De ce câinii nu le place pisicile 2

De ce câinii nu le place pisicile 2
De ce câinii nu plac pisicile?

Ați auzit, probabil, expresia „Living ca o pisică cu un câine.“ Deci, de obicei, vorbim despre oameni, o relație care lasă mult de dorit. Și de ce? Pentru că pisicile și câinii lupta între ele. Dar de unde această dușmănie?


Răspunsul fără echivoc, desigur, această întrebare nu există, dar există unele ipoteze similare cu adevărul, și basm. Să începem cu cele mai interesante pentru copii - basme.

Povestea vrăjmășia de câini și pisici

El a trăit în zilele vechi om sărac vechi cu femeia lui orb vechi. Copiii nu au avut un câine, ci o pisică. Animalele au trăit împreună, și a plecat unul după altul, ca o umbră a omului, iar proprietarii au servit. Lăsați omul vechi din casă, ei păzesc casa cu o babă, un străin aproape nu recunosc. comoara Forest bătrâni ai lui preferate prețuite, nu bătut, nu blestemat. Cu un câine și o pisică a trăit ei nefericită, nu atât de trist.
M-am dus ca un bătrân în iarbă de munte să cosească. El se întoarce și se uită - culcat pe pământ un șarpe negru, vezi, de foame, cu spațiu pentru a muta nu se poate. Vai șarpele bătrân ascuns sub cămașă, a continuat drumul. Am venit acasă, ies șarpele, îngrășare.
Dar într-o zi, bătrânul a zis ea:
- Du-te ka din casa noastră, șarpele. Figura am transferat, iarba este plecat - nu avem nimic să te hrănească!
Snake dădu din cap și a spus:
- Bine bunicul, dacă nu pentru tine, aș fi murit de foame. De ce, nu știu cum să-ți mulțumesc. Doar am că coada ta. Ia-l, pune-l într-o cutie de lemn și îngropat departe, astfel că nimeni nu a văzut nici un străin. Ce ai nevoie de bani, se agită - va cădea în coada monedei.
Bătrânul a fost de acord. A fost tăiat doar pe la coada șarpelui ca a dispărut.
Pune coada vechi șarpele într-un sicriu de lemn, sicriul îngropat în spatele bucătăriei, în care nu arată ciudat. Numai persoanele în vârstă a alerga afară de bani, ei sapa un sicriu prețuită, ar obține coada unui șarpe, se agită, monede de cupru va cădea cu un zăngănit la podea. Colecta monede vechi vor merge la piață, cumpara ulei, sare, orez, lemn de foc. El se întoarce acasă, bucătari alimentare. Cook, și este împărțit în patru părți: una - bătrîna, celălalt - un câine, o treime - o pisică și un sfert - în prezent. Și au trăit, fără să știe nevoile.
Dar odată ce am bătut la Hawker în vârstă. Ti-e frica că era o noapte întunecată pe cale de a merge aici și a fost rugat să rămână peste noapte. Să omul cel vechi.
A doua zi, înainte de zori, bătrânul a mers în liniște în spatele bucătăriei, scos din cutie coada unui șarpe, îl scutură. Și pe copoii la sol a scăzut. Și numai auzit: Jiang-hua-jiang-lang.
Merchant toate văzute prin fereastră. Numai bătrânul a părăsit casa, el a sărit imediat în sus, săpat un sicriu prețios, pune-l în coș, a luat fasciculul - și du-te.
Bătrânul sa întors acasă, și femeia vechi plâns, atât de mult încât piteously.
Întrebat de omul cel vechi:
- Ce nenorocire sa întâmplat?
Și bătrîna a răspuns:
- Cutii Hawker nostru prețios purtat!
Nu cred că omul vechi:
- Ce faci pletesh vechi? Am îngropat departe atât de profund. Cum a putut să-l găsească? Se pare că sunteți în căutarea pentru, în cazul în care nu au fost acolo.
A spus omul vechi, și așa sa dus la bucătărie. Cautat-cautat - am găsit nimic.
Deveniți bătrân trist și o femeie în vârstă. Bătrânul oftează puternic, iar bătrîna umplut de lacrimi.
Există doar o pisică și de câine cu poarta curții de a lua micul dejun împreună cu proprietarii. Iar gazdele se confruntă trist, încruntat, miros o pisică și un câine, că problema sa întâmplat și la ce de ea - nu știu.
Bătrânul se uită la ei, a oftat și a spus:
- Se efectuează un comerciant de personaj negativ cutia noastră. Fugi repede! Acesta trebuie să recupereze!
- Hai, poate prinde, - a spus câinele o pisică - vezi cât de vechi sunt uciși oameni!
Au sărit afară din casă și du-te off. Du-te adulmece toate pazesc - Lădițe nicăieri prețioase. Și au decis să meargă la dealer. Și casa lui era peste râu.
Ei au venit la râu, râul se dezlănțuie, spuma valurilor pe ea. Cat într-un nodul crispat de frică.
- Nu-ți fie teamă - încurajează câinele - ca unii vor muta la coasta, eu am știut cum să înoate. Și fără cutie, ne-ar merge mai bine acasă, nu să se întoarcă.


