiu nadduhovochnoe. Acest proces poate fi realizat prin intermediul arzătorului, astfel încât să nu ridice placa de fier. Dar puteți elimina.

Când curățarea coșurilor trebuie să se joace. Dacă există o ușă cleanout, acesta va facilita sarcina. Multe din zidărie fac cuptor cărămizi ins speciale - astfel încât să puteți trage întotdeauna cu ușurință. Ei trebuie să știe locația.

Cu o daltă sau o spatulă ponturi cusături deschise și scoate cărămizi pentru a ajunge la canalele înfundate.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii


Motivele pentru care se poate fuma cuptor

Motivele pot fi diferite, inclusiv faptul că cuptorul are nevoie de reparații. Despre repararea cuptorului, puteți citi aici.

Cauza fumans cuptorului poate fi identificat acum nimeni.

 • În cazul în care conducta de dvs. nu este echipat cu un capac pentru a fi protejat de vânt, în vreme cu vant poate fi, de asemenea suflare. După instalarea vremea bună doar set capac.
 • Când dymlenie de uși și / sau suflantă pot fi copac prea mare, care nu permite aerului să scape liber bătăi și rafalelor de vânt în conducta. Acest lucru creează o forță inversă și, prin urmare, ideea de fum nu merge în cazul în care ar trebui. Solutia este foarte simplu - pentru a elimina ramurile năpădite și spațiul liber în raza tubului.
 • Atunci când conducta este situată sub creasta. Este, de asemenea, o cauza de încălcări ale aerului. Pentru a elimina cauza este necesară creșterea conductei.
 • Vremea rea ​​sub formă de vânt, ploaie și temperaturi scăzute au dus la distrugerea parțială a zidăriei. In rezultate bate vantul decalaj, există buzunare de aer, și interferează cu proiectul normal. Ar trebui, fără întârziere, reparațiile.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

 • Ușă cleanout Poor, care nu este în măsură să acopere bine portul afară curat. În acest caz, reîncărcați temporar acest spațiu o bucată de cărămidă, unse cu soluție de argilă. Dar, amintiți-vă, aceasta este o măsură temporară.
 • Dacă folosiți cuptorul pentru încălzirea lemnului, rămâne de vegetație din teren agricol, lemne de foc, paie - ar trebui să crească lungimea ventilatorului. Cum? Pune-l în cele din urmă de o jumătate de cărămidă plate sau pe margine.
 • Când un defect în camera de ardere. Acest lucru poate fi determinat, văzând fumul prin deschiderea ușii. Atunci când, în imediata apropiere a este sudat cuptor, pune-l pe cărămizi de-a lungul marginii la același nivel cu rama ventilatorului ușii. În cazul în care pasajul de aerisire făcut sub ușa Focar sau la nivelul său, face peretele din spate al cărămizilor Focar jumperului în partea de sus a ușii cuptorului. Acest lucru va contribui la apariția de tracțiune.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

 • Există cazuri când trece fumul prin supapa nu este închisă Cursul de vară și are o nuanță albicioasă. A se vedea, dacă un obiect străin în țeavă (piesa secesionistă din cărămidă, siding, etc). Este posibil ca cosuri de fum nu au să fie curățate de funingine.

Cum de a proteja împotriva umezelii

Coșuri de fum au fost ocupate în timpul verii umiditatea. Ei bine se usuca, deschide cel mai mic curățare și extinderea acestuia la foc mic de chips-uri mici sau tablete aplică spirtoase uscate. În paralel pentru a încălzi cuptorul. După restaurarea de tracțiune, curat nou pus.

Când fumans pe vreme umedă sau ploioasă - cauza nu poate fi singur. Adevărul este că orice pasaje de fum căptușite cu lungi și curbate. Ei au mai multe triburi și cei care se trezesc mari. Altele - locul de muncă este de fapt în mod direct.

Deci, în cazul în care coșul de fum devine zăpadă sau ploaie, acesta poate fi un buzunar de aer din cauza faptului că, în fumul umed, care trece prin conducta este răcit rapid și condensează. Solutia include de asemenea: montarea părții frontale a capacului tubului sau umbrela.

Care este diferența? Umbrela realizate din metal sau placă de metal, și este montat la o anumită distanță de conducta. Capacul acopera si intregul horn ca parte zidărie, are deschideri pentru îndepărtarea gazului din lateral.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Cauzele fumului pot fi:

 • pereții neetanșe ale cuptorului;
 • Plenum de dimensiuni mici;
 • secțiune invalidă coș de fum principal.

Când atașați la coșul de fum și de ieșire a gazului de furnal este concentrată într-un singur coș de fum, se încălzește bine pentru a începe cu șemineu.

Dacă coșurile celor două cuptoare conectate la o țeavă, cu același nivel. Trebuie să facem sau una dintre taiere de sobe conectate la coloană printr-un coș de fum înclinat la un nivel diferit, fie deasupra, fie de mai jos.

nevoie de funingine rășinoase pentru a supraviețui chiar în coș folosind Luchin uscat sau meciuri speciale pentru cuptoare. In magazinele de specialitate puteți cumpăra înseamnă astăzi pentru coșuri de fum de curățare. Ele sunt ușor de utilizat, iar instrucțiunile atașate în mod eficient în timpul arderii uscate funingine normale grase și funingine.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Dragi cititori mei, am analizat cu tine cele mai comune cauze fumans cuptorului și principalele metode de rezolvare a acestei probleme. Din fericire, aceste informații vor fi utile pentru tine.

Acest articol este în valoare de partajare cu prietenii. PUSH!