Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe

Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe
Caracteristicile chiparos și locul natal de creștere, pentru sfaturi de interior, în creștere de gestionare a propagării și a dăunătorilor, fapte interesante, puncte de vedere.Înălțimea unui astfel de familie chiparos reprezentanții pot ajunge la 25 m. În cazul în care casa în creștere acești parametri este mult mai modeste, ele nu depășesc 2 metri. Arbori sau arbuști plăci de frunze destul de mici, atunci când planta este încă foarte tânăr, ei arata ca un ac, iar când chiparos devine un adult, frunzele se forma solzos și presate față de ramuri, fiind amplasate sub formă de plăci, aranjate în patru rânduri. Fiecare frunză are doar un sfat gratuit, toate partea sa principală strâns fuzionat cu crenguta. Pe partea verso a foii se cultivă fier butiric, care are adesea un puternic definit. Culoarea de frunze de culoare verde închis, și există un golubovatinka mic.

Aceasta planta piramidal este hermafrodită, iar fiecare reprezentant trebuie să aibă conuri de sex masculin sau feminin. Microstrobiles numit de sex masculin și au o formă sferică sau alungită, cilindrică forma, compoziția lor este sterzhenek care găzduiește microsporophylls. Există soiuri în care acestea sunt rotunjite, dar altă formă poligonală, tiroidă, microsporophylls cazare cruce din părți opuse. Fiecare dintre ele are 3-5 microsporangia. Megastrobilami numite conuri de sex feminin, foaie de acoperire complet înnădite cu solzi de semințe, deci constă din formarea tijei, care sunt acoperite cu 6 până la 10 (rar 14) plasate fulgi transversal, care poartă megasporophylls nume. Fiecare scară poartă Ovulele puține - acestea sunt numite megasporangia.

În al doilea an de învățământ este în curs de îmbătrânire conuri, ele devin în formă de ou sau de formă sferică, iar solzii ei înșiși sunt similare cu plăcile groase cu mai multe fațete, care sunt foarte atașate la excentrică picior îngrășa. Pe partea din spate a fulgilor y este în mod clar vizibil excrescență ascutite dezvoltat într-o măsură mai mare sau mai mică. Pe partea inferioară a solzii semințele sunt plasate foarte strâns, fiind situate în mai multe rânduri. Fiecare sămânță are o aripă îngustă aplatizat. In embrionul există o pereche de cotiledoane, în cazuri rare, acestea pot fi formate din 3-4 unități.

Este important de remarcat faptul că, în comparație cu alți membri de conifere Cypress este bine adaptat la viață într-o atmosferă de camere. Se întâmplă ca oamenii ignoranți confunda chiparos foarte ca el Kiparsovikom (Chamaecyparis), numai acesta din urmă ace, cu o schemă de lumină de culoare verde, cu nici o tentă de albastru. Desigur, acest lucru nu este mare probleme, deoarece îngrijirea animalelor de companie atât „verzi“ ar trebui să fie pe norme similare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nu este atât de ușor să crească și chiparos în casa lor - este destul de capricios și necesită o atenție deosebită, dar merită. Luați în considerare cerințele de bază pentru întreținerea instalației.