Am văzut pisica, câinele este atât de curajos, foarte îndârjit și a sărit pe spate.
Au traversat râul și ne-am găsit într-un sat mic. Du-te prin sat, în fiecare privirea curte, nu pierde nici.
Dintr-o dată a se vedea: stă în curtea unei case mare, mii de oameni care sunt în roșu, unul verde, - pregătirea pentru nunta. Și au admis să mire foarte comerciant, care a petrecut noaptea la bătrânul.
- Du-te în casă, - spune urechea pisica caine, - pentru a afla unde comerciantul îngropat caseta prețuită. M-aș merge, dar mă tem, eu mă voi accepta. Și cum știi tu, executați imediat din sat, am să aștept pentru tine sub salcie.
Cat dădu din cap, meowed, a urcat pe acoperiș, de pe acoperiș a sărit cu capul înainte în curte, și curte, printr-o fereastră mică, a urcat prin dormitor.
Căutând o cutie pisica prețuite, rascolit fiecare colț, nicăieri. El a stat o pisica sub pat și de gândire, cum poate fi ea. Dintr-o data el vede - din portbagaj, care se afla în dormitor, mouse-ul a ieșit. A dat-o pisică, și mouse-ul în pisicii labe tremură, lasa cere.
Spune pisica ei:
- Poți să mă ajute într-un caz, și să-l elibereze.
- Gata, regina pisica, doar Command - mouse-ul chițăi.
- Ia în piept maestrului, uite, dacă a existat un sicriu de lemn. Dacă găsiți, rapid trageți aici.
Mouse-ul a urcat în portbagaj, dintr-o dată a scos o cutie prețuită și cu un arc redus la întins pisica. Pisica a luat cutia și a luat la călcâie.
Am văzut comerciant pisică și a strigat:
- Păstrați pisica! Ea a furat o comoara! Ține-l!
Oamenii fugit după pisica, și peste zid, și am văzut doar ei.
El a fugit din sat, și acolo este în așteptare pentru un câine sub o salcie.
Și s-au mutat înapoi. Du-te nu destul aprecia. Când au ajuns la râu, câinele a ordonat strict pisica:
- a se vedea pentru pește sau de cancer, a se vedea pentru administrare orală nu razevat nu deteriora cutia în apă.
Acum, pisica nu mai este frică să înoate peste râu. Ea este cu privire la importanța de a sta pe partea din spate a câinelui și de imaginat, ca gazdele vor fi mulțumindu-i.
Ei au înotat la mijlocul râului, a se vedea dintr-o dată - puțin pește în apă sport. Pisica chiar saliveaza a fugit în jos, nu a putut sta în picioare și a strigat:
- Oh, cât de mulți pești!
Hua-la - o cutie a căzut în apă și sa scufundat.
- Ți-am spus, așa că nu a deschis gura, dar nu a spus nimic. Cum acum să fie?
Câine cu o pisica înotat pe uscat, lăsând pisica, și ea a venit din nou în mijlocul râului. Cu greu a scos din apă un sicriu prețios.
câine obosit, se așeză să se odihnească, cu ochii închiși și nu a observat că ațipit. O pisica a luat între timp caseta și a fugit acasă.
Am văzut un bătrân care a adus caseta de pisica, fericit, s-au grabit la bătrîna, să-i spună vestea cea bună. Ei au concurat unii cu alții pentru a lăuda pisica: ce este inteligent, dar prompt.
Bătrânul a deschis cutia, a scos coada șarpelui, zguduit - monede de cupru a căzut, de apel pe podea. El a cumpărat lucruri vechi, pregătit o diferite feluri de mâncare delicioase, pisica a început să tratație.
Cat se lăsă pe spate, dar nu au avut timp să mănânce ia, cum vede el - câinele se execută.
- Oh darmoedka! Doar știu că pentru a umple burta! -nakinulsya șeful ei.
O pisica mănâncă știu. Dacă aș putea rosti un cuvânt. Așa că am vrut să aibă o băutură, dar mânca câine, dar nimic delicios ea nu a primit, a trebuit să se stabilească pentru resturile de supă și orez.
De atunci, eu urăsc câine pisică. Cum de a vedea, imediat încearcă să apuca de gât.
Și m-am dus vrajba lor.

