De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Sisoe De ce cuptor? Printre motivele pentru care caută toți cei care au dispoziția există o sursă de căldură, cu o istorie bogata. Cei mai mulți dintre cetățeni cred că astăzi relicvă cuptor a trecutului, subiectul este absolut simplă. De fapt, este destul de o structură de inginerie complexă. Se întâmplă că, în sala de operație brusc umplut cu produse volatile de ardere, cuptorul și porțiunile devin negre cu funingine.De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Dacă fum

Practica arată că astăzi „vechi“ și popular. Deci, întrebarea este relevantă. Cererea „aragaz“, și alte „teplobazy“ din metal. Ele constau dintr-un coș de fum și Focar. S-ar părea simplu. Dar de ce soba de fier fumeaza? Cauze posibile îngustează a coșului de fum din cauza depunerilor de funingine, o ușă în vrac. Cărămidă de ardere a cuptorului au canale interne pentru a ajuta retine caldura mai mult timp.

precedente Partea disruptive la procesul de vechi - preocuparea factorilor sobă profesionale și coșarilor. Cu toate acestea, există unele probleme pe care le pot determina proprietarul.

Deci, totul a fost bine, și apoi dintr-o dată, în cuptorul de baie (și, eventual, în altă parte) a început să fumeze. Acest lucru ar trebui să alerteze orice proprietar rezonabil: poate că a existat o depresurizare care duce nu numai la creșterea deșeuri de lemn sau cărbune, dar, de asemenea foc.

prevenire importantă

Pentru a repeta: pentru a identifica și elimina cauzele de fum, cauza care a fost case, vile sau un cuptor de baie, puteți utiliza serviciile de profesioniști, dar de ce nu se uite în propria lor temă dacă meșteri calificați nu sunt aproape? Orice ar fi fost, proprietarul cuptorului trebuie să ne amintim că problema este mai ușor să previi decât să se stabilească.

Că prea des lupta cu ce cuptorul fumeaza, posibile cauze, trebuie să se oprească pe de viță de vie. Cel puțin o dată pe an, pentru a inspecta cu atenție zidărie, curățați coșul de fum. Se crede că cel mai bun timp pentru acest lucru este începutul toamnei: este încă cald, nu este nevoie să se grăbească dacă acțiunile preventive sunt făcute cu atenție suficient, puteți repeta procesul pentru a corecta deficiențele.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Se întâmplă, proprietarii distrasă de alte sarcini și a amânat inspecție și curățare mai târziu. Sau cumpărat o casă cu un șemineu într-o stare deplorabilă. Ce se poate face în astfel de cazuri? Creșterea atenția asupra unui obiectiv important! Dacă vă simțiți că, la o temperatură stabilă „peste bord“ vă lipsește cantitatea obișnuită de zi cu zi de lemn de foc (brichetelor de turbă, cărbune), - este un semnal pentru a lua decisiv pentru reparații.

Aparate de eliminare de funingine

De multe ori, oamenii sunt interesați de ce cuptorul rusesc fumează? Cauze posibile eliminate? Când fumul de la acest obiect masiv (precum și de orice alt „regina de foc“), asigurați-vă că pentru a verifica de tracțiune. Este inacceptabil faptul că a fost rău sau lipsește. Efectul vent este generat datorită diferenței de temperatură în interiorul și în exteriorul tubului - care, fără de care nu poate exista „alb“ cuptor. „Negru“ - țevi, cea mai veche, a declarat igienic, a ucis ciuperci, dar este greu omul modern, gata să se spele sau să trăiască într-o „murdara“ afumat in interior.

De-a lungul timpului, pereții tunelului pentru eliminarea fumului acoperit cu un strat de funingine. Se crede că, chiar și o acumulare reduce doar trei milimetri în mod semnificativ căldura cuptorului. Există instrumente pentru a elimina funingine. Puteți să-l împrumute de la vecini sau să creați propriile. Opțiunea 1: Ia lufa caproică din fire groase, pune-l la încărcare-piatra în sac șir vechi (mesh durabil), trec prin mânerele de cablu. Și pentru curățare!De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

manipulare prioritară

Opțiunea 2: Piesele tăiate din sârmă de oțel comparabil cu dimensiunile coșului. Ia-un tub de duraluminiu, găuri în ea, introduceți martor. Asigurați-o buclă pentru care Ruff poate fi atașat la o frânghie. Pentru a pondera tubul, se umple cu nisip (unele umplute cu plumb).

În primul rând curat coșul de fum centrale exterior. Apoi, trece la compensare depozite de cenușă și funingine acumulate în spațiul nadduhovochnom. Placa din fonta este foarte grea, ridicați-l, nu toată puterea. Dacă este așa, atunci utilizați opțiunea prin arzător. Cea mai dificilă etapă - „spălare“ canalele de fum.