Recomandări și reguli pentru Cypress îngrijire

Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe


 1. nivelurile de iluminat ar trebui să fie ridicat, dar razele directe ale soarelui cad pe planta nu ar trebui, prin urmare, un spațiu adecvat la est pervaz sau fereastra de vest. În timpul chiparos de vară pus pe fereastra de nord, iar iarna - la sud.
 • Temperatura conținutului. Când vine primăvara, cel mai bine este să crească chiparos la prețul camerei de energie termică - este important să-și petreacă timpul de udare. Odată cu sosirea toamnei chiparos ar trebui să fie mutat într-un loc în care temperatura variază în intervalul de 5-10 grade.
 • Udarea chiparos are nevoie de regulat și abundent. sol uscat, cum ar fi Golful lui - dezastruoase. Semnalul de udare este ușor de sol vegetal de uscare. Odată cu sosirea udare iarnă depinde de temperatura conținutului, substratul nu poate fi overdry. Apa este folosită numai ușoară și bine spațiate la temperatura camerei.
 • Umiditatea în creștere chiparos ar trebui să fie ridicat, ca într-o arteră mediu de plante naturale situate în apropierea râului și lac. Atunci când carcasa este recomandată cultivarea irige abundent coroana prin pulverizare sau duș spălare (port la sol). Se recomanda pulverizarea de două ori pe zi - dimineața și seara.
 • Îngrășăminte. medicamente utilizate, destinate pentru plante conifere sub formă lichidă, ceea ce face regulat lunar din luna mai până la sfârșitul verii. Este important ca medicamentul nu a fost o mare cantitate de azot și magneziu - este necesară.
 • Transplantare și selectarea solului. După aproximativ doi ani necesar un transplant, deoarece substratul va pierde valoarea nutritivă. resort adecvat. Deoarece sistemul de rădăcină are o sensibilitate ridicată, cel mai bine este de a efectua schimbarea vasului de transbordare. În partea de jos a noii capacități este stratul de drenaj laid - un sfert din volumul total al containerului.

 • În cazul în care transplantul este găsit un nou proces, apoi după îndepărtarea plantelor din oala se elimina si trata severing teren grădină. Apoi, un scaun pentru vase individuale cu un substrat adecvat. sol afânat este ales, puteți cumpăra machiaj pentru conifere sau altceva face propriile lor pământ de flori din nisip râu krupnozernovogo, SOD solurilor pământ și turbă (părți egale) și sol frunze din două părți.

  Ca un chiparos auto-propagate, în creștere din semințe?

  Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe


  Pentru a obține un tânăr nevoie de chiparoși pentru a semăna semințe sau butași să-și petreacă.

  Înmulțind cu un chiparos semințe înainte de semănat este recomandat pentru a le stratifica (în vârstă de 3-4 luni, în frig, se potrivesc raftul de jos al frigiderului). Apoi, acestea ar trebui să fie înmuiate în apă caldă timp de 12 ore, dar o soluție mai bună sau kornevina ehpina. Aterizarea merge în cutii cu schema 4x4, un substrat, destinat pentru plante conifere sau de a utiliza nisip umed (praf). Capacitatea de polietilenă port pentru a crea un mediu de umiditate ridicată și căldură este menținută pentru germinare de succes. Dar, totuși crește în cel mai bun caz la 50% semințe de chiparos. Necesar zilnic tria culturilor și, dacă este necesar se umectează substratul. Imediat ce lăstarii, îndepărtați capacul și când înălțimea răsad de 5-6 cm se realizează la ghivece individuale pick-un substrat adecvat. Pe parcursul anului, acestea vor fi egale 20-25 cm.  Atunci când se utilizează apicală butași sau ramuri semilignified care rămân la tăiere chiparos. Mânerul trebuie să fie un „călcâi“, frunze de fund și ramuri a fost îndepărtat pentru a da o soluție kornevina timp de 24 ore. După este necesar secțiunile priporoshit de cărbune zdrobit și plantate într-un vas cu sol pentru conifere. Adâncimea 1/3 aterizare pe toată lungimea. Apoi solul este bine umezit și nuiele adapostirea borcan de sticlă sau împachetări folie de plastic. Pentru înrădăcinare cu succes necesar timp de 1-2 ore pe zi, pentru a se adăpostească. 1-2 luni butași va începe rădăcinile.

  Pest și boala chiparos acasă

  Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe


  Dintre dăunătorii insecte care atacă planta poate fi izolat acarieni, insecte scara sau lozhnoschitovok. Dacă există semne ale prezenței acestor dăunători, este necesară prelucrarea soluției de săpun sau ulei. Dacă aceasta nu dă rezultatul adecvat, apoi pulverizate cu chiparos insecticid (aktellik sau Aktiroy, diluat în 1 litru de apă înseamnă 1-2 picături). Aceasta necesită tratament repetat după o săptămână și este încă posibil să se efectueze de 3-4 ori cu același interval pentru a elimina orice dăunători și x ouă.

