De ce cumpără „suflete moarte“ - studopediya

În biografia lui Cicikov (capitolul 11) are o serie de acțiuni preliminare pentru feat principal al vieții - cumpărare de suflete moarte. Cicikov caută să construiască un ban din nimic, ca să spunem așa, „din aer subțire.“ Chiar și un elev, Cicikov a început în jumătate de cifra de afaceri rublă, l-au lăsat de tatăl său: „Blind ceara botgros“, pictate și vândute profitabil; El a revândut colegii de clasă foame pâine sau tort, achiziționate în avans pe piață; două luni pentru a instrui un mouse și, de asemenea, vândute profitabil. Poltina Cicikov avansat cinci ruble cusut într-un sac (compară Boll). Cicikov în partea de serviciu a Comisiei pentru construirea de „trezorerie este structura de capital foarte“, care nu este construit timp de șase ani, deasupra fundației. Între timp Cicikov construiește o casă, devine un bucătar, un cuplu de cai, nakupalis olandez săpun tricouri „pentru comunicare piele netedă.“ Condamnat de fraudă, Cicikov eșuează, ea pierde bani și bunăstarea, dar, ca și în cazul în creștere din cenușă, să devină un funcționar vamal primește mită de jumătate de milion de contrabandiști. Secret de mate denuntare aproape aduce Cicikov în instanță penală; numai cu ajutorul mită eroul nostru reușește să scape de pedeapsa.Beneficiul proprietari de a vinde suflete moarte este de înțeles, dar de ce fac ei Cicikov?
Primul beneficiu este evident. Cumpărarea mort, într-adevăr, dar este viu și viabil, în conformitate cu documentele, Cicikov deveni proprietar de pământ destul de prosperă. Profund Creșterea numărului de membri de aproape deschide calea spre căsătorie cu oricare dintre cele mai bogate mireasa, și, astfel, o creștere suplimentară a veniturilor sale (și de data aceasta este real), în detrimentul zestrea ei. Dar acest lucru este cel mai simplu și cel mai profitabil mod de pansament. După marca dorită chiar și zestrea miresei și dorința specială privarea voluntară de libertate de licență Cicikov niciodată pe tot parcursul romanului nu sunt exprimate.


Celălalt, mai profitabile, modul de a se imbraca, si mai complexe.

La începutul secolului al 19-lea până la desființarea iobăgiei, agrar România era interesată de faptul că moșii nu au fost complet distruse, și, prin urmare, a permis să pion în mod repetat și rehypothecate proprietate proprietar (teren) pentru obținerea unui împrumut bancar. Dar pentru a face tranzacții de terenuri ipocrită cetate România permisă numai cu fix pentru proprietar (de exemplu, pentru sol lui) iobagi. Prin urmare, în scopul de a obține credite, Cicikov era nevoie nu numai terenul (pe care el nu a fost), dar, de asemenea, cetatea sufletului.
Cicikov a venit cu o înșelătorie Grand: cumpara suflete moarte, care trăiesc pe documentele (de exemplu, a murit în perioada dintre recensăminte) la ieșire în provincia Herson, (apoi stăpânit un teritoriu vast NovoRumyniya), în cazul în care terenul este dat pe gratis. Mai mult decât atât, la sosirea în provinciile sudice ale „subzistență“ iobagi băncile au dat afară de subvenții pentru 200 de ruble pe cap de locuitor. Atunci când un număr suficient de mare de iobagi primi sumele destul de impresionant.
De aceea, el a cumparat pentru un cântec suflete moarte Cicikov, că numărul mai mare de suflete el este listat pe hârtie, cu atât mai mult credit le-ar fi dat. Când a venit la rambursarea împrumutului, Cicikov ar recomanda doar banca pentru a ridica ca plată ipotecat proprietate (terenuri, împreună cu iobagi), la acel moment prețul unui iobag la 500 de ruble. Și nu e vina lui, el spune că sufletul va fi la acel moment sa dovedit a fi mort.
Astfel, scopul Cicikov - obtinerea de capital de start-up, un credit garantat de iobagi, împreună cu terenul. Prin urmare, în Consiliul de administrație Orfelinat, unde a fost pe cale să ia un împrumut, trebuia să furnizeze dovada de proprietate asupra terenurilor (obținută în regiunea Herson liberă) și actul de cumpărare a iobagilor se presupune că trăiesc.

Nu întârzia Cicikov în câteva săptămâni, iar această înșelătorie, ar fi destul de succes, se trece neobservat. Dar proprietarii locali, cu totul surprins de abilitatea de a comercializa în suflete moarte, a dezvăluit din greșeală planul său genial, și să nu intervină în soarta averii sale sub forma de moartea procurorului, el va sta în închisoare. Și astfel, a scăpat cu șoc ușor, haiducul în finala romanului hurtles pe o pasăre de troika din sudul rutier rus la credite favorabil cu un set complet de documente.