Unele mișcări au așa-numita ușă afară curat. Apoi, cazul merge bine mai repede. Există cărămizi ins. Nefortificata principalele bare ambreiaj sunt eliminate, dacă este necesar, și după curățare se introduce din nou. (Este important să le marca).

Restaurarea aerului

In cazul tau horn este curat, ușile sunt montate, dar asta nu ajuta? Atunci de ce cuptorul fumeaza? Cauze posibile pot căuta de mai jos:

  • Conducta are un capac de protecție. În vreme vânt suflare acolo. Așteptați chef element este de peste, și să accepte instalarea de măsuri de salvare „cap“.
  • Cauza ușii sau a cuptorului fumigare suflantei poate fi ramificată copac, agățat peste țeavă. Ocluzia previne scurgerea aerului, rafalelor de vânt lovind conducta. Apare inversorul, fumul merge în sus și în cameră. Randament: elimina ramurile în spațiu okolotrubnom. Apropo, l încercați metodă dacă sunteți de căutare nedumerit pentru răspunsul la întrebarea de ce un nou fum cuptor. Cauzele posibile pe suprafata, avem nevoie doar pentru a analiza situația, pentru a explora împrejurimile: un zid ridicat în jurul valorii de? Acesta este, de asemenea, un factor de risc în ceea ce privește distribuția de retur a aerului. Nu este neapărat o barieră în calea dărâma sau tăiat toți copacii din jur - protejează capacul țevii.
  • Acoperișul creasta situată deasupra conductei. Acest lucru interferează cu aer normal. GROW țeavă, și totul va merge ca de obicei.
  • De stabilire a distrus de vreme rea (nu în zadar vânt rău încercând, ploaie, înghețurile severe). Decalajul este suflat de vânt. acumularea de aer sunt formate. Link este rupt. Într-o astfel de situație are nevoie de reparații urgente.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Defecte ale ușii și camera de ardere

Mulți oameni se întreabă de ce cuptorul fumează în baie? Cauze posibile:

  • Curățați ușa nu este închisă complet gaura. măsură paliativ - pentru a pune decalajul caramida clivaj adecvat, acoperit cu căptușeală argilă, de bază - selectarea și instalarea barierei respective.
  • În cazul utilizării drept combustibil lemnul, roșii uscate și arbuști de cartofi și alte resturi vegetale din grădina dumneavoastră preferat, precum și paie, fân, este necesar să se facă cenușă groapă mai lungă.
  • Camera de ardere este defectă. În acest caz, apare fum atunci când deschide ușa. Este necesar să se ia măsuri pentru a spori de tracțiune. În cazul unui număr de cuptor de sudură va ajuta la un număr de cărămizi margine la același nivel cu rama ventilatorului ușii. Prin aranjarea conducta de aerisire sub usa de cuptor (sau la) va salva un săritor de cărămizi la partea de sus a ușii montat în apropierea peretelui posterior al focarului.

După examinarea cazurile de mai sus, veți găsi răspunsul la întrebarea de ce rus fumează un nou cuptor? Cauze posibile (în afară de defecțiuni structurale), de obicei, asociat cu un tub cuptor, amortizoare, uși.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Hornul este înfundată, umezeala din ea

Dacă nuanța albicios fum trece prin neetanșe închis vara cursei vanei, verificați pentru prezența ramurilor de țevi, cărămizi, bucăți (ar putea fi înfundat). De asemenea, asigurați-vă că nu trebuie să fie curățate de funingine.

În cazul conținutului de fum de umiditate, uscarea se efectuează după cum urmează: gaura se deschide pentru curățare cea mai de jos, se descompune mini-foc cip (tablete de combustibil adecvate - „alcool uscat“). În același timp, toate căldură cuptor lor. Odată ce tija este redusă, deschiderea este prevăzută.

Un alt motiv fumează cuptor? Cauze posibile:

  • cuptor de perete Leaky;
  • este plenum nu suficient de mare de gaz;
  • secțiunea coș de fum calculate corect.

Poate semineu - cuptor și gazele de evacuare într-un singur coș de fum. Pentru a evita „dymovuhu“ protopku începe cu un simbol acasă (cămin).

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii

Două cuptoare și coșurile lor sunt conectate la o singură conductă la un nivel? Asigurați-o taiere. O altă opțiune: conectarea la o conductă ascendentă cuptor deasupra sau dedesubt (prin horn înclinat). funingine rășinos este ars direct în coșul de fum (așchiile de lemn uscat, chibrituri lungi ale cuptorului).

În magazine de specialitate au mijloacele necesare pentru a ajuta la mentinerea coșul de fum într-o stare perfectă. Urmați instrucțiunile, și sunteți destul de ușor pentru a elimina funingine și fum.

De ce fumează cuptor posibilele cauze și remedii