  Practic, toate problemele în creșterea chiparos în camerele sunt din cauza încălcării condițiilor de detenție:
  1. Root putregai se poate produce din cauza umezirea constantă a substratului în oală, în identificarea problemei, se recomandă transplant într-un recipient nou și se sterilizează solul înainte de ea toate părțile putrezite sunt îndepărtate și feliile stropite cu pisate într-o pulbere sau cărbune activat. Udarea se reduce la atât timp cât planta este restabilită.
 • chiparos uscat începe în cazul umiditate scăzută, apa de irigare de proastă calitate sau umidificarea insuficientă, temperatură prea scăzută în cameră.
 • În cazul în care frunzele au început să se îngălbenească, atunci este un semn al lipsei de nutriție.
 • În cazul în care chiparos sa oprit în creștere, ace de culoare schimbat, ei și lăstari apar în plăci mici și insecte mici pot fi văzute, aceasta este o dovadă de sol de calitate slabă sau că nu este potrivit pentru chiparos cultivare. Este nevoie de transplant urgent cu pre-spălare în părți apă cu săpun afectate, precum pulverizarea insecticidelor și aerisirea frecventă.
 • În cazul în care ramurile se usuce, se recomandă să le taie pentru a trăi rinichi.

 • fapte interesante despre chiparos

  Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe


  Conform legendei, în mitologia greacă, chiparos existent numit băiat cu o față frumoasă, care a fost un favorit al zeului Apollo. Există diferite versiuni de ceea ce sa întâmplat la acel moment. Pe unul dintre ei un tânăr atât de întristat de cerb mort în sine, că Dumnezeu nu a putut suporta și a transformat-o într-un copac subțire cu frunze veșnic verzi. Și pe de altă parte - a ști cum zeitatea greacă nu este lăsată să se desfășoare la muritori, tânărul a ales să se transforme puțin copac pentru a scăpa de persecuție Apollo.

  După ce a intrat în casa lui copac chiparos, nu se poate obține doar un peren de mare de doi metri, dar, de asemenea, umple casa ta cu miros de pin proaspat si aromat care emana chiparos rasina.


  În condiții de camere recomandate cresc Cupressus macrocarpa (Cupressus macrocarpa), care are o dimensiune mică. Și în cazul în care condițiile climatice permit, se obișnuiește să se utilizeze un chiparos vesnic verde (Cupressus sempervirens L.) pentru înregistrarea gardurilor vii.

  Dacă vorbim despre obținerea unui ulei parfumat, aici este ace utile și nuiele nu sunt toate soiurile, cum ar fi chiparos mexican (Cupressus lusitanica Mill.). Acest produs are antireumatic, antiseptic, și ajută la ameliorarea spasmelor si tonifica corpul, nu este de prisos să spunem că acest ulei este utilizat în mod activ în aromaterapie. Cu toate acestea, prețul petrolului este suficient și, prin urmare, în medicină cosmetică și parfumerie este înlocuit cu un cost mai mic.

  Toate tipurile, cu excepția Arizona chiparos au mai degrabă un lemn moale și ușor, este proprietăți diferite fungicide transpira, iar mirosul este o bună protecție împotriva insectelor. Aceasta se aplică în mobilier și în construcția de nave, de multe ori servește ca material pentru a face accesorii pentru biserici - margele, cruci, rame pentru icoane, sau cancere kovzhetsy. Un fapt interesant este faptul că preoții egipteni știau despre proprietățile de lemn de chiparos și din sarcofagele au fost făcute, iar uleiul a fost o parte din îmbălsămarea soluție mumii. Chiar și Plutarh (filozof grec, biograf și moralist) chemat să scrie toate legile de pe panourile de chiparos.

  Cu toate acestea, ea pleacă, vopsite în culoare verde închis, a fost întotdeauna un simbol de tristețe, astfel încât chiparos un vizitator frecvent la cimitir, ramuri de chiparos au fost plasate pe mormânt, și ca un semn de doliu au fost decorate acasă.