Explicația științifică a urii de pisici și câini

Acum, să ne uităm la ce câinii și pisicile sunt în război cu punct de vedere științific.

Ai observat vreodată că un câine și o pisică - două creaturi complet diferite? Dog - animale de ambalaj care le place să joace, și pisica prefera să fie singur. Dar ei au un lucru în comun - acestea sunt animale teritoriale care protejează frontierele lor. Ce-ai aștepta? Sunt dintr-o familie de animale de pradă, și, prin urmare, pretențiile teritoriale - motivul pentru care câinii și pisicile sunt în război.

Al doilea motiv - înțelegerea greșită a limbii. Acest lucru poate fi comparat cu o conversație între două persoane de diferite națiuni care cunosc doar limba, dar chiar și ei vor fi mai ușor să vorbească decât la câini și pisici. De exemplu, datul din coada de câine - o demonstrație de intenții bune, iar pentru pisici - agresiune si anxietate atunci cand cainele vrea sa arate supunere - ea sta jos, apasă urechi, coada si povilivaet coboară capul, iar urechile pisicii îndoiți în jos și apăsat înainte de atac.

A treia cauza de dușmănie - este amintiri neplăcute. Este posibil ca pisica nu se mai deranjează să joc cu un câine, dar asta nu e problema, câinele refuză atitudinea bună și se fixează la el. Din cauza a ceea ce toate acestea ar putea fi? Acest lucru se poate întâmpla atunci când un câine tânăr rănit puțin o pisică, sau când este zgâriat de o gura de scurgere curios.

Mai multe despre relația dintre pisici și câini afectează caracterul proprietarului. De exemplu, dacă începeți să arate aversiunea la pisici, atunci cainele va duplica sentimentele proprietarului, și se pare că câinele începe să urăsc pisicile.

Cum de a face prieteni de pisică și de câine?

Dacă doriți să aveți o casă și un câine și o pisică, atunci trebuie să încercați în mod corect și arată destul de răbdare pentru prietenii lor. Iată câteva sfaturi:

  • Direct din fabrică doi copii. Atunci când începe să crească, copiii găsi rapid un limbaj comun și să facă prieteni. Nu uita pentru a da animalelor de companie aceeași cantitate de atenție.
  • Dacă aveți o pisică pentru adulți, și doriți să aveți un câine, este mai bine copilul dependent. Doar nu doar ține la distanță cățelușa la articolele site-ul, le Meet treptat. Nu poți face o pisica forțat să împartă teritoriul cu un străin.
  • Ei bine, dacă vrei să aducă un pisoi în casa în care trăiește un caine adult, atunci pentru prima dată purta botniță. Animalele de companie nu se poate introduce în primele zile, și nu permit câinele să se rănească, sperie și Chase pisoi.

În primele zile hrana animalelor în camere diferite ca mirosul și prezența unui străin este enervant și duce la conflicte.

Unele rase de caini care nu sunt în măsură să stabilească o relație cu pisici, deoarece calitățile lor de luptă și instinctele de vânătoare nu se pot îneca orice educație.