Curmale - în creștere la domiciliu

Curmale - în creștere la domiciliu
Acest arbore-iubitoare de căldură din China de la distanță și Japonia, în țara noastră este prinsă doar în partea de sud a regiunii Krasnodar. fructele sale sunt un depozit de vitamine și gustul lor incomparabilă și culoare chihlimbar magic pentru o lungă perioadă de timp, și a câștigat dragostea de copii și adulți.Curmale, de asemenea, numit zei de prune și smochine sălbatice, iar numele său latin - Diospiros. Este un arbore de fructe de foioase apartine familiei Ebony si habitatul natural creste pana la 12 m inaltime. Soiurile cele mai cunoscute - caucazieni, orientale și Virginia - sunt un gust distins și de mărimea fructelor, nivelul de robustetea și cerințele pentru îngrijirea de iarnă.

In ciuda dimensiunilor sale impresionante, curmale poate fi relativ in miniatura pateu de plante ajunge la o înălțime de doar 1,5 m. În prezent, există mai multe exemple de ceea ce este aproape un arbore exotic in casa nu se poate pur și simplu se simt bine acasă, dar flori și fructe urs.

Grow curmale la domiciliu poate fi de oase, restul acestui fruct delicios. Unii fani de plante de interior pune pur și simplu un os în pământ și întrebându-se dacă este sau nu va incolti. Este recomandabil să se pregătească pentru aterizare posibil bine, iar apoi un rezultat pozitiv va fi garantat.

Curmale - în creștere la domiciliu
Grădinari cu experiență în cultivarea de curmale, sunt sfătuiți să ia doar câteva oase, și din diferite fructe. Când va incolti, puteți selecta cel mai puternic și mai sănătos instanță. oasele selectate ar trebui să fie bine curățate și înmuiată într-o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru câteva zile pentru dezinfectare. Următoarea etapă de pregătire pentru aterizare - stratificarea. Acest proces se accelerează germinarea semințelor și este că oasele, învelite cu tifon umed, sunt plasate în frigider timp de 1 - 2 luni.

După această perioadă, transplantul de os în sol la o adâncime de 1,5 -. 2 cm Ca plantă termofilă, curmale germinează la aer la temperatură ridicată, astfel încât după plantare oală de dorit să se pună mai aproape de încălzire.Primer pentru curmale acasă pot fi făcute din părți egale humus și terenuri SOD, adăugând o masă mică de oase, praf, cărbune și nisip grosier. Stratul de argilă expandată în fundul containerului este în mod natural necesar.

Solul în care crește curmale, este necesar să se uda imediat ce se usuca un pic. Capacitatea uzinei viitoare este acoperită cu sticlă sau film, care trebuie îndepărtată periodic și aerarea solului. varza de curmale apar destul de repede după 1 - 2 săptămâni. După germinare de acoperire poate fi îndepărtat. Bone de la curmal japonez destul de greu și, uneori, nu separat în timp util de germeni, prevenind dezvoltarea sa. Este necesar să-l îndepărtați cu grijă de răsaduri în creștere, sau va muri. Curmale este în creștere rapidă, deci trebuie să periodic pentru a transplanta răsadurile într-un recipient mai mare. Copaci tineri sunt transplantate în fiecare an, primăvara devreme și copaci maturi au nevoie de un transplant de la fiecare 3 - 4 ani.

Curmale - în creștere la domiciliu
La alegerea locația de arbori trebuie să fie luate în considerare faptul că curmal japonez iubește spațiu bine luminat, dar lumina directă a soarelui, în special pentru tineri ar trebui să fie evitate copaci. Curmale - planta iubitoare de apa, deci trebuie să fie udat în mod regulat, permițând apei să se impregneze pe deplin com pământ. Este important să nu exagerați udare, altfel copacul poate muri. Pulverizarea pentru curmale - ca o procedură necesară, realizată care are nevoie de zi cu zi.

În timpul verii, este de dorit să se facă o curmale la aer curat, în grădină sau pe balcon. Ar trebui să se obișnuiască treptat planta la o astfel de schimbările climatice, aducându-l în aer, în primul rând, pentru câteva ore pe zi.

În timpul iernii, curmal japonez este necesar să se prevadă o perioadă de repaus. Arborele este transferat într-o încăpere ventilată rece, cu o temperatură de 5 de - 10 ° C, stropit cu un strat de sol rumeguș 3 cm de plante gros nu are nevoie în timpul acestei perioade, în îngrășăminte, dar udare moderata si foliar spray-va fi necesar ..

Curmale - în creștere la domiciliu
Formarea unei coroane este de mare importanță pentru curmal japonez cultivate în interior. Când va ajunge la 30 de puiet - 50 cm, tăiate ramuri, determinând astfel formarea și dezvoltarea de noi lăstari. Muguri noi sunt, de asemenea, tunși pe masura ce cresc. Rezultatul este un arbore mic cu o coroană rotunjită.

curmale îngrășământ necesară pe toată perioada de creștere. Din primăvară până în toamnă a plantelor hrănite o dată la fiecare două săptămâni, alternând între fertilizării minerale și organice.

În cazul în care curmale toate condițiile pentru o creștere bună, mai devreme sau mai târziu, este sigur de a vă rugăm proprietarului frumoase florile sale albe, atunci vă puteți aștepta la o recoltă mult așteptată. persimmons fructifere cultivate din semințe, apare de obicei după 5 - 7 ani de la plantare. Și în cazul în care plantarea răsadurilor în vârsta de un an, planta va începe să dea roade pentru câțiva ani mai devreme.

cultivarea curmale in casa nu poate fi considerată o sarcină dificilă. îngrijire de bază și respectarea unui anumit număr de reguli simple va oferi un houseplant neobișnuit. Și dacă i-ai da un pic mai mult timp și de îngrijire, recolta mult așteptată va fi o răsplată demnă de timpul de așteptare.