  Kashmir chiparos este considerat un simbol național al Bhutan.

  tipuri de chiparos

  Cypress de îngrijire la domiciliu, în creștere din semințe


  Aici sunt doar câteva dintre speciile de plante chiparos:
  • Arizona chiparos (Cupressus arizonica), în principal, în condițiile naturale găsite în Mexic și sud-vestul Statelor Unite. Ajunge la un astfel de copac, la o înălțime de 21 de metri, ușor de a tolera temperaturi de până la 20-25 de grade. Lemnul este mai severă decât în ​​alte specii. Plant - Evergreen.
 • Kashmir chiparos (Cupressus cashmeriana) este cea mai inalta planta copac din Asia. Pentru creșterea ei, „urca“ la înălțimi în intervalul de 1250-2800 m deasupra nivelului mării. Pe coasta Mării Negre a plantei Caucaz a apărut abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dacă acești pași chiparos peste o piatră de hotar de șapte ani, se ajunge la o înălțime de 20-25 m, cu o circumferinta trunchiului de aproximativ 50-70 m si un conifer vesnic verde, forma îngust-piramidală având o coroană, frunze -. Solzoase, în cazul în care chiparos se află sub razele directe ale soarelui, ei încep să dobândească albăstrui culoare.
 • Cypress sahariana (Cupressus dupreziana) poate avea loc sub numele chiparos Dupre. Este endemică în zonele pe platoul Tassili n'Ajjer, care sunt situate în centrala Sahara (sud-est a Algeriei). Pentru a proteja această specie de distrugere în secolul XX, parcul național a fost creat în zona specificată, și este recunoscut ca un Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesti copaci ajunge la o înălțime de 20 m, cu diametrul trunchiului de până la 3 m. Din cauza activității nemiloasă a contururilor naturale umane ale coroanei nu poate fi instalat. lătratul lor trunchi acoperă schema de culoare roșu-brun, cu fante longitudinale fisuri alungite, de multe ori ea este jupuit. Ramurile cresc substanțial perpendicular pe trunchi, iar apoi au un cot spre partea superioară, cu îngroșarea lăstari. În frunzișul gros contururile fulgi, ele sunt aranjate ca o cruce, care se suprapun reciproc, au o ușoară stoarce de pe partea de sus, cu o specială. De-a lungul lungimea fulgilor vine la 1-1.5 mm, culoare verde-l cu o midtone albăstruie.
 • chiparos plânsul (Cupressus funebris) se găsește pe teritoriul Chinei. Înălțimea plantelor poate ajunge la 18 de metri la Ramurile atârnate aspectul. Adesea, această specie sunt plantate în cimitire din China și Japonia.
 • Cypress California (Cupressus goveniana) astăzi este conștient de mai multe populații ale acestei specii, care cresc în mod izolat de pe coasta Californiei. Se poate lua atât frecarea și forma de lemn rareori în creștere mai mare de 10 m, în cazul în care favorizează condițiile, parametrii de ajustare pot ajunge până la 50 m. Există mai multe pomi fructiferi colectate într-o populație, atingând înălțimea de 20 m și preferă să crească în nisip dune. Crohn adoptă o formă sferică sau columnare cu o densitate moderată. Scoarța care acoperă trunchiul este netedă la atingere, sau cu fisuri neregulate. Ramurile sunt adesea puternic interconectate. In nici un ace, patina albăstruie, iar ei nu au glande secretoare de rășină. Dimensiunea de conuri de sex masculin de 3-4 mm lungime, cu o lățime de 1,5-2 mm, în lungime ca și femeile sunt în intervalul de 1-3 cm. Forma rotunjită trecutul, de culoare gri-maro și au 3-5 solzi. de semințe de culoare maro închis, lungime negru sau sizovatinkoy egală cu 3-5 mm.

 • Uite ca chiparoși, a se vedea mai jos: