De ce este o pisica sau o pisica urechi murdare interior, ce să facă, cum să trateze

Chiar si pisicile cu parul lung se spală cu o astfel de zel, care poate invidie numai. Ei scot locurile cele mai inaccesibile, dar nu și urechi - ele pot oamenii doar curate.Mizeria din urechi - un semn comun al bolii, și anume prezența parazitului cunoscut sub numele de ureche acarieni. Să înțeleagă cum să se ocupe de acest fenomen și de a salva animalele de companie de soarta pisica gryaznouhogo veșnice.

Familiaritatea cu parazit

ureche acarieni - este un parazit mic care trăiește și rase în urechile pisicilor și a altor animale. Animalul este infectat din cauza contactului direct cu animalele bolnave sau obiecte de uz casnic sale. În unele cazuri, ca un „purtător“ servește oameni. Parazit de așteptare pentru victimă, fiind pe haine și chiar mâinile.

Cum esti infectat

Căpușa este atașat la canalul auditiv extern al unei pisici sau o pisică și începe imediat să se hrănească cu epiderma urechii interne. Piele sparte și porțiuni din lichid începe să se separe deteriorate. Acest lichid este uscat și este notoriu noroi.

Cum de a trata

ureche acarieni otodektoz el este tratat diferit. Printre metodele cunoscute sunt următoarele moduri de a lupta:

  • spray insecticid, dar în cazul acarienilor mutat la corp - picaturi pe greabăn;
  • mijloace pentru curățarea urechilor;
  • picături;
  • unguent.

De ce este o pisica sau o pisica urechi murdare interior, ce să facă, cum să trateze

În cazul în care alegerea este între picături sau spray-ul, cel mai bine este de a selecta un spray. Ele pot fi tratate nu numai urechile murdare ale unei pisici, dar locul principal de reședință al animalului, de exemplu - caseta. Dacă vorbim despre alegerea medicamentului, preferința se acordă mijloace, cum ar fi:

De fapt, gama de spray-uri de piele paraziti destul de mare. Prin urmare, în magazin pe care nimic și nu vor fi oferite. În acest sens, nu există nicio prioritate specifică.Principalul lucru aici este de a nu se confunda căpușă de urechi cu o altă boală. De exemplu, o infecție drojdie în urechile unei pisici dă simptome similare - descărcare întuneric (exudat). Un abuz de medicamente împotriva otodektoza înrăutăți situația. Din acest motiv, dacă sunteți în ceva nu sunt sigur, du-te la veterinar.

Alte cauze de urechi murdare

Unele rase de pisici urechi mari, și este colectoare de praf naturale. Dar, în cele din urmă ureche normala bloca solUțioNeaZă de praf din Pinna. În cazul în care murdăria se acumulează prea mult, este nevoie de auto-protecție a animalului. Această alocare este crescut cerumen și, în consecință, formarea masei noroios.

În unele cazuri, intensitatea glandei sulfuric nu depinde de stimuli externi, astfel încât urechile murdare pot aparea la pisici care locuiesc într-o casă curată. Cel mai adesea acest fenomen afectează rasa, care nu au deloc sau puțin păr pe urechi, iar acest lucru este protecția naturală a animalului împotriva influențelor externe. Aceste urechi ar trebui să fie curățate în mod regulat.

urechi murdare O pisica sau o pisica, ce să facă

Ce murdăria - curățați-l corect. Problema aici este cum să o facă în mod corect, astfel încât să nu rănească pisica sau pisica. Luați în considerare instrucțiunile pas cu pas de curățare în mod corespunzător urechile murdare la câini și pisici.

Regula principală - nu se grăbesc și de a face totul cu atenție. Amintiți-vă - lucrăm la un important și sensibile zone ale corpului pisicii.

Mai întâi de toate ori urechea pisicii, încercați să-l transforme la maxim, dar la rezistența naturală. Dacă utilizați gel sau unguent nu le strângeți în ureche. Utilizați acest caz un tampon de vata inmuiat in medicina.

De ce este o pisica sau o pisica urechi murdare interior, ce să facă, cum să trateze

Unii oameni cred că animalele pot sparge timpanul - un mit. împinge tija în mod natural pe întreaga lungime a animalului de companie în ureche nu este necesară, adâncimea de un centimetru este de ajuns. Cu toate că, în orice caz, să fie atent să se rănească din cauza manipulării stângace posibile.

Următorul truc în mișcare - un ghid de mișcare iese în evidență. Dacă acest lucru nu se face, puteți împinge doar murdăria mai adânc în urechea animalului.

Dacă urechile pisicii tale murdare de acarieni vina sau alte boli fonetică, așteptați prematură „tratament“. În acest caz, înainte de a începe pentru a curăța animalele de companie ar trebui să fie văzut de un medic veterinar. Diagnosticul și sfatul medicului dumneavoastră în acest caz - necesitatea, pentru curățarea corectă a eficacității tratamentului depinde.

Acum știi de ce urechile murdare pisica rezolva în interiorul și cu ușurință problemele lor de curățare. Mai mult decât atât, toate manipulările propuse sunt foarte simple și accesibile. Ei nu vor lua mult timp, iar animalele de companie va fi foarte recunoscător pentru